Tegnap történt egy sajnálatos dolog, ami talán mára lecsillapodott valamelyest. Ha valaki esetleg nem értesült volna róla (ha ezt a blogot is olvasod, kötve hiszem): Budaházy Gyuri esetleges képviselő jelöltségéről van szó. Jómagam tisztelem és becsülöm Gyurit (remélem nem haragszik érte, ha letegezem), de a tegnapi „enyhe sárdobálás” (nem találok rá jobb szavakat), amit az ő nevében követtek el, engem személy szerint elszomorított.

Budaházynak rengeteget köszönhet a HAZA. Ő az egyik a maroknyi civil közül, akik valóban bátran és megalkuvást nem tűrően szembeszálltak a jelenleg regnáló hatalommal és annak rendőrpribékjeivel. Az ő esete egy olyan sajnálatos történet, amiről azt hittük, hogy 1989-ben leszámoltunk. Senki nem gondolt volna akkor arra, hogy 2009-ben, 20 évvel a „rendszerváltás” után, még lecsukhatnak valakit politikai nézetei miatt, mondvacsinált, koholt vádakkal. De mégis megtörtént és a magyarság nagy része hallgat, vagy egyenesen helyesli a politikusbűnözők ámokfutását. Mai napig nem tudjuk, hogy mi lesz ezeknek a hazafiaknak a sorsa, élükön Gyurival. Pontosabban vannak akik már elviekben megoldották a problémát. És itt kezdődik a baj, mert a megoldás nem kivitelezhető. Pontosabban kivitelezhető, de egyúttal alá is írja vele a Jobbik saját halálos ítéletét. Budaházy maga hangoztatta többször is, hogy nem hisz a parlamenti rendszerben. Önmagában ezzel semmi probléma nem lenne, de most mégis arra kérte a Jobbikot (feladva elveit), hogy indítsák képviselőnek egy körzetben, kihasználva a mentelmi jogot, hogy kijusson a börtönből. El sem tudom képzelni, mennyire borzalmas lehet ártatlanul börtönben ülni elszakítva a családtól és az élettől. De gondolkozzunk már emberek! A Jobbik programjának egyik fő eleme az, hogy eltörlik a mentelmi jogot és felelősségre vonják azt a több tucat gusztustalan férget, akik az országot a csőd szélére sodorták. Erre saját magát köpje szembe ez a (még) gyenge lábakon álló párt és juttassa ki Gyurit a börtönből a mentelmi jog kihasználásával?! Egyáltalán ez hogy juthatott eszébe egyeseknek? Minden oldalról ki vagyunk téve a támadásoknak, a bal- és jobb-liberális média keselyűi nyálukat csorgatva ülnek felettünk a faágon és várják a végzetes hibát, hogy lecsaphassanak és szétmarcangoljanak, mint egy újszülött nyulat. Várják a percet, hogy eltapossák az utolsó reménysugarát a magyarságnak. Ha Gyuri ezt akarja, akkor mától kezdve adja fel összes elvét. Mert ez bizony önzőség. Tudom, könnyű ilyeneket írni az otthon melegében névtelenül, de én pont azért nem is állok ki ország-világ elé, mert tudom, hogy nem lennék képes véghezvinni azt amit Gyuri, feláldozva sok-sok hónapot, évet az életemből. Viszont ne most kezdjen visszatáncolni a szakadék széléről, mikor már közel vagyunk a célhoz és van esélyünk változtatni.

Ma reggel már megtörtént, amitől féltem és aminek remélem nem lesz folytatása. Novák Elődöt meghívták a TV2 Mokka című reggeli szutymadékába és faggatni kezdte egy Playboy nyuszi (Demcsák Zsuzsa), akinek valószínűleg fingja nincs a politikáról, ellenben irritálóan viselkedik. A műsorban egyenesen záporoztak a hülyébbnél hülyébb kérdések, amik rendesen tele voltak csúsztatásokkal, a beharangozóban pedig egyenesen a Jobbik szakadásáról beszéltek Budaházy kapcsán. Erre volt szükség? Ezt akartátok elérni Kurucok? Mert irdatlan nagy baromságot sikerült véghezvinni.

