Tragikomikus fordulatokkal ugyan, de lezajlott az országgyűlési választás első fordulója. Az uniós parlamenti választások után immár bebizonyosodott, hogy a radikalizmust képviselő Jobbiknak helye van a magyar parlamentben.

Az eredmények tükrében kesereghetnénk a jobb szereplés elmaradása miatt, vagy az ellenfelek támadásainak eredményességén. De erre nincs semmi okunk. Ne feledjük, hogy az eredetileg kitűzött célt elérte a radikális párt! 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom harmadik erőként a magyar országgyűlés hivatalos pártja lett. Ezt már nyugodtan kijelenthetjük.

Teljes mértékben egyetértettem Balczó Zoltán késő esti nyilatkozatával, amiben ő is az alapcél elérésének fontosságát emelte ki. Harmadik erőként a Jobbik árnyék módjára követheti majd a következő kormány minden mozdulatát, és talán betekintésük lehet az előző kormány által elkövetett elherdálások dokumentumaiba is. Ezért minden ok megvan az ünneplésre. Régóta várta a radikális tábor ezt a pillanatot. Most megadatott a lehetőség, hogy a Jobbik részese legyen jövőnk alakításának. A sorozatos támadásoktól megedződve indulhatnak neki a parlamenti munkának. 

Azonban az elkövetkező időszakban sem lehet hátradőlni kényelmesen. Azt biztosra vehetjük, hogy a támadások, mocskolódások továbbra is folytatódnak. Szerintem nem lesz unalmas a következő ciklus.  

  

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr41914886

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nincs Fidesz 2/3, avagy elemezzünk kicsit 2010.04.12. 22:37:59

Kedvem támadt egy kicsit az elemezgetéshez és, hát mit is mondjak, elég érdekes eredmények jöttek ki. Főként Orbán büszkesége vitt a dologra, hogy már zsebre is tette a maguk fix kétharmadát és azért valljuk be, erről az utca emberének elsőre a „...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.13. 00:25:13

Komolyan, nem értem, mit össze tudtok pinnyogni ezen a választási eredményen. Jó reggelt kívánok, a 17% egy középpárt támogatottságának felel meg. 2009 tavaszáig a Jobbik nem volt sehol, mikorszkóppal kellett mérni a támogatottságát. Ehhez képest ez az eredmény minden csak nem lehangoló.

Itt egyedül a Vona volt a hülye az irreális elvárásaival. Ez győzelem.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.13. 11:47:13

@mefisto: és ki pinnyogott?

Szerintem szép eredmény, az más kérdés, hogy lehetett volna jobb is, ha kicsit alázatosabbra veszik a figurát a kampány végén.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.13. 11:48:00

@mefisto: komolyan nem értem, hogy most mire írtad a kommented.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.13. 15:54:02

"Az eredmények tükrében kesereghetnénk a jobb szereplés elmaradása miatt, vagy az ellenfelek támadásainak eredményességén. De erre nincs semmi okunk."

Részben erre, meg néhány más egyéb jobbikos reakcióra. Bocs, visszaolvasva tényleg nem voltam egyértelmű.

Szóval a lényeg az, hogy szerintem ez tényleg győzelem. A Fidesz meg a Jobbik szavazatait meg már össze sem merem adni... 8)
süti beállítások módosítása