Malícia 2010.04.07. 15:48

Nem csak a Fidesz!

A parlamenti választások célegyenesében vagyunk. Sima ügynek látszik az egész, biztos Fidesz győzelmet prognosztizálnak a legtöbben. Magának a pártnak már rég nem a győzelem volt a tét, sokkal inkább a kétharmados többség megszerzése. Az igyekezetüket alá is támasztották azzal az érvvel, hogy a fölény birtokában zökkenőmentesebb a kormányzás. Ez az első nekifutásra hihetően hangzik. Én azonban bizalmatlanabb vagyok ennél, megtapasztalva már az elmúlt húsz év hazai politikai szereplők ténykedését.

Ha mindenki elvonatkoztat a saját pártszimpátiájától, akkor racionálisan átgondolva egy kétharmados többséggel rendelkező kormánypártot már nehezebb kontrollálni. Most jöhetnének azok a megnyugtató fejtegetések, hogy ők nem olyanok, hiszen megígérték. Mielőtt elhinnénk egy választási kampány során elhangzott ígéretet, jusson eszünkbe, hogy ezek a szavazatokért történnek! Milyen hathatós eredményt várhatunk el egy viszonylag csekély, egymással is szembenálló ellenzéktől, amikor az elmúlt években egy erős ellenzék sem tudta a visszaéléseket megakadályozni? Továbbra is vonatkoztassunk el a pártok neveitől, magát a lehetséges helyzetet vizsgáljuk meg alaposan!

Biztosan könnyebb és kényelmesebb a kormányzás, ha nem kell koalíciós egyeztetéseket tartani. Viszont tisztességesen lehet akkor is kormányozni, ha szimpla többséget szerez meg egy párt. Ekkor adott a lehetőség arra is, hogy az ellenzék egyetértését megszerezve szülessenek olyan törvények, amelyek szélesebb támogatottságot élveznek a lakosság körében. Senki nem lehet annyira naív, hogy pusztán a jelenlegi szimpátiája alapján ekkora jogosítvánnyal ruházzon fel egy pártot. Ez nam csak néhány napra szól. Négy évig nincs visszaút! Jövőre keserű is lehet az a kenyér, ami most kalácsnak látszik. Minden lehetőséget mérlegre kell tenni a döntésünk meghozatala előtt. Ma mindenki azt hangoztatja, hogy ő is igaz magyar. Ha ez valóban így van, akkor nem a kedvenc pártja, hanem a haza érdekeit kell előtérbe helyeznie!

A tisztességes kormányzáshoz nem kell kétharmados többség! Egy kormány ellenőrzéséhez azonban erős ellenzékre van szükség!

Az ésszerű jelmondat így hangzik: "Nem csak a Fidesz!"

  

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr571901888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aqr 2010.04.07. 18:30:09

Ésszerű kormányzáshoz magyar emberekre van szükség. Ha láttok egyet a parlamentben, szóljatok!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.04.08. 10:42:23

A Kubatov-ügyet elnézve, én 50%-ot se szivesen látok a kezükben...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.08. 11:25:30

Milyen Kubatov ügy? Kubatov egy hasznos idióta, de amit beszélt az nem fedi a valóságot. A fidesz saját szavazóiról vezetett adatbázisa nem igazán közveszélyes, mert én is magam jelentkeztem fel, viszont hetekig kaptam a nőtagozat leveleit, még közgyűlésre is kaptam meghívót.
A szocikról meg nem nagyon vezethetnek adatbázist. Kitől tudnák?
süti beállítások módosítása