Elgondolkodtató kép a Barikádról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos megszokhattuk már az elmúlt években, hogy a magyar politikában nagyobb hangsúlyt kap egymás felkoncolása, mint az ország irányítása, jobbátétele. A radikálisoknak külön jelentőséggel bír, hogy a képen látható eljárást testközelből tapasztalhatja meg a Jobbik. Szomorú, hogy az eddigi kormányváltások után is legalább egy év a politikai tisztogatásokkal ment el, ezalatt kevés érdemi munka történt. Látványos intézkedésekre voltak példák, de az nem az érdemi kategória. Ilyen kezdésre készülhetünk fel a megalakuló országgyűléssel kapcsolatban is? Jelek utalnak rá. Vagy a honatyákban és honanyákban erősebb lesz az alkotó munka akarása, mint a Jobbik ellehetetlenítésének, megsemmisítésének vágya? Ha utóbbi vágyuk vezérli majd parlamenti munkásságukat, akkor bebizonyítják saját szavazóiknak is, hogy minden jobbközép, baloldali és liberális ígérethalmaz csak hazugság, megtévesztés volt. Akkor igazolják, hogy nem tudnak, és nem is akarnak másképp politizálni, mint az elmúlt időszakra jellemző, a pártérdekeket a köz java elé helyező viaskodásoknál megszokhattuk.

Nincs többé szüksége országunknak olyan politikai erőkre, akik csak körmönfont aknamunkával tudják a hatalmukat megtartani, ezzel veszélybe sodorva stabilitásunkat, létünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr441958798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.28. 16:23:03

Csak a szokásos SZDSZ-fíling: aki nem mi vagyunk, az ellenség.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.28. 16:43:20

Malícia! Szerintem az ilyen fajta posztokat hanyagoljuk egy rövid ideig, mert csak ellenszenvet fognak kiváltani az emberekben.

Igen! Valóban tapasztalható, hogy mindenki a Jobbik ellen van. Még halvány reménysugár sincs, hogy valakivel párbeszédet tudjanak folytatni. Viszont ez köszönhető egy kicsit az ő politikájuknak is.

Egyenlőre nem vagyok benne biztos, hogy a Jobbik valóban azért jött létre, hogy megalapozzon egy új politikát az országban, miszerint a nemzet felett senki sem állhat. Elképzelhető, hogy villámhárítónak van a párt, hogy a radikálisan gondolkodó, tiszta szívű, de sokszor meggondolatlanul cselekvő emberek levezethessék valahol az energiájukat.

És abban sem lehetünk biztosak, hogy a Fidesz nemzetellenes, globalista helytartópárt, avagy valóban egy nemzeti, konzervatív párt, amelyben a politikusok nagy része tényleg értünk akar dolgozni és "csak" mintegy 10-20%-nyi selejtes maffiózó van a soraikban.

Minden lehetséges és az ellenkezője is.

Egyenlőre javaslom, hogy helyezkedjünk megfigyelő álláspontba. Nem kell nekünk véres szájjal kiállni folyamatosan a Jobbikért. Nem hülye gyerekek azok, megvédik magukat. Fröcsögésre ott a Kuruc, pártszócsőnek a Barikád. Mi inkább koncentráljunk a társadalmi problémákra, kíméletlenül kapjuk el a tökét a korrupt vagy éppen nemzetgyalázó politikusoknak, közszereplőknek.

Nagy változások várhatóak a világban. Az oldalsó "cikk"-sorozatunkat is folytatni kellene. Meg kellene írni a zsidókhoz való viszonyulásunkról egy posztot, írni szeretnék a hadseregről, nemzetvédelemről stb.

Ebben a te segítségedet is kérném. Nem vagyok egy tálentum, de szeretném, ha egy igényes blogunk lenne, ahová mindig szívesen visszalátogatnak a hasonló gondolkodású olvasók. Szeretem a közösségeket. Értéket teremtenek, az pedig nagyon fontos. Nem szabad bezárkóznunk.

Lassan kezdődik a parlamenti munka. Pár hónap múlva többet tudunk majd nyilatkozni, mind a Jobbik, mind a Fidesz munkájáról. Sajnos úgy alakult a helyzet, hogy a mostani ellenzék csak dísznek fog ott ülni a parlamentben. De legalább ott vannak és nem hallgathatják el előlünk, ami ott folyik.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.28. 20:48:39

@Bemmbemm: Ki lázad? :P

A kommenteddel meg teljesen egyetértek.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.04.28. 22:32:33

