Ma reggel készült egy több, mint fél órás interjú Orbán Viktorral. Nagyon ritka esemény ez, mert ritkán enged hosszabb interjút készíteni magával. Az adást visszanézve továbbra is megállapítható, hogy ő még mindig egy tehetséges politikus, aki azért ki tud úgy állni ország-világ elé, hogy nem beszél baromságokat és nem égeti szénné a nemzetet ( Ha egy Gyurcsány interjút kellene végignéznem ilyen terjedelemben, keresnék inkább egy sörétes puskát és hátba lőném magam.). Az interjú nagy része a szokásos rizsázással telik, amire most nem térnék ki, nézzétek meg a videót. Viszont van egy-két érdekesebb megnyilvánulása is Viktorunknak.

Nagyon jól tudjuk, hogy a Fidesz nem beszélt már hosszú hónapok óta a Jobbikról. Nem mondanak véleményt a politikusaik, sőt ki sem ejtik a szájukon az „ellenség” nevét. Viktor itt és most megtörte a csendet és tőle szokatlan vehemenciával kezdett beszélni a radikálisokról. Igen ám, de rögtön baromságokat is beszélt és három mondaton belül saját magával került ellentmondásba. Ugyanis a Vezénylő Tábornok Úr azt találta mondani, hogy a lehető legnagyobb butaság megosztva a Fideszre és a Jobbikra szavazni, mert az „elveszett” szavazatok miatt veszélybe kerül az a többség, ami garantálja a változásokat és az elszámoltatást. Ugyanakkor felteszi a kérdést, hogy mit tud elérni egy párt (esetünkben a Jobbik) 10-15 %-os parlamenti képviselettel. Könyörgöm! Egyik oldalról azt mondja, hogy nekik hiányozhat az a 10-15 %, másik oldalról azt, hogy ez tulajdonképpen egy jelentéktelen képviseleti arány. Nagyon jól tudjuk, hogy a Jobbik akarja a legjobban a változást. Biztos vagyok benne, hogy azokban a kérdésekben - mindenféle szövetség nélkül - a Fidesz mellé fognak állni, amik ezt a változást elősegítik. Magyarul meglesz minden fontosabb kérdésben a 2/3-os többsége a 2 pártnak együtt (reményeim szerint). Viszont nem kell attól tartani, hogy a Fidesz önkényesen azt tegyen, amit akar. ÉS EZ NAGYON FONTOS! Jellemző, hogy maga Orbán is csak hablatyolt a riporter keresztkérdései közepette. Mert nem arról van itt szó kérem szépen, hogy veszélybe kerülnének a változások és felelősségre vonások (nem mertem elé írni, hogy radikális, mert a Fidesz ezt a szót nem szereti), csupán annyi történne, hogy nem ők lennének kizárólagosan azok, akik beleszólhatnának a közügyekbe. És ez bizony idegesíti a Fideszt, mert abban a hitben ringatták magukat évekig, hogy ők lesznek mostantól az egyetlen „jobboldali” párt.

A pártelnöknek van a riport közepén egy nagyon jó mondata amiben szó szerint ezt mondja:

„ Azt javaslom magunknak-minden magyar állampolgárnak-, hogy ha véleményt akarunk alkotni Magyarország helyzetéről, akkor a saját józan eszünkre hallgassunk.”

Viktor! Mi ezt tesszük évek óta és köszönjük, hogy te is megerősítesz ebben mindnyájunkat. Ezért fogok tavasszal a Jobbikra szavazni.

 

Adjon az Isten!

 

Orbán Viktor a Ma Reggelben:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr611739668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2010.02.09. 10:08:06

Egyetlen mondatot tennék hozzá, az Adjon Isten elé: Minden lapon.
süti beállítások módosítása