Bemmbemm 2010.06.19. 19:12

World Cup 2010

Régóta nem jelentkeztem. Eztán sem fogok sűrűn, nyár van. Bizony nyár van, és itt van a világ egyik legnagyobb közös ünnepe a futball világbajnokság. Idén elsőként rendezik Afrikában a vb-t. Sok támadás érte a FIFA-t a helyszín kiválasztása miatt: Dél-Afrika a világ egyik legveszélyesebb országa, ember legyen a talpán, aki kimerészkedik szurkolni kedvenc válogatottjának vagy éppen saját országa csapatának. Egy korábbi posztban már elmerültünk a rasszizmus kérdéskörében. Mindig is azon az állásponton voltam, hogy nem egészen a „faji” sajátosságoknak köszönhető, hogy Afrika a legszegényebb, legelmaradottabb kontinens. A fehérek bőven kivették a részüket a gyarmatosítás során a kizsákmányolásból, a rabszolgatartásból a népirtásból. Más kérdés, hogy éppen Dél-Afrika az egyik legjobb példája annak, hogy a fehérek „elűzése” után önmaguktól csak rontani tudnak az amúgy sem rózsás helyzetükön.

Ma már a sport (főként Európában és Amerikában) hatalmas üzlet, de a harmadik világban csupán egy kiugrási lehetőség a nyomorból. Egy kapaszkodó a „normális” élet felé. Én örülök, hogy ezen a kontinensen rendezik a vb-t, szurkolok a csapatoknak. Nem kizárólag azért, mert sokan közülük igazi „brazilos” örömfocit játszanak, hanem, mert ezzel is nőhet az esélye annak, hogy a legifjabb generáció megtapasztal valami felemelőt, valami jót is az életben, nem csak az erőszak és a nyomor képe marad meg bennük felnőttkorukra és sikerülhet ezeknek a nemzeteknek is a béke és a viszonylagos jólét megteremtése.

 

U.I.:

Korábban nagyon feldühített a Kuruc.info egynéhány bejegyzése és a büdös bunkó „niggerezés”, amit az afrikai csapatokkal szemben folytattak. Innen üzenem nekik: ti valóban olyan emberek vagytok, akik csak névtelen senkiként tudnak fröcsögni és megérdemlitek, ha néhány rendőr beveri a képeteket egy-egy alkalommal. Erre a stílusra már valóban nincs szüksége a nemzeti radikális tábornak sem! Üljetek le és kushadjatok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr822094173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

verena · http://konzervativok.blogspot.com/ 2010.06.19. 22:16:05

Az utóirattal egyetértek...

Bár már egy ideje nem nagyon olvasom őket, úgyhogy az említett bejegyzésekhez sem volt szerencsém. (A focit meg különben sem szeretem :-) )

akar 2010.06.20. 01:18:11

Egyetértek, a kurucos vonalat le kéne választani a radikálisokról.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.06.20. 13:14:53

Varázslatos, hogy a fekete játékosok mennyi színt visznek a fociba. Lehet őket utálni, ahogy sokan teszik akár az NBA kapcsán is, de feketék nélkül nem lenne az igazi a sportvilág. Megkerülhetetlenek, főként most, hogy az európai "nagy" futballnemzetek szégyenteljesen szerepelnek a vb-n.
süti beállítások módosítása