Aqr 2009.11.01. 15:26

Hogy is van ez?

Nos kisebb szünet után újra írok, remélem az előző postomat sokan megnézték. Ez inkább egyfajta töltelékbejegyzés lesz, merthogy össze kell szedjem a gondolataimat a következőhöz. Azt hiszem, ezek már sok mindenkinél ki fogják csapni a biztosítékot, bizony kemény témák jönnek. De kikerülhetetlenek.

Kihagyhatatlanul elérkeztünk egy kicsit komplexebb témához, amit Berserker belinkelt blogot, az egyfajta összegzőblog. Ismert gondolatokat, tényeket, politikai, gazdasági, történelmi eseményeket rendelt egyfajta misztikusabb világnézethez a szerző. Ezek az okkultista kérdések már egy szinttel továbbmennek a "nemzeti" határokon, de mindenképpen a radikalizmushoz köthetők, hiszen ez a magja a világtörténelem eseményeinek, akár beismerjük, akár nem. A szabadkőműves gondolatrendszer, és annak vadhajtásai, mellékágai (mint pl. Illuminátus, Bilderberg-csoport, Rhodisták, egyes Rózsakeresztesek és még folytathanám) mind tényként kezelhetőek, habár elbagatelizálták elégségesen ezt a témát annyira az emberek szemében, hogy csak holmi egzotikus összeesküvés-elméletgyártók játékának higyjék. Anno magam is belemásztam ezekbe a dolgokba. Kezdődött minden a wiccák hatására a különböző vallások, misztikus kultúrkörök tanulmányozása, összevetése, alkalmazása terén. Rituálék fontossága, a különböző vallások prófétáinak hasonló tanításai, titkos és kevésbé titkos rendek ténykedései, kabbala, metafizika, sok-sok szenny és ki tudja mennyi hazugság. Aztán ilyen-olyan okokból ott hagytam az egészet. Vagyis inkább menekültem az egész elől, merthogy igen fiatal voltam és kezdtem érezni, hogy minél magasabb körökre látok rá, annál ijesztőbb képet kapok. Nem kértem belőle, ennyi elég volt, gondoltam. Jó ideig sem a politika, sem akármilyen kemény téma nem foglalkoztatott, elfordultam ezektől. De most úgy tűnik, újra elő kell vennem. Ajánlom mindenkinek, hogy ezt a blogot olvasgassátok. Vannak benne kisebb csúsztatások, és nagyon erős képzelgések, dehát döntse el mindenki, hogy mennyire engedi magát becsapni, vagy épp meggyőzni. Mindenesetre érdemes utánajárni ezeknek, mert bizony habár manapság elfordultunk sok mindentől, ami régen szent volt, azért még ezek ugyanúgy meghatározzák az embert. Egy idézet Jung-tól (ok, talán nem a legjobb forrás) "A vallások semmi esetre sem a tudatos kiagyalás szüleményei, hanem a tudattalan lélek természetes életéből fakadnak, s azt valamiképpen híven ki is fejezik." És most egy kisebb videó a nyílván nem zsidó befolyás alatt álló Hollywood szörnyszülöttjeiről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr681490961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása