Aqr 2009.11.15. 17:14

Secret societies #1

Néhány nagyon alapinformáció a szabadkőművességről. (Most figyelmen kívül hagyom azokat az infókat, amiket a 2012 blog mondott ki. Pedig úgy érdekesebb lenne :) )

 Kérdezhetnénk, hogy honnan tudunk ennyit erről a titkos szerveződésről, a struktúrájukról, a gondolkodásukról. Egyrészt akad a történelem folyamán hol alacsonyabb, hol magasabb beavatási szintű szabadkőműves, aki kitálal. Ennek több oka is lehet, most ezekre nem térnék ki. Másrészt, ahogy a 2012blog is nagyon érzékletesen leírta, bevett szokásuk olyan információkat csöpögtetni a birkák közé, amiknek nagy része hamis, és aki ismeri a teljes igazságot, annak röhejes. De ott van az a 20%, ami igaz. És ennek az egyszerű önlejáratásnak köszönhetően a teljes titok biztonságban van, hisz ha valaki elkezd prédikálni, a többség csak röhög, ugyan, én azt a sztorit ismerem, az egy vicc. Harmadrészt, működnek szervek (vagy inkább működtek), akik hasonló tagozódással, de más ideológiával próbálták felvenni a versenyt a gnosztikusok örököseivel. Negyedrészt, ma már nem vált ki megbontrákozást a dolog, maximum itt a Balkánon, USA-ban töretlenül és nyíltan működnek bejegyzett egyházként.

 A szabadkőművesség, és gyakorlatilag minden hasonló okkult rend, előjeltől függetlenül egy roppant egyszerű rendszerre épül. Ez a piramis rendszer, amiről már beszéltem. Az egész lényege a beavatás, egyrészt egyfajta tesztként szolgál, hisz nem kerülhet csak úgy akárki feljebb, másrészt újabb információkkal kecsegtet, egyre nagyobb hatalommal. („A tudás hatalom” mondásból kiindulva, és itt nincs másról szó. A hazugság a legnagyobb méreg ma a világban.) De ismerkedjünk meg kicsit a történelmükkel.

 Azt nem tudom pontosan, hol kezdődik a vonal, amit máig elhúzott a sors, de azt igen, honnan eredeztethető a szellemisége. Egyrészt az ókori Püthagoreusoktól, és alapvetően Püthagorasz számmisztikikai tanaiból. Egyébként érdemes utánanézni az ő életének is, érdekes figura volt. Másrészt a gnoszticizmus egyértelmű jeleit lehet észrevenni a kőművesek gondolkodásán. Sokan összefüggésbe hozzák a Templomosokkal őket, sokan Salamon templomának építéséig is visszamennek. De jobbára lényegtelen, honnan jönnek. Az első nagypáholy, és mint ilyen, a freemasonry hivatalosan 1717-ben jött létre (Golden Dawn). Akkoriban céh-szerűen működtek, nagyon nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a főpáholy az újak létrejöttét elismerje, nem tűrték a „kontárokat”. Aztán persze viharos gyorsasággal terjedt el Franciaországban is, később pedig az új világot vették célba, mára már 4-5 millió szabadkőművesről beszélhetünk szerte a világon. A részletekre most nem térnék ki, számtalan könyvet, cikket lehet erről olvasni.

 A szimbolizmus az ember leghibásabb részét használja ki.  Nem gondolatokkal kommunikálunk, hanem jelekkel, legyen az a nyelv, vagy betű, mögötte van egy általánosan elfogadott jelölt, de gyakorlatilag a nem tiszta jelképek kapcsán bárki asszociálhat bármire. Azt mondom, szék. Közben te nyílván asszociálsz egy faszékre, de lehet én a mészárszékre gondoltam. Ilyen például a mindent látó szem, amibe lépten nyomon ütközünk. Vagy a szabályos háromszög, aminek szögei 60-60-60 fokosak, vagy a 9-es szám, 9 bolygó a csillagrendszerünkben, vagy a 13-as, a szabadkőművesek kedvenc szerencseszáma. Ezekre annyi jelentéstöbbletet húztak mind az ókori görögöktől, mind a későbbi gnoszticizmusból, hogy felsorolni itt most nem fogom. Ilyen fontos számok: 3, 7, 9, 11, 13, 33, 39, 47, 108, 666, gyök alatt kettő és így tovább. A legérzékletesebb példa erre az őrületre pl: tanaik szerint az 1-es jelképezi Istent, a mindenséget, az egységet, a Fényt, az értelmet, az egyre való törekvést, ami megjelenik egyébként fizikai szinten a mi világunkban is (energiaminimumra való törekvés, hőm. átadás stb.). Ugyanez a helyzet a 10-es számmal (1+2+3+4), ugyanis a görögök már a 10-es számrendszerben számoltak. Ebből jön, hogy a legszentebb ezután a 2-es lett számukra és a 11-es. A megosztottság, a harc, istentagadás, káosz, kettősség, hazugság jelképe. A 9/11 alapvetően jóval 2001 előtt is megjelent számtalan helyen, mint egy régebbi videóban is benne volt, amit kitettem. A 10-es kihagyása egyértelmű, mire utal. Szimbolizmusuk másik részét azonban a zsidó miszticizmus tanaiból vették, aminek az alapja a Kabbala. Nagyon kevés beavatott volt/van ezekbe a tanokba és többnyire csak zsidók. Ezért, amikor a bulvárújságokban mosolygó arccal sétál ki Madonna egy Kabbala központból, akkor én is elmosolyodom.

Számtalan titkos szóval operálnak egymás között, hogy felismerjék, ki közülük való és ki, melyik szinten áll. Szót ejthetünk még a titkos kézfogásokról, a beavatások értelmetlennek tűnő kérdez-felelek struktúrájáról. Számtalan szigillumot is elterjesztettek a 20. században, kezdve a kétujjas victory jellel, amit Churchill kezdett használni, és ami a 11-et jelképezi. De ilyen a rockerféle kis- és mutatóujjas kéztartás is, amit még Ozzy és korosztálya kezdett el terjeszteni. Vagy teszem azt a „minden pöpec” féle kéztartás, mikor a mutatóujjamat behajlítom a hüvelykhez, a többit nyitva tartom, ez is 3 db 6-ost jelképez. Ezekről is rengeteg forrás áll a rendelkezésünkre, tessék utánaolvasni.

Folyt köv.

Alább a híres Kennedy beszéd néhány héttel halála előttről. George Carlin viccelődött azzal, hogy minden új elnököt leültetnek egy kivetítő elé és lejátszák Kennedy gyilkosságát kicsit más szögből, mint amit a tv-ben látni lehetett, majd megkérdik: Any questions?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr591527188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása