Aqr 2010.01.24. 00:08

Választás(ok)

Hogyan győzzünk meg embereket?

A választások közeledtével egyre többször halljuk, hogy hány embert kell elvinnünk szavazni, hány embert kell meggyőznünk, egyre több konfliktus forrása ilyentájt a politikai hovatartozás. Önmagában az információ áramoltatása nem volna probléma, csakhogy itt nem erről van szó. A lényeg elveszik a körítésben, nem beszélhetünk a parlamentáris pártok esetében programról, mivel NINCS állandó programjuk. Folyamatosan azt hallani nyilatkozataikban, politikai elemzők vitáiban, hogy „szavazóbázist keresnek”. Azaz, minél több szavazót akarnak lefedni kijelentéseikkel, imázsukkal. A mai politikai pártok úgy működnek, mint a legnagyobb márkák, amik már nem arról szólnak, hogy mi is van abban a zabpehelyben, csak hogy mennyire cool azt enni, és milyen érzést akarunk eladni a logóval. Ha most meg kéne határozni az állítólagos jobb és bal oldal közti különbséget, nem igazán tudnék mit mondani. Ugyanonnan jönnek, ugyanazon eszközökkel manipulálnak, csak más és más a logó, más érzést adnak el, más tömegeket fednek le.

Éppen ezért az elsődleges feladata az arra érdemesnek, hogy az embereket gondolkodásra sarkallja, mérlegelésre, kérdések feltevésére ösztönözze. Kapjon olyan információkat, amik alapjaiban döntik meg a világnézetét, mert igenis vannak ilyen ütőkártyák. Akiről tudjuk, hogy megbízik bennünk és nem néz teljesen hülyének, azzal érdemes elbeszélgetni erről-arról. De ami a legfontosabb, ne úgy tekintsünk a másik emberre, mint akit téríteni akarunk, akiből az ördögöt akarjuk kiűzni, hanem mint magyar testvérünket lássuk, akit megtévesztettek. A jobbik legfőbb missziója, hogy a rég letűnt értékeket köztudatba emelje, hogy az ellenséges érzéseinket félretegyük, hogy az erkölcs visszatérjen a mindennapokba. Kérdés, kibe mennyire ette bele magát a modern liberális maszlag, a materialista erkölcstelenség, a halmozási vágy, a konzumidiotizmus. Ha valaki ezektől képes megszabadulni és egy jobb világért beáldozni mindazt, amiből eddig felépítette az (egyébként hazugságokon alapuló) világképét, akkor a megfelelő információk alapján helyesen fog dönteni. Tehát alapvetően ne pártokról beszéljünk, sem a szavazásról. Mert annak túl sok jelentősége nincs, nem üresfejű, de „jól” szavazó embereket akarunk, hanem egy életképes közösséget, akit tovább nem lehet elnyomni, becsapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr701696729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása