Kósa Lajos államcsőd közeli víziójával kapcsolatban közöl külföldi véleményeket a Menedzsment Fórum. Ezek közül az egyik idézet igazán érdekes.

"A Handelsblatt tekintélyes gazdasági napilap "Kormányzati káosz Magyarországon” címmel közöl szubjektív írást a magyar helyzetről. A cikkíró szerint az új magyar kormány "szükségtelenül játszik a tűzzel"; az "államháztartás helyzetéről szóló, túlzottan drasztikus kijelentéseivel" világossá akarta tenni az emberek előtt, hogy az adócsökkentéssel kapcsolatos választási ígéretek nem tarthatóak. "A fegyver azonban visszafelé sült el” - állítja a német lap."

 

A cikk írója feltételezhetően rámutatott a lényegre. Kósa kijelentése inkább a választóiknak, mintsem a befektetőknek szólt. Megfelelő kommunikációval helyre lehet hozni ezt a meggondolatlanságot. Azért van egy kis szépséghibája a történteknek. Mégpedig azok a polgári szavazók, akiknek az aktuális törlesztőrészlete (euro vagy svájci frank alapú) mintegy 1000-1500 Ft-tal lesz több a következő befizetésnél. Gondolom, ezek a választópolgárok nem repesnek az örömtől. Ők a "megengedhető veszteség" ebben a politikai manőverben. Vajon ők is így gondolják?

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr192063252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.06.08. 13:59:41

Szerintem meg őszinte volt. A világ azért van pánikban, mert minden "fejlet" ország csődközelben van és a bizalom elillanása dominóomlást okozhat. Tehát ilyeneket hazudnak, hogy még ne pukkanjon a buborék.
süti beállítások módosítása