Aqr 2010.01.25. 20:49

Göröghon

Talán ez a cikk megérdemel egy misét. Görögország az államcsőd szélén, vele együtt Portugália, Spanyolország és nem mellékesen Magyarország is. Görögországban a közhangulatot jól példázza az elmúlt időszak szélsőbalos megmozdulásai. Mi lesz ott, ha valóban bedől az állam és valóban az Eu kikényszeríti a megszorításokat? Lehet-e, szabad-e nekik másképp kijönni "hivatalosan" ebből a gödörből? Nem, így vagy úgy, de megszorítások betartatására kerül sor. Mintha Magyarország jövőjét látnám, ha ugyanezen az úton mennénk tovább.

Nem mellesleg neves "közgazdászok", olyan okos-félék mondogatták, hogy amiért a kormány ilyen hamar elkezdte sz*patni a népet, mi fogunk a leghamarabb és a legjobban kijönni a válságból. Hát a helyzet az, hogy ez nem egészen takarja a valóságot. 20 ország fizetőképessége javult, mi nem tartozunk közéjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr291701961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.01.25. 21:13:30

Hagyjuk már ezt a "válságot". Egy rakás mocskos nyugati bank (na most direkt nem zsidóztam) idézett elő valamit, aminek megint az egyszerű ember issza meg a levét. Tudod mi a válság a nagy cégeknek? Az, hogy tavaly mondjuk nem 1 milliárd euró volt a profitjuk, hanem mondjuk 750 millió. De erre már rá lehetett fogni több ezer ember elbocsájtását. Ez az egész válság egy nagy parasztvakítás. A profitéhes biboldó (itt már nem állhattam meg)így még több pénzt tud szakítani.

És mi lett a válságkezelés? A "magyar" kormány pl az IMF hitelből nem az embereket támogatta, hanem a bankoknak utalt százmilliókat, azok meg majd jól kiba...ak az utcára tavasszal néhány tízezer embert... Talpra áll a gazdaság mi?

Mi nem éltünk háborúban, lassan kihal az utolsó nemzedék is, aki viszont élt benne.

A mai helyzet csak a kezdet. Az emberek szeretnek úgy csinálni, mintha nem történne semmi, de a világ mocorog. És nem látjuk a folyamat végét.

Az ilyen kibaszott okos fizetett elemzőket meg közgazdászokat elküldeném egy kis közmunkára. Mert rohadtul bebizonyították már, hogy szart sem ér a munkájuk a mi szempontunkból.
süti beállítások módosítása