Az egykor hazátlan, az Antant elhibázott lépése következtében hazánk egy darabját elbitorló tótok büszke fia, Robert Fico ultimátumot adott Magyarországnak.

"Pozsony felszólította Budapestet, hogy haladéktalanul kezdjenek párbeszédet a szomszédos országbeli magyarok kettős állampolgárságát érintő törvényjavaslatról - jelentette be a szlovák nemzetbiztonsági tanács keddi ülése után Robert Fico."

A felszólítással egyidőben követelését is nyilvánosságra hozta.

"Pozsony azt követeli, hogy azonnal üljön össze a nemzeti kisebbségekkel foglalkozó szlovák-magyar vegyes bizottság. Ha Budapest erre nem ad 24 órán belül választ, Pozsony további diplomácia lépéseket tesz, s kezdeményezni fog egy legfelsőbb szintű találkozót is."

Panaszában a sérelem okát is megfogalmazta.

A kormányfő szerint a magyar lépés súlyos beavatkozás Szlovákia belügyeibe, amelyre Pozsonynak határozott választ kell adnia.

Volt idő, amikor valóban beavatkoztunk Szlovákia, vagyis elődje Csehszlovákia belügyeibe. Az valóban súlyos beavatkozás volt, amikor 1968-ban páncélosaink vonultak be a fellázadt szomszédok területére. De ez már történelem.

Fico vakmerő kirohanása még érthető is. Hiszen elődei egykoron csak egy népcsoportot alkottak valamely országon belül. Hangoztatott történelmük hamis, valós történelmük ellenben igen rövidke. Az adományként megszerzett országuk elvesztésének egyébként megalapozatlan félelme okozza Fico harciasságát. És nem utolsó sorban az elmúlt években folytatott meghunyászkodó, kiszolgáltató külpolitikánk. Eddig kül- és belföldön egyaránt árulásnak minősült a magyar nemzeti érzelem hangoztatása. Ennek folyományaként most követelőzik, fenyegetőzik velünk szemben egy tót politikus. 

Nem megalázkodást, de tiszteletet várnék el szlovák szomszédunktól, mert nem ismerjük a jövőt. Megtörténhet az is, hogy egyszer újból Magyarország része lesz a Felvidék. Akkor is fenyegetőzni fognak a Fico félék? 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr882012650

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fico követel 2010.05.18. 14:10:01

Pozsony felszólította Budapestet, hogy haladéktalanul kezdjenek párbeszédet a kettős állampolgárságot érintő törvényjavaslatról.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása