Aqr 2009.12.15. 13:00

Klímahype

Vicces, hogy a napokban a koppenhágai klímacsúcs kapcsán próbáltam utánanézni, vajon valós veszély-e a globális felmelegedés, illetve milyen visszhangokat hallani a színjáték kapcsán. Szerencsére a kuruc.info lehozott egy egészen részletes cikket, amiben különböző tudományos cikkekből, könyvekből, publikálásokból szedeget össze egy csokorral. Ahogy egy régebbi videó kapcsán már említettem, úgy tűnik, ez már lefutott kör a tudósok körében. Nagyon is tudni, hogy mivel állunk szemben, és ez esetben is bűzlik a hivatalos álláspont.

Erről a cikkről van szó.

Idéznék belőle néhány fontosabbat:

„Csak egy baj van Obama elnök érzelgős forgatókönyvével: tudományosan teljesen téves. 2007 óta a sarki jégtakaró növekedett, nem olvadt és a Föld lehűlt, s nem felmelegedett” – írja F. Wiliam Engdahl.

Teljesen más a valóság a sarki jég esetében, mint amit Ban Ki-Moon főtitkár, a bankárkaszt, a multinacionális vállalatok, Izrael és Amerika lakája mondott egy levált, sarki jégmezőn állva. Mármint, hogy a széndioxid kibocsátás miatt évente „100 milliárd tonna” sarki jég olvad el, s így 30 éven belül a sarkvidék „jégmentessé” válik, írja Engdahl.

„Noha minden nyáron, kb. 10 millió négyzetkilométernyi felületen elolvad a tengeri jég, minden év szeptemberében a sarkvidék újból fagyni kezd. A jég kiterjedése 500 000 négyzetkilométerrel nagyobb, mint tavaly ilyenkor, ami viszont megint csak 500 000 négyzetkilométerrel nagyobb volt, mint a 2007 szeptemberében regisztrált legkisebb kiterjedés. (University of Illinois, http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/)Több hónapi sötétség után, jövő áprilisra a jégfelület újra 14 millió négyzetkilométer lesz vagy még nagyobb.”

A globális felmelegedés okai közt az emberi tevékenység következményeit meg sem említi a tekintélyes Journal of Geophysical Research of the American Geophysical Union egyik, nemrégen leközölt tanulmánya. A cikk „megerősíti, hogy az utóbbi 50 évben, 1950 óta a trópusi klímaváltozás pontosan 81%-át lehet az El Nino néven ismert óceániai időjárás-jelenségnek tulajdonítani. A fennmaradó 19% a megnövekedett szoláris, napból érkező sugárzással kapcsolatos. Semmiféle emberi tevékenység okozta kibocsátás nem játszott szerepet.”

„Jelenleg az atmoszféra átlagos széndioxid koncentrácója parányi, csak 387 részecske per millió (rpm)… A fák és más növények jóval többre vannak kiéhezve ennél, mégis őrültek azzal fenyegetőznek, hogy megtizedelik gazdaságunkat, hogy ennek az életet tápláló gáznak a mennyiségét csökkentsék. A földtörténet utóbbi 600 millió évében, csak a kb. 300 millió ével ezelőtti carboniferous időszakban és korunkban, a quaternary időszakban alacsonyabb a széndioxid tartalom, mint 400 rpm… 450 millió évvel ezelőtt… a Földön jégkorszakra váltott a klíma, amikor a széndioxid szint meghaladta a 4000 rpm-et – ennyit a széndioxid okozta globális felmelegedésről” – írja Isherwood.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr161599615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása