Most olyanról fogok írni, amiről kötelességem véleményt formálni, lévén hogy e blog írói is a Zsámbéki-medencében laknak. Biztosan emlékszik a kedves Olvasó is, hogy hónapokkal ezelőtt Pörzse Sándor azért lépett ki az Echo TV-ből, mert a csatorna vezetése nem engedélyezte a leadását a pátyi lakópark-beruházással kapcsolatos riportjának. Azóta sok víz lefolyt a Dunán. Pátyon népszavazást tartottak, ami az alacsony részvétel miatt (43,1 %) érvénytelen lett. Viszont az eredmények magukért beszélnek: az urnákhoz járulók 2/3-a nemmel szavazott a golffalura. A testület hétfői ülésén a képviselők hosszas vita után, név szerinti szavazással fogadták el a helyi szabályozási terv módosítását, semmibe véve a település választóinak az akaratát. Igennel szavazott 3 helyi fideszes képviselő is, ami miatt a választókerület képviselője Gulyás Dénes (Fidesz) a következőt nyilatkozta:

 

"Miután Páty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. február 22-én megszavazta az úgynevezett golfpálya-beruházás bővítését, és ezzel semmibe vette a szokatlanul nagy arányú részvétellel zajlott pátyi népszavazás kétharmados elutasító döntését, valamint a környező települések kérését, a mai napon kezdeményeztük a pátyi képviselő-testület fideszes tagjainak kizárását a Fidesz — Magyar Polgári Szövetségből"

 

Erre csak azt tudom mondani, hogy nagyon helyes. Viszont miért is kellett távoznia Pörzsének? Miért nem engedték neki leadni az erről készült anyagot, ha a Fidesz is helyteleníti a beruházást? Ellentmondások vannak kedves Olvasó. Nekem az a gyanúm, hogy a Fidesz vezetősége most 3 helyi szerencsétlen kis pártkatonára akarja ráhúzni a vizes lepedőt, ők pedig mossák kezeiket.

 

Már az egész népszavazás nevetséges volt. A tervezett golffalu 7000(!) fő befogadására alkalmas lakóparkkal épülne 100 milliárd forint értékben. Röhej, hogy egyetlen nagyközségre bízták az építéséről való döntést. Csak szemléltetésképpen: a medence névadó települése, Zsámbék, tavaly kapott városi rangot és mindössze 6000 főt számlál a népessége. Magyarán egy kisváros épülne fel a semmiből és több ezer lakossal bővülne a medence népessége. Egy nagyon fontos és évtizedek óta megoldatlan problémája van a területnek: iszonyatosan nagy a forgalom. Délről ugyan határos a medence az M1-es autópályával, de a tranzitforgalom mégis nagyrészt áthalad a településeken, elviselhetetlenné téve sok itt élő életét. Budapestre jár dolgozni és tanulni a helyiek igen tetemes része, de itt megint csak adódik egy nagy probléma: 3 azaz három úton juthatunk be a városba ebből az irányból. Északon a 10-es főúton (szerintem akik nap-mint-nap használják, azoknak nem kell bemutatnom a reggeli kilométeres dugókat), Délen a közös M1-M7 bevezető szakaszon (szintén nagyon leterhelt) és Nyugatról, Budakeszi felől, a Szilágyi Erzsébet-fasor irányába. Ezek közül az útvonalak közül a 2x1 sávos Budakeszi úton járnak be a medencéből a legtöbben a fővárosba, mivel ez a legrövidebb út. Reggelente több órás dugók vannak minden egyes napon, kivétel nélkül.

Tehát nem csak a zöldfelületet károsítaná ez a beruházás, hanem még elviselhetetlenebbé tenné a környező települések amúgy is rettenetes forgalmát. Nemhogy megoldanák a felmerült problémákat, még tetézni is akarják. Ezért a népszavazást nemcsak Pátyra, hanem a környező településekre is ki kellett volna bővíteni. Nem beszélve arról, hogy az a terület, amit kiszemeltek, közvetlenül Telki mellett húzódik. Nem is a pátyi lakosok szenvednék meg a legjobban a bővülést, hanem a szomszéd település. Telkiről és a vele egybenőtt Budajenőről tudni kell, hogy Magyarország leggazdagabb települései között foglalnak helyet. A néhány évtizeddel ezelőtt pár száz fős lakosságot számláló községekbe évek óta költöznek ki Budapestről a színészek, politikusok, sportolók és újgazdag vállalkozók. Megjegyzem, Telki polgármestere az egyik legnagyobb ellenzője a beruházásnak. Érthető is. Gondolom, hogy a település lakói nem azért költöztek ki a fővárosból, hogy ugyanazt a betondzsungelt nézzék itt is.

 

Zavaros az egész, de bátran kijelenthetjük, hogy az általában szentként tetszelegni próbáló Fidesz a legsárosabb ebben az ügyben a parlamenti pártok közül. De hát a mi kutyánk kölykét azt nem szabad bántani, tetszik tudni kezit csókolom!

 

Semmibe veszik az itt élők akaratát, tönkre akarják tenni az életüket csak azért, hogy ismételten megszedje magát egy bizonyos érdekcsoport. Szégyen! És a legnagyobb probléma, hogy szinte mindenhol ez folyik az országban.

 

Egy utolsó kérdés: a nagy „válságban” kiknek szánják ezt a hatalmas lakóparkot?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr541797100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.28. 15:13:31

Nagyon sok szempontból ki lehetne vesézni a témát, de nem akartam annyira belemenni. Érdemes utánaolvasnia annak, aki esetleg még nem nagyon hallott erről. Sukoró szintű szarkavarás megy itt is. Mi meg lassan 3 óra alatt tesszük meg reggelente a 30 perces utat a fővárosba.
süti beállítások módosítása