A Jobbiknak most a legkevésbé van szüksége két és fél hónappal a választások előtt zsebforradalmárokra (nem Budaházyékat értem ez alatt), akik idióta, végiggondolatlan lépésekkel lerombolják, amit eddig kínkeservesen felépítettek. Én nap-mint-nap olvasom a Kurucot, de ha a jövőben is előállnak ilyen baromságokkal, veszítenek minimum egy olvasót, de valószínűleg többet is.

Most olvasom, hogy a Szent Korona Rádió is beállt a "sárdobálásba". Novák Előd Kuruc.infonak írt levelére reagálnak, számomra meglepően nagy csúsztatásokkal. Nem hiszem el, hogy ennek a maroknyi nemzeti médiumnak nincs jobb dolga, minthogy a Jobbik alatt vágják a fát. Nem hinném, hogy Budaházy ezt akarja.

Adjon az Isten!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr441727095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berserker 2010.02.03. 21:47:00

Hát olvasgattam kommenteket minden fele. Kurva jó hogy megkavarták most a szart a "nemzeti" portálokon. Így már a "Jobbikosok" is szétszakadnak és egymás nyakát harapdálják. Ez kell. Összetartás forever. Ebben az országban soha nem lesz semmi változás.

Másik, most adnak okot a médiának hogy a Jobbikon csámcsogjon, csak az a baj, hogy ez jelen esetben csak ront a helyzeten.

Aqr 2010.02.03. 23:21:25

Nem lesz ebből széthúzás, abban biztosak lehetünk. Budaházy is csak egy ember, aki nyilván ki szeretne jönni, de kb annyit kell vele megértetni, hogy még néhány hónapot bírjon ki, és a Jobbik, ha máshogy nem, a Fideszre gyakorolt nyomással kihozza őket. Ha mégsem, akkor sem kellene feladnia önmagát.
Egyébként a Novák Elődre és csapatára érdemes lesz odafigyelni, sok a szar mostanság körülötte.
Én igazából mostantól csöndben figyelem az eseményeket. Többszörös kudarc fűződik ahhoz, hogy az emberekbe minimális jóérzést próbáltam elültetni, vagy gondolkodásra késztetni őket. (20-ból ha egyet sikerült jó útra terelgetni, de bennük megvolt a szikra.) Azt hiszem, hogy erre (is) születni kell. Lesz, ahogy lesz, a nemzeten múlik, hogy meddig szenved. Meg úgy allgemeinen a világra is vonatkozik ez.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.03. 23:28:29

@Aqr: Na azért volt egy-két kósza gondolatom, hogy most akkor egészen pontosan kikkel is van a Kurucinfo? A Novák Előd egy született politikus. Kicsit érdekes figura, inkább a háttérben van. Messze nem ő a legszimpatikusabb a Jobbikban, de vállalható. Főleg a többi párt politikusaihoz mérten. De ez az ügy rohadtul nem hiányzott most. És nem értem, hogy hogy a picsába jutott 8 hónap után éppen most eszükbe ez a kérdés.

OFF: Aqr lépj be légyszíves a közösségünkbe:). Jópofa dolog, tudjuk kik olvasnak rendszeresen (sajnos nem sokan:P). ON:

Berserker 2010.02.04. 14:20:11

"Én igazából mostantól csöndben figyelem az eseményeket. " - No de egy blog szerzője vagy, nem kellene annyira csendben lenned. :D Meg amúgy is, miért jó csendben lenni? Ha mindenki ezt mondja aki úgymond gondolkozik, akkor ugyan olyannak számítanak, mint akik nem képesek felfogni a dolgokat - egyik kussol és lapít, másik meg kussol mert nem is tudja hogy mi van. :)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.05. 11:55:30

Ez tényleg egy hülye szituáció. Nem elsősorban a Jobbik mentelmi joggal kapcsolatos eddigi álláspontja miatt, hanem azért, mert felelőtlenség egy olyan embert indítani (támogatni) aki bevallottan nem kompatibilis a parlamentáris rendszerrel. És ez önmagában nem is Budaházy és nem is a parlamentáris rendszer hibája - ő szerintem egy Horthy rendszerben sem lenne alkalmas a képviseletre.

Miheztartás végett: én nagyon nem bírom a Budaházyt a stílusa meg a türelmetlen agresszív viselkedése miatt. Viszont ez az egész terror-vád egy hatalmas baromság.

Novák Elődkéről meg annyit, hogy nálam kábé egy szinten van Nyakóval, Szíjjártóval és Gusztossal.
süti beállítások módosítása