Ma sem sikerült megegyezniük (Fotó: Magócsi Márton)

"Ki hány elnököt adjon? 

Az ellenzéki pártok nem tudtak megegyezni a Fidesz által felkínált 6 bizottsági elnöki és 16 alelnöki poszt arányáról. Az MSZP magának három elnöki helyet szeretne, a Jobbiknak kettőt, az LMP-nek pedig egyet osztanának, az ökoszociálisok viszont 2-2-2 felállást szeretnének. A Jobbiknak mindegy, így a másik két pártnak kellene megegyezni."
 
Hírszerző

 

Az LMP (Likud Magyar Portfólió) vérszemet kapott. Számukra teljesen egyértelműnek tűnik, hogy a parlamenti bizottságok elnökségi posztjainak elosztásánál, semmi jelentősége a megszerzett mandátumok arányának. Van önbizalma ennek a formációnak. A választások előtt még a parlamentbe történő bejutásuk sem volt biztos. Most pedig egyenrangú félként lépnek fel a nagyobb támogatottságot felmutató ellenzéki pártokkal szemben. Még ilyet? Honnan ez az önteltség?

"Az MSZP a választási eredményekre hivatkozik, az LMP viszont azzal érvelt, hogy ők a többi tisztség elosztásakor „nagy fokú önmérsékletet tanúsítottak”, így például az öt parlamenti alelnökből egy LMP-s sem lesz, a tíz jegyzőből pedig csak egy."

Az LMP "nagy fokú önmérséklete" nagyon helyes hozzáállás volt. Ezt kell folytatniuk továbbra is az ellenzéki egyeztetéseken. Nem véletlenül követelt változást egy ország. Ez a liberális beszivárgás nem kell nekünk! Hiába álcázzák magukat ökonak, zöldnek vagy hupililának. Kutyából nem lesz szalonna! 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr1001981690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.05.07. 14:26:09

Veszekednek az odavetett koncon. Úgyis a Fidesz szava lesz a döntő szinte mindenben. Alig várom, hogy az LMP felvegye a szadeszos stílust.

Bár már fel is vette valamilyen szinten. A másik kis görény törpepárt is több minisztert adott a szaros 5%-os támogatottságukkal a hátuk mögött.

Az LMP is bekerült a parlamentbe és már vicsorog. Még jó, hogy nem adtak alelnököt az országházban!

De kirekesztő vagyok, elhatárolódom magamtól! Többszörösen!

Malícia 2010.05.07. 14:56:00

Én már bánom, hogy meghurcoltam a párt nevét. Nem szép dolog, inkább kódnevet használok. Legyen ezután kisrakás.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.05.07. 15:05:11

@Malícia: ne bánd! Nem szép dolog? Kérem, mi nem polkorrekt liberális hippik vagyunk! Ezen a blogon ez megengedett. Viszont a "kurucos": "zsindex, "zsidesz", "168 Tóra" kifejezéseket továbbra sem tolerálom.
Radikális blogon megengedett a keményebb hangnem, de az idiotizmus nem!
Az LMP nagyon a begyemben van. Nem is annyira a szimpatizánsai, mert azok megvezetett fiatalok többségében, hanem a háttere.

Malícia 2010.05.07. 15:37:52

@Bemmbemm: naná, hogy nem bánom!:)

Az viszont kétségtelen tény a tegnapi kommentelő után, hogy ők is olvasnak bennünket. Azonban érvek híján nem vitaképesek. Ahogy megjegyeztem, csak indulatokra és hazugságokra futja nekik.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.05.07. 16:23:31

@Malícia: Biztos, hogy szoktak minket olvasni. Van egy-két unatkozó "gyors-reagálású" kommentelőjük, akik folyton az LMP taget figyelik, hogy mikor, hol jelennek meg velük kapcsolatban posztok. Odanavigálnak és osztják az észt. Az ő szemszögükből valószínűleg mi primitív barmok vagyunk, akikkel nem érdemes beszélgetni sem (ezért nem írnak ide nagyon). Legalábbis szerintük:).

Szerintem meg nagyon is igazad van, hogy miért kussolnak itt.

Hozzáteszem, a magunkfajtáknak nem nagyon van mozgástere a blogszférában. Sok oldalon ha egy karakánabb hozzászólást írok, kitiltanak vagy nekem ugrik 3-4 bevérzett szemű 40 kilós egyetemista.

Ez a mi terepünk. Itt a mi szabályaink érvényesek és szeretném, ha minél több hozzánk hasonló gondolkodású ember idegyűlne!

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.05.09. 00:02:00

Ha választanom kell, hogy egy elnöki posztot az MSZP vagy az LMP kapjon, akkor százszor inkább az LMP.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.05.09. 00:09:44

@Bemmbemm: Amikor Lázár felvetette, hogy az ellenzéki pártok tegyenek javaslatot a bizottsági helyekre, Schiffer nagyon elbaltázta a reakcióját, hogy "nincs ötletük". Azért ezeket a gesztusokat fel kell ismerni.

A Jobbiknak meg egy kurva nagy jópont, hogy a Balczót jelölte alelnöknek. Őt bármilyen parlamenti pozícióban el tudom képzelni.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.05.09. 23:04:59

Egy apróságban mintha ügyetlen lett volna a Jobbik. Vita van azon, hogy oszák el a 6 bizottsági elnöki helyet, először is, ki hányat kapjon. Az LMP 2-2-2-t javasol, az MSZP és a Jobbik 3-2-1-et. A Jobbiknak nincs miért az MSZP-vel egy álláspontot képviselnie, hiszen, ha mindkét párt éppúgy 2 elnöki helyet adna neki, ahogy maga is igényli, akkor itt a Jobbiknak nincs miről vitatkoznia, igénye helyből teljesült és a vitát le lehet szűkíteni az LMP és a szocik közti vitára, hogy akkor 3-1, vagy 2-2 arányban osztozzanak. Ezt a rész vitaelemet a Jobbik éppúgy karosszékben hátradőlve nézhetné, mint a Fidesz...
Persze a konkrét helyekét már nem, hogy melyik bizottság legyen a neki jutó 2.
süti beállítások módosítása