Végre szabadon emlékezhetünk mindannyian. Persze nem mindenki emlékezik meg a tragédiáról. De mégis sokan megtesszük.

Generációk vannak, akiknek semmit nem jelent Trianon, csak egy fejezet a történelem órán. Generációk vannak, akiknek sokat jelent a megalázó békeszerződés. Szétszakított családokat, megcsonkított hazát, sárba tiport nemzeti önbecsülést.

Hazánk feldarabolása valóság volt. Az utána következő trauma azóta is bennünk él. Mindíg is létezett, generációkon keresztül. Ma sokan mondhatják, főként az utolsó generációk, hogy ez már történelem. Ebben igazuk van. Az ő történelmük. A szüleik történelme. A nagyszüleik történelme. Hiába bújnak el előle, ez szerves részét képezi magyarságuknak. Eddig ezt is elfolytották a társadalomban. Mint megannyi más problémát, feszültséget. Pedig a betegséget orvosolni, a problémákat megoldani kell. Ezek elmulasztása egyéni és társadalmi tragédiához vezet. A hivatalossá tett megemlékezés méltóságunkat, hitünket és nemzeti önbecsülésünket erősítheti.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr442055367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.06.04. 12:52:33

Városunkban ma délután Trianon emlékművet avatunk. Majd közlünk képeket, Civil munkával, civilek adományaiból épült.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2010.06.04. 13:06:49

"Az ő történelmük." és nem a sajátjuk.
Kérdem én, hát magyar az ilyen?
süti beállítások módosítása