Egy közhellyel kezdeném. A történelem megismétli önmagát.

Hasonlóságot vélek felfedezni az országgyűlési választások első fordulója, és az EU parlamenti választások utáni kommunikációs állapotokban. Akkor is és most is maga mögé utasította a sajtóban a győztes Fideszt a Jobbik. Egyszerűen nem örülhet felhőtlenül a polgári párt, hiszen a cikkek többsége a radikálisokról szól. Ebből is látszik, hogy kik voltak az első forduló legnagyobb nyertesei. Ebben a megközelítésben nem az eddig elért mandátumok száma határozta meg a győztest.

Olvasgatom a különböző elemzéseket, politikai előrejelzéseket a Jobbik elkövetkezendő parlamenti szerepléséről. Én azokat az írásokat tudom egyedül elfogadni, amik különböző altarnatívákat fejtenek ki, de nem akarják belénk súlykolni, hogy márpedig ez és ez fog történni. Az utóbbiak számomra csak demagóg, dilettáns próbálkozások. A szerzőik pedig nem elemzők, csak talpnyalók. Parancsba kapták a nemzeti radikákisokat lejárató, velük kapcsolatban félelmet keltő cikkek publikálását. A sajtószabadság nevében egyedüli igazságként beállított, minden valóságot nélkülöző írásokat jelentetnek meg. Ők csak szolgák, és nem a szellemi szabadság megtestesítői.

A Jobbikról szólnak a hírek, ez tény. Ilyen megközelítésben jelenleg ők a legnépszerűbb politikai formáció. Ennél jobb reklámot nem is kívánhatnánk. Valós és meghatározó politikai szereplővé léptek elő a nemzeti radikálisok. Mi az igazi győzelem, ha nem ez? A folytatás is kecsegtető, hiszen Vona Gábor tegnap esti televíziós nyilatkozata alapján tovább folytatják a tabu döntögetést.

A Jobbik parlamenti politizálásával kapcsolatban pedig ismét azt mondom: "tessék megvárni, hogy valójában hogyan fog a radikális párt ténykedni! Ne akarják önjelölt Nostradamusok megjósolni a nemzeti radikalizmus hatását Magyarországra." 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr461920871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.04.15. 11:36:46

Ez egy bölcs megfigyelés, nekem nem is jutott eszembe...
A Fidesz érdeke is a konkurens agyonhallgatása lenne.
Megnyugtató megfigyelés a választás kis csalódása után (hogy nem lett meg a második hely)
mellesleg a fideszben levő hazafiakra is hatással lesz ez.
süti beállítások módosítása