Az eurozóna pénzügyi válsága vágtatásba kezdett, ami azzal jár, hogy OV és a Fidesz igéreteinek teljesíthetetlensége nagyon hamar kiderülhet. Sikerült nagyobb horderejű nagyotmondásba beleesnie, mint Vonának a választás "megnyerésével". nem vagyok ellendrukker, én szeretném, ha OV kormánya helyreállítaná a közbiztonságot és nem is várom, hogy két hét alatt tegye. Azonban egy eurózónai csődhullám azt jelentheti, hogy hamarabb valósul meg OV álma a nulla forintos költségvetési hiányról, mint szeretné, ugyanis nem lesz, aki magyar államkötvényt vegyen. A legutóbbi kibocsátáskor nem jegyezték le teljes összegben a felkínált NÉMET államkötvényeket!!! Azonban az ez esetben kényszerből kiegyensúlyozott magyar költségvetés kiadási oldala sem csak a ma tervezett hiány összegével lenne kénytelen csökkenni, mert egy beinduló pénzügyi, majd általános gazdasági válság esetén (ami hitelválságot is jelentene, ha megrendül a bizalom az államok fizetőképességében, miért ne rendülne meg cégek és magánszemélyekében) rohamosan csökkenhetnek a költségvetési bevételek is!
Tehát nemhogy 3 ezer új rendőrre nem tellene, hanem a meglevők fizetésére se feltétlenül! Ahogy a kórházakra, vagy nyugdíjakra sem...
Ha nem lesz elég pénz még a mai rendőrség fenntartására sem, akkor marad a csináld magasd rendfenntartás, ami bizony valami Gárda-félét jelenthet, mert esetleg más lehetőség nem lesz a lyukak betömésére.
Lehet, hogy rövid időn belül elnézést kell kérnie a Fidesznek a Jobbiktól???
Vagy éppen hogy támadni fogja, de ilyen helyzetben átüléseket én a Fidesz frakcióból jósolnék a Jobbikéb, nem fordítva, mint a Hírszerzőnek nyilatkozták álljtólag fideszesek nagy mellénnyel. Szegény OV, 8 évig koplalt, erre ilyenkor kell átvennie a kormányrudat, amikor a fejére dől a költségvetés...

Aqr 2010.04.28. 23:26:23

Én a törpilla meg az Emőke szereplésein mostanában csak nevetek.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.28. 23:31:31

@Arma Gedeon2: Az eurozóna pénzügyi válsága szerintem is kurva veszélyes, de Magyarország relatíve már azzal is javíthat az esélyein, ha a szoci kormány hibáit valahogy elkerüli. Tudtommal a többiek a térségben nálunk azért jobban állnak. Viktoréknak van már tapasztalatuk a válságkezelésben az ezredforduló körüli ázsiai válság miatt - bár tény, hogy most a globális pénzpiac magterületei vannak szarban. (Relatív pozitívum, hogy ebben a szituban talán az IMF is jobban kezelhető.)

Azt viszont nem értem, hogy a Fidesznek miért kellene bocsánatot kérnie bárkitől is, ha a lassan a '29-es világgazdasági válságot idéző helyzetben nem ér el azonnali látványos eredményeket. Én az ellenzék normális részétől (Jobbik+LMP) inkább azt várom, hogy akkor és ott ne támadja a Fideszt, ahol és amikor a gazdasági válságot kezeli. Természetesen minden egyéb kérdésben szabad a gazda.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.04.29. 10:08:55

@mefisto:

Egyrészt az a válság most teljesen más, ez a hitelpénzrendszer összedőléséhez vezet (nem tudom, mikor), kezd általában elveszni a bizalom abban, hogy az államok, cégek és magánszemélyek valaha is visszafizethetik hiteleiket. Tehát megdőlőben a globális pilótajáték, kiderül, hogy mégsincs ingyen ebéd, hogy nem lehet örökké jövőbeli hozamra költekezni. A térségbeli államok ebben nem állhatnak sokkal jobban, mint mi.

Azért kell a fidesznek bocsánatot kérnie, mert "szélsőségesezte" a jobbikot nyugati és zsidó elvárások PC-illemkódexe alapján, miközben pl. a Gárda alapelve éppenhogy helyesnek bizonyul a modern világgazdaság összeomlása közepette: ha rendet akarsz, vegyél részt a fenntartásában önkéntesként! Mert nincs elég pénz arra, hogy ezt teljesen egy profi rendőrség csinálja. A Jobbik beszélt egyedül "fenntartható csökkenésről".
Valóban jogos, hogy olyanért ne támadja ellenzék a kormányt, ami elkerülhetetlen vészintézkedés, de akkor a kormánynak még kétharmada ellenére is be kell vonnia mindenkit a konzultációba, a demokratikusan megválasztott jobbikosokat is. Szerinted nem kell bocsánatot kérniük a Jobbik demokratikus legitimációjának állandó kétségbevonásáért, miközben sose szidták a lehet Magyarország palesztina párt százmillióját, ami az amerikai követségtől jött?

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.29. 12:39:23

@Arma Gedeon2: Valóban bocsánatot kellene kérnie majd a jövőben a Fidesznek a Jobbiktól, ha nem lesz pénz normális rendfenntartásra. Márpedig nem lesz. Akkor pedig nem csak Magyar Gárda lesz, hanem nemes egyszerűséggel amolyan milíciaféléket fognak létrehozni az emberek és együtt, összefogva fogják védeni otthonaikat. Ehhez persze megfelelő törvények is kellenének. Viszont ha elindul a dominó, akkor a kutya sem fog a törvényekkel foglalkozni, az állam sem tudja majd betartatni őket, lesz anélkül is elég gondjuk. Ekkor fog eljönni az az időszak, mikor sok önbíráskodó ember lesz, akik családjukat védve akár át is hágják majd a törvényt.

A Fidesznek a mérhetetlenül kurvanagy pökhendisége az, ami most zavar. Milyen az, hogy a fideszes képviselők kiröhögik Vonát azért, mert a külügyi bizottságot akarja vezetni? Ha nem akarják neki adni, akkor azt közöljék normális, tiszteletteljes hangnemben.

Most jött el a " ki, ha én nem" időszak.
Hajlamosak a nagyarcúskodásra, de most el fog szaladni a ló velük. Orbán nem fogja tudni kordában tartani ezt.
süti beállítások módosítása