Orbán Viktor a honvédség állománygyűlésén üzenetet fogalmazott meg a Magyar Gárdának. Nem először. A beszédére reagált tegnap a Barikád oldalán Volner János, a Jobbik rendvédelmi kabinetvezetője.

A Nemzeti Együttműködés Programjával folyamatos önreklámot folytató Fidesz vezetője a mai napon nem csupán a nemzeti együttműködés szellemével, de még tegnapi parlamenti szónoklatával is ellentmondásba keveredett. Tegnap ugyanis Orbán arról beszélt (immár nem először), hogy mindenkivel össze akar fogni, mert az ország érdekei ezt kívánják meg. Ma már azt fejtegette, hogy a honvédség gárdista tagjait dezertőröknek tekinti, vagyis mégsem szükséges számára minden ember. Úgy tűnik, a gárdisták önzetlen, hazafias munkájára (a gátakon több százan dolgoztak és dolgoznak) szerinte semmi szükség nincsen.

A Fidesz értékrendjét ugyanakkor érdekes megvilágításba helyezi, hogy Orbán Viktor külön megdicsérte a gátakhoz kirendelt fegyenceket, bűnözőket, amiért szerinte elől jártak a munkában, s azért, mert senki sem szökött meg közülük (előttük az árvíz, mögöttük a fegyveres őrség). A Jobbik csak sajnálni tudja ezt a komoly értékrend-válságot.

Volner János
országgyűlési képviselő,
Jobbik rendvédelmi kabinetvezető

 

A Magyar Gárdával szembeni makacs ellenállás, a történelmi tapasztalatokból ered. A diktatúrákat és diktátorokat védő félkatonai és katonai szervezetek, egy politikai érdekcsoport eszközei voltak általában. A gárdával kapcsolatban rendszeresen utalnak vissza a "demokrácia őrzői" az egykori német SS-re. Való igaz, hogy az SS a nemzeti szocializmus, és a Harmadik Birodalom fegyveres védelmére jött létre. Kezdetben valódi testőrség, magánhadsereg, fegyveres védosztag volt.

A "testőrség" kifejezés érdekes párhuzamot juttat eszembe. Mint köztudott, Orbánék épp a napokban hozzák létre saját magánhadseregüket, a köztársasági-, és miniszterelnöki testőrséget. Ezt a saját véderőt egyszerűen kiszervezik a Köztársasági Őrezredből. Ahogy arra emlékezhetünk, az új alakulat gerincét Orbán saját testőrei alkotják, akiket az első intézkedései között vetetett át az Őrezreddel. Tehát megalakulóban a Fidesz saját fegyveres védosztaga (Schutzstaffel). Ezért az ő szemszögükből teljes mértékben érthető, hogy egy rivális félkatonai szervezet (Magyar Gárda) hivatalossá tétele szóba sem jöhet a részükről.

Micsoda képmutatás!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr762070800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2010.06.10. 12:35:04

Vajon miért van az, hogy szinte senki nem olvassa el rendesen az idézett szöveget?

"...gárdákra nincs szükség, HA VAN ERŐS, HATÉKONY HONVÉDSÉGÜNK ÉS RENDŐRSÉGÜNK."
Mivel nincs, ezért valóban szükség van félkatonai szervezetekre.
És mindezt Orbán Viktor mondta!

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.06.10. 12:59:07

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: Ha megoldják az emberek problémáit, visszaszorítják a bűnözést, akkor tőlem aprajafalvi muzsikusoknak is hívhatják magukat a különböző szervek. Nem kell foggal-körömmel védeni a gárdát és nem kell tűzzel-vassal irtani. Nagyon egyszerű: meg kell oldani azokat a problémákat, amik elősegítették a létrejöttét és vagy magától feloszlik vagy marad egy hagyományőrző baráti kör.

Mindig az okozatot akarják kezelni.

Malícia: kell egy erős testőrség/fegyveres alakulat, ami a kormány kezében van. A kormányőrséget majdnem tönkretette a sok securitys cég. Inkább az állam kezében legyen ütőképes erő, mint magánkézben.
A Britek már fosnak: több, mint egy millió ember dolgozik fegyveres magáncégekben, amit nem tudnak kontrollálni.

gorcsev54 2010.06.10. 14:15:44

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: És az ki mondta, hogy a " azok a katonák dezertőrök"?Ki hagyta ott 2006-ban az "imádóit" egy kis megveretésre ?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.06.10. 15:43:00

Világszerte zavargásokra készülnek a kormányok az elkerülhetetlen államcsődök miatt. Orbán se kivétel. Ez lehet az oka a rutinos maffiózó belügyminiszter kinevezésének is. Nem hülye OV, hogy a riválisainak hagyja saját fegyveres erő fenntartását.
Szerintem a koronázásra iskészül.
Kicsit se tréfálok. Államcsőd idején nem lesz forrás profi , jogállami rendőrségre és honvédségre. Maradnak az oligarchák magánhadseregei és polgárok önvédelmi szerveződései.
Ov geddonista, ezt sok nyilatkozata elárulta. Tudja, mi felé sodródunk. Megpróbálja megszerezni a trónt.
süti beállítások módosítása