Már több helyen leírtam, hogy 2006-ban elszakadt bennem valami. Addig töretlenül hittem a Fideszben és sokáig támogattam őket ezután is, de sokkal kisebb lelkesedéssel. Akkor fészkelte be magát egy kósza gondolat a fejembe: mit is akarnak ők valójában elérni? Azóta sok sok információval lettünk gazdagabbak. A jelenkor történései pedig egyre inkább megerősítenek abban a hitemben, hogy Orbán Viktor (egyesek szemében minimum egy félisten) és pártja jól előkészített tervet akart véghezvinni, karöltve a baloldalinak csúfolt, de inkább hulladékgyűjtőnek nevezhető pártokkal. Miért is vélekedek így?

2002-ben egy viszonylag békés, gyarapodó 4 évet tudhatott maga mögött Magyarország. Akkoriban a mostani „véresszájú” fideszes ismerőseim is alig beszéltek politikáról, mert felesleges volt, szépen gyarapodott az ország. A Fidesz akkor joggal bízhatott az emberek bizalmában, de a mára teljesen hiteltelen (mondjuk nem tudom, akkor mitől volt még hitelük) MSZP és SZDSZ ügyeskedésekkel legyőzte őket. Jött 4 év kormányzás. Volt egy analfabéta, beszédhibás miniszterelnökünk, akit követett egy gusztustalan ripacs, feléltük minden tartalékunkat, felelőtlenül osztogatták az ország vagyonát. 2006-ban minden okunk megvolt a lelkesedésre. A világon nem létezik olyan ország, ahol egy ilyen szavazóbázist maga mögött tudható párt ne tudna elverni két ennyire hazug, demagóg és irritáló kormánypártot. A Fidesz véghezvitte a lehetetlent: kikapott. Már ekkor nem értette senki, aki a párthoz valamennyire közel volt, hogy ez hogyan történhetett. De Viktorunk nyugodt volt. Csináltak néhány látszattüntetést, de ők sem gondoltál komolyan az egészet. Gondolom le akarták kicsit vezetni az emberek haragját, hogy kis birkákként nézzük végig az elkövetkezendő négy évet is. De a következő négy év minden eddigit felülmúlt, talán Viktorék elképzeléseit is. Olyan szinten vágta maga (és az ország) alatt a fát a kormány, hogy alig hittünk a szemünknek. Ám a Fidesz csak ült a délceg vitézeivel a parlament padsoraiban és kussolt. Néha azért a Szijjártó Peti egy-két mondatban elhatárolódott és a Kövér Laca is gondterhelten igazgatta a rőzsét az orra alatt. Az általam évekkel ezelőtt kedvelt médiumok pedig hihetetlen gyorsasággal átmentek Fidesz-pártcsatornába, ahonnan ömlött ránk a sok ezerszer emlegetett baromság. Magyarán megmondva: az égvilágon semmi nem történt, hogy kilábaljunk a nyakig érő szarból. De van még pár százezer ember, akinek a lócitromot nem lehet magyar narancsként eladni. 2009-ben, alakulásuk után néhány évvel elsöprő sikert aratott egy kis párt, a Jobbik, az EU-választáson. Ekkor már én is rájuk szavaztam. A Fidesznél viszont, csodák csodájára, éppen ekkor szakadt el valami, mert rájöttek, hogy valaki beleszart a gondosan takargatott müzlibe. 7 éve ültek a parlamentben és nézték, hogy teszik tönkre a patkó túloldalán ülők az országot. (Senki ne jöjjön azzal, hogy mit tehettek volna, mert ha nem tehetnek semmit, akkor minek van ellenzék és miért van „demokrácia”?) De ez az ámokfutás nem igazán érte el az ingerküszöbüket. Az viszont, hogy fél millió szavazatot kapott egy kis párt, akiket az ő volt radikálisabb szavazóik támogattak nagyrészt, felbőszítette őket és elkezdtek fröcsögni rájuk. Majd nem sokkal ezután valahonnan jött az ukáz: KUSS LEGYEN! Innentől kezdve nem hívtak jobbikosokat a „jobboldali” médiába, nem írtak róluk és azóta sem szerepelnek a Mokkán kívül sok helyen (ami azért valljuk be elég tragikomikus), mert talán azt hitték, így ellehetetleníthetik őket.

Rá kellett jönnie a Fidesznek, hogy a gondosan előkészített 2/3-os többségüket fújhatják, mert a Jobbik miatt esélyük sincs rá. Most pedig Viktor apánk kiállt ország-világ elé és elkezdett hantázni valamiről, amit ő a programjuknak nevezett, de gyorsan szóltak neki hátulról, hogy nekik olyan még nincsen. Erre elmondta a Jobbikét. Legalább ő nem hallgatja el, ha már a holdudvaruk egy büdös szót nem szólt róla eddig.

Évek alatt tönkretettek minden kis pártot a kétes eredetű vezetőik. Az elmúlt választáson már jóformán csak ketten maradtak (meg a sallang), amit majdnem sikerült egy nagy pártra apasztani. Ha ez megtörténne, akkor Isten kegyelmezzen Magyarországnak. Egy biztos: a Jobbik jelenleg az egyetlen esély, hogy ne fordulhasson ilyen elő. Viszont ennek kapcsán idéznék egy remek gondolatot egy kommentből: „A Jobbik hisz a demokráciában...Vagy csak azért van, hogy mi higgyünk benne?”

Én nem hiszek vakon a Jobbikban sem, azok az idők már elmúltak, hogy valakiben így bízzak, de a Fidesz nálam nem rúg labdába többet. És nálad, kedves Olvasó?

 

 

És annyit még hozzátennék kiegészítésként, hogy elég furcsa az, ami manapság történik a BKV-nál és egyéb helyeken. Nyílt titok volt éveken keresztül, hogy szétlopják ezeket a cégeket, súlyos adósságokat felhalmozva. Nagyon furcsa, hogy a választások előtt 2 hónappal lett ekkora botrány mindenhol és hihetetlen az is, hogy most jutott eszébe a hatóságoknak rendet tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr691734229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása