Mint már tudjuk okt. 23-án lesz egy jobbik... hát hogy is hívjam, gyűlés. Vagy megemlékezés. Lesz sok felszólaló, sok árpádsávos zászló, sok gárdista, meg gondolom sok ÁVO-s.

Szinte biztos vagyok benne, hogy ha lesz esetlegesen balhé, azt nem mi fogjuk kiprovokálni. Egyrészt teljesen értelmetlen volna a Jobbik választási esélyeit így 2010 előtt néhány hónappal lerontani, másrészt nem szabad, hogy ezt az üzenetet közvetítsük a még alvó ország felé: itt néhány huligán szét akarja verni az országot. Szerintem minden attól függ, hányan fognak eljönni. Ha egy több tízezres tömeg összegyűlik, akkor a rendőrség nem fog tudni mindenkit igazoltatni, maximum a bőrfejűeket célirányosan.

Viszont: hogyan reagáljunk, ha a rendőrség mégis kiprovokálja a harcot, esetleg sorban viszik el a helyszínről a gárdistákat, netalán valami kisebb csoport uszításba kezd és/vagy rátámadnak a rendőrökre. Abban biztos vagyok, hogy egy ilyen esetben elszakad a cérna. Ismét törés zúzás lesz, egész éjszakás harc, meghurcolás, rendőrterror, netalán az In-kal-osok is megjelennek. Politikai szempontból jót tenne-e egy újabb ilyen eset? Lehetséges. Én mégis annak a híve vagyok, hogy nézzük meg egyelőre békésen, de megmutatva erőinket, hogy hogyan alakulhat az ország sorsa demokratikusan. Ez 1-2 év alatt kiderül.

De ha számba vesszük, hogy 100 ezer ember éhezik, 3-4 millió létminimum alatt él, a maradék pedig hitelek sokasága mellett él napról napra... hát, kitartunk mi addig? Meglátjuk. Egy biztos, most kötélen táncol az ország. És ha netán a közeljövőben sor kerülne egy tényleges rendszerváltásra, akkor annak tudatos, szervezett, és nem a tömeg által irányított, de általuk támogatott megmozdulásnak kell lennie. Ez nagyon fontos.

Kint kell lenni az ucákon, harcolni kell az utcákon, de az ország sorsa nem ott fog eldőlni, ahogy eddig sem ott lopták el alólunk a földet. Hanem a korrupt hivatalokban, parlamentben, "független" bíróságon, bankigazgatói irodákban és így tovább. Ezeket a helyeket kell előbb-utóbb megtisztítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr721458014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása