Egy elemző jellegű írást olvashatunk a Mandíneren a cigányságról, a cigánybűnözés szóhasználatról. A megkülönböztető jelző lehetséges feloldásához külföldi példákat is felsorakoztatnak. /mandiner.blog.hu/api/trackback/id/2097234/

És ugyanazt az egyoldalú megközelítés láthatjuk, amit az eddigi, elhibázott beillesztési törekvéseket imitáló kormányok alkalmaztak. Újra és újra a többségi társadalom felelősségéről papolnak, miközben nagyon komoly ellenállás tapasztalható az elvárható társadalmi normákkal szemben a cigányság részéről. Ugyanazt a kollektív bűntudatot sugallják, mint a zsidók a holokauszttal kapcsolatban. Ez egy liberális imamalom.A teljesség kedvéért néhány gondolattal kiegészíteném a Mandíner posztját. Még akkor is, ha ellenvéleményt nem tűr meg az Index címlapja.

  • A cigányok egy részét súlytó mélyszegénységet és munkanélküliséget nem a többségi társadalom okozta. Ezt támasztja alá, hogy jogszabály született az iskolakerülés és családi pótlék összefüggésében. Továbbá alátámasztják a nagy számban előforduló analfabéta cigányok. 
  • A cigánytelepeken felnövő bűnbandák a felelőtlen, és anyagi haszonszerzésből történő gyermekvállalások következményei. Erről is tessék beszélni!
  • Az USA-ból átvett példák nem állíthatók párhuzamba Magyarországgal. A négereket rabszolgaként hurcolták be erőszakkal. A különböző földrészekről származó bevándorlókra az USA társadalmi és gazdasági növekedéséhez volt szükség. A cigányok is bevándorlók voltak, de sem társadalmi, sem gazdasági fellendülést nem jelentett zárt társadalmuk. Egyszerűen kedvező volt számukra a befogadó magyarság, a könnyebb élet reménye.
  • Nem lehet, és nem szabad addig beilleszteni a cigányságot, ameddig fel nem számolják a saját társadalmukon belül teljesen elfogadott agressziót. Súlyos tragédiákat sorolhatunk fel az európai és nomád indiai életvitel összeütközéseiből.
  • Az úgynevezett cigány politikusok továbbra is a pecsenyéjüket sütögetik, soha nem beszélnek a cigányság felelősségéről a beilleszkedési problémák kapcsán. Arról nem is beszélve, hogy teljes mértékben mellőzik etnikumuk tanítását, illetve a társadalmi normák szerinti életvitel irányába történő terelésüket. Soha nem a többségnek kell alkalmazkodnia egy kisebbséghez, hanem fordítva történik a dolog. Csak akkor beszélhetünk egészséges társadalomról. És érdekes módon, akkor már befogadóvá válik a többségi társadalom.

 

Ameddig ilyen egyoldalú írások jelennek meg erről a témáról mint a Mandíneré, addig senki se reménykedjen a cigányság beilleszkedésébe. Ez a cikk visszahúzna bennünket a balliberáris posványba. Persze, ha nem látnánk át rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr12100569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása