Csatlakozni szeretnék a Vastagbőr, valamint Yorick mai posztjához a korrekt (és nem elvakult) hozzáállás miatt. Ismételten meg kell említenem Morvai Krisztina kerékbilincses ügyét. Hogy miért? Mert a képviselőasszony a mai nap folyamán sajnos eléggé hebegő-habogó interjút adott. Azt állította, hogy ellopták minden iratát és csak a képviselői igazolványa volt nála, amikor meg akarták büntetni. Mikor a riporter megkérdezte tőle, hogy hogyan tudott akkor jogosítvány nélkül vezetni, gyorsan rávágta, hogy az is nála volt. Be kell ismernünk, hogy valóban furcsára sikeredett a védekezése.

Viszont ismételten meg kell említenem: az ország kifosztását levezénylő politikusokkal mikor lesznek ilyen keménykezűek a „magyar” médiában? Akik súlyos milliárdok elsikkasztásáért felelősek vajon hány hasonló riportban fognak magyarázkodni/megalázkodni? Nem tartják gusztustalannak ezt a hozzáállást? Minden egyes nap azt próbálják bebizonyítani egyre alantasabb eszközökkel, hogy a Jobbik jelenti a legnagyobb veszélyt a nemzetre nézve. Mindezt teszik olyan televíziós csatornák, internetes portálok, újságok, akik nagymértékben kivették a részüket a társadalom lezüllesztéséből.

A Jobbik sem szent. Aki abban a tévhitben ringatta magát, hogy az, saját magát csapta be. Mindig is azon az állásponton voltam, hogy a politika egyetlen baja maga az ember. Ne kerteljünk: szinte mindenkiben megvan a gyarlóság. Bennem, benned, bennük. Soha a büdös életben nem lesz olyan párt, aki ne hazudna a választóinak, ne lopna közpénzeket, ne esne valamilyen bűnbe. A lényeg az arányokban keresendő. Elképzelhető, hogy a Jobbik a parlamentbe kerülésével megváltozik bizonyos szempontból. Lehet, sőt biztos, hogy nekik is lesznek sötét ügyeik. Minden pártnak voltak és minden pártnak lesznek. Nem lehet más a politika, ezt is tudjuk. Engem az érdekel, hogy egy olyan országban éljek/éljünk, ahol hagynak levegőhöz jutni, ahol nem csapnak be minden percben. Nem érdekel, ha lop egy politikus, vagy ha néhanapján becsap. A kérésünk a következő: ezt ne tegyék napi 24 órában, évi 365 napban! És én elhiszem a Jobbiknak, hogy nem így fognak politizálni, hanem minket, a választóikat, is hagynak élni!

Morvai Krisztinához egy kérésem lenne (persze ez úgysem jut el hozzá): ha valóban élni kívánt a mentelmi jogával, hirtelen felindulásból helytelenül cselekedett, akkor álljon ki választói elé és vallja be! Őszintén! Aki ez miatt fordul el tőlünk, az nem közénk való! Mutassuk meg, hogy mi a becsület és a tisztesség!

Ha pedig valóban igazat beszélt, akkor sajnálom, hogy én is kételkedni merészeltem a szavában!

 

Morvai Krisztina a Ma Reggelben:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr641871477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aqr 2010.03.26. 20:20:42

Bazdmeg, én már nem is szavazok rájuk.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.26. 20:27:21

Komolyan mondom, mindennek az alja a mostani helyzet. Napról-napra jobban kitartok a Jobbik mellett. Ez a sok bulvárszar már mindennek a teteje.

Arról nem cikkeznek, hogy a parlamenti pártok tele vannak volt III/II-es ügynökökkel (ki lesz Orbán egyik csúcsminisztere?). Mégiscsak pitiáner dolog ez Morvai kerékbilincse, meg a buzifotók mellett.

mangorlo 2010.03.26. 22:32:11

3 per 2 az kemelharitas. miert mit kellett volna tenni, hagyni jojjenek menjenek idegen allamok ugynokei? persze volt itt szovjet kem eleg de a 70-80 as evek mar nem olyan egyertelmuen diktatura mint ahogyan sokan szeretnek ugy beallitani

ja es persze minden partban ott vannak. uj partokban mondjuk eletkor miatt nem. de ettol ugyan egyik se jobb

Aqr 2010.03.26. 22:38:09

Martonyival nem az a legnagyobb gond, hogy ügynök volt, hanem hogy szabadkőműves, Bilderberg báb, kb. végrehajtó.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.27. 08:02:43

Azt állította, hogy ellopták minden iratát és csak a képviselői igazolványa volt nála, amikor meg akarták büntetni. Mikor a riporter megkérdezte tőle, hogy hogyan tudott akkor jogosítvány nélkül vezetni, gyorsan rávágta, hogy az is nála volt."

ezt ti tényleg nem értitek?

ha tíz almámból 9et elopnak az emberek közül 5 milliárd azt mondja:

ellopták az összes almám.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.27. 08:25:13

Ha pedig valóban igazat beszélt, akkor sajnálom, hogy én is kételkedni merészeltem a szavában!"

e mondat miatt most nagyon utállak

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.27. 09:26:19

@mangorlo: Aztán áruld már el nekem, hogy milyen kémek ellen dolgoztak és kiknek? Nem olyan ártatlan emberek azok, akik akkor ügynökök voltak. Még a végén meg is kellene dicsérni őket?

@tesz-vesz: Kifejtenéd, hogy most miért is utálsz engem? Tény és való, hogy Morvai belekavarodott a saját szavaiba. Tudta, hogy miről lesz szó, fel kellett volna készülnie. Nem voltak meglepetés kérdések. Ettől függetlenül gusztustalan, amit a média művel és én pont leszarom, hogy igazat mondott e, avagy sem. Nem lett kisebb ember a szememben.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.27. 09:31:48

@tesz-vesz: Olvastad az előző posztunkat erről az ügyről? Az Indexet pofánröhögöm, de most Morvai saját maga nyilatkozott és sajnos nem győzött meg teljesen. Ezért kellett ezt a posztot is megírnom.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.27. 11:05:17

Én elsősorban ebből az MTV-s interjúból tájékozódtam, mert ugye eléggé ellentmondásosak voltak a nyilatkozatok. Morvai engem sem győzött meg. Hadovált össze-vissza és megpróbálta berángatni a sztoriba a Rogánt, hogy ő küldte a főellenőrt provokálni.

Könyörgöm, elhiszem, hogy a parlamenti pártokat zavarja a Jobbik erősödése, de ez már egy jól karban tartott paranoia. Vagy szimplán hülyíti a közvéleményt.

Vallotta volna be, hogy "Kedves Választó! Hülye voltam, bocsánat!".

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.27. 11:11:24

@mefisto: "Vallotta volna be, hogy "Kedves Választó! Hülye voltam, bocsánat!". "- igen, akkor ha valóban úgy történt, ahogy az Index írta. De ebben én most sem vagyok biztos, viszont az interjú alapján van okom kételkedni.

Azért vicces, hogy maga a "nagy" Rogán képes volt közleményt kiadni ez ügyben.

Az nem paranoia, mikor naponta újabb nevetséges vádak látnak napvilágot a Jobbik ellen. A hülye is látja, hogy beindult a szardobáló gépezet, ami mindent képes befröcskölni.

jaegtoer 2010.03.27. 11:11:32

Szia BemmBemm!

Okés a poszt. Helyes!
A kételkedés miatt ne szégyelld magad semmilyen körülmények között. Jogod van hozzá.
Krisztinának meg annyit, hogy: -...nem elég feddhetetlennek lenni, annak is kell látszani.
Igaz, a magyar politikában a politikusok igyekeznek feddhetetlennek látszani, miközben sumákolnak és mutyiznak. Utóbbi időben meg már a látszatra sem adnak. Lásd Ferenc és a demokratikus charta. Vagy az offshore trió.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.27. 11:14:42

@jaegtoer: "nem elég feddhetetlennek lenni, annak is kell látszani. "-ez nagyon jó! Ez tetszik, meg is jegyzem:).

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.27. 11:19:51

OFF
Azért érdekes, hogy mindig az ilyen gyökér bulvártémák generálják a legnagyobb olvasottságot! Példának okáért egy becsületről szóló írás ugyan kit érdekelne manapság ? RTL Klub nemzedék.
ON

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.27. 11:38:44

@Bemmbemm: "Azért vicces, hogy maga a "nagy" Rogán képes volt közleményt kiadni ez ügyben."

Morvai támadta be Rogánt, ráadásul elég gusztustalan módon. Nem mellesleg Rogán anno a Mangalica Ágnes vezette Egészségügyi Minisztériumnak is nekihajtotta a parkolóőreit. Rogán nem kispályázik.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.27. 11:43:31

Jobbikos támadások:

Ahogy már nálunk is írtam: a kép vegyes. Az egyik véglet a Vona "házasságtörését" kitálaló sztori, ami nyílt jogsértés és nettó mocskos vádaskodás.

Morvai ügye meg pont a másik véglet.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.27. 11:53:53

@mefisto: szerintem meg mindkettő mocskolódás, annyi különbséggel, hogy az egyiknek van némi alapja.

Nem lenne ezzel gond, de hadd idézzem magamat:

"Viszont ismételten meg kell említenem: az ország kifosztását levezénylő politikusokkal mikor lesznek ilyen keménykezűek a „magyar” médiában? Akik súlyos milliárdok elsikkasztásáért felelősek vajon hány hasonló riportban fognak magyarázkodni/megalázkodni?"

Ez itt a probléma. Akik tönkretettek minket a mai napig jópofáskodnak nemcsak a kereskedelmi médiában, hanem a közszolgálati médiumokban is.

Ezzel szemben minden kicsinyes bulvártémával előveszik a Jobbikot.

Tudod ez nem azért szúrja főként a szemem, mert Jobbik szavazó vagyok, hanem alapból utálom a gusztustalanságokat.

És ez nem a kettős mérce! Akkor lenne kettős mérce Morvai és Vona mocskolása, sározása, ha a szemben álló pártokat is csupán ilyen vádakkal lehetne illetni, de őket nem zargatnák.

A többi párt egyes politikusait viszont nem ilyen pitiáner dolgokkal lehet(ne) elővenni, hanem súlyos, megbocsájthatatlan bűnök miatt.

Ez összehangolt, nyílt támadás. De ismételten az a kérdésem: MIÉRT VAN ERRE SZÜKSÉG? KI ÉS MIÉRT FÉL ENNYIRE A JOBBIKTÓL?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.27. 12:01:02

"Viszont ismételten meg kell említenem: az ország kifosztását levezénylő politikusokkal mikor lesznek ilyen keménykezűek a „magyar” médiában? Akik súlyos milliárdok elsikkasztásáért felelősek vajon hány hasonló riportban fognak magyarázkodni/megalázkodni?"

Bocs, ez egy álnaiv kérdés. A kommancs pártelit csak a baráti médiába megy nyilatkozni, ahol tisztára nyalják az USB portjukat. Mondjuk a HírTV vagy az EchoTV nyilván feltenné a maga keresetlen kérdéseit, de nem válaszolnak. Ezért van az, hogy a pl a Célpontban mindig egy pánikszerűen menekülő kormányzati potentát hátát lehet látni, meg egy Krakkó Ákost, aki körbe-körbe rohangál az áldozat körül.

Ezekről az elszámoltatási kísérletekről a Jobbik vezérkara mindig elegánsan megfeledkezik.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.27. 12:05:40

@mefisto: M1-"közszolgálati" médium, főként erre gondoltam a riport kapcsán.

A HírTV-nek pedig a Célponton kívül nem is nagyon van ilyen műsora. A beszélgetős műsoraikban nagyrészt egymást fényezik. "A mi kutyánk kölykét nem szabad bántani." (sokat emlegetett mondat, de ettől még igaz.) A mai HírTV nem sokkal áll nálam feljebb a ranglétrán, mint például az M1.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.27. 12:10:41

"A HírTV-nek pedig a Célponton kívül nem is nagyon van ilyen műsora."

?????????

Miért, hány oknyomozó műsor kell egy magyar csatornának?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.27. 12:12:32

@Bemmbemm: "M1-"közszolgálati" médium, főként erre gondoltam a riport kapcsán."

Na jó, azért ne legyenek túzott igényeid! Ott, ahol néhány hónapja még a Napkelte nyelvcsapásaitól volt síkos a padló, ne várd el, hogy egy szoci potentátnak kellemetlen kérdéseket tegyenek fel! :)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.27. 12:16:30

@mefisto: Régen több hasonló indíttatású műsoruk volt, de Csintalan megjelenése óta süllyedni kezdett a színvonal. Sokan eltűntek a HírTV-ből, akik annak idején kezdték az egészet és akik miatt sok konzervatív néző megszerette a csatornát.

De most ne kezdjünk el a HírTV-ről vitázni:). Én régebben sokkal szívesebben néztem, de mostanában egymás verbális megkefélésén kívül nem sok mindent tudnak felmutatni a legtöbb műsorukban.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.27. 12:17:15

@mefisto: én nem vártam, de az igény jogos nem?:)

jardel 2010.03.27. 14:07:59

Máshol írtam, de ide illik:

Nekem Morvai kerékbilincs-ügyéről az a véleményem, hogy teljesen lényegtelen és nem értek egyet azzal a felfogással sem, hogy "ha most erre képes, mit tnne, ha hatalomba kerülne?". Szerintem minen ember úgy működik, hogy csinál jó dolgokat, meg egyúttal néha hazudik, csal, lop. Morvai hisztizett egyet a kerékbilincs miatt, de az vesse rá az első követ... Az viszont nem véletlen, hogy bár Rogán levele szerint az V.ker-i közter felügyelők minden nap szembesülnek ilyennel, ez a 2. eset, ami napvilágra kerül, mellékelve egy sajtókész felügyelői jelentés.... Szóval én úgy gondolom, hogy a Hagyó-típusú embereknek mennie kell, de azt az álszenteskedést be kellene már fejezni, hogy azért mert valaki ismer valakit, mert esetleg úgy kapott üzletet, mert kiborult nála a bili egy parkolási ügynél (kinek nem volt még ilyen?), mert a szabaidejét úgy tölti el, hogy azt nem címlapra szánta - szóval ezekért a dolgokért a legkülönbözőbb oldalak hitvány, alávaló, hazug, csaló embernek bélyegzik a másikat, aztán a bérfirkászok hada meg rááll a témára és csámcsog rajta.
A kettős mérce persze itt is érváényesül. Csak egy példa: Makovecz Imre, a jobboldal egyik ikonja, nemrég egy Heti Válasz nagyinterjúban - ami alapvetően arról szólt, hogy miért nem fog a Jobbikra szavazni - simán kijelentette, hogy ő bizony nem fog versenyezni (értsd: közbeszerzésen indulni) semmilyen megbízásért, ha akarják, majd megbízzák őt anélkül. Ok, nagy név, ez van, de ha nem MI lenne akkor szétszednék seperc alatt darabokra - ha valakinek bármilyen köze volt egy központi szervhez az elmúlt 8 évben, akkor meg pláne.
A toriblog.blog.hu blogon van egy jó kis poszt a XIX.sz-i választásokról, szerintem szépen kontextusba helyezi a mai történéseket is.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.27. 15:55:25

Azért örülök, hogy néhány "vérjobbikosnak" az jött le, hogy én támadom Morvai Krisztinát és szerintem ez a történet egy nagyon fontos ügy.

Ez egy szaros bulvársztori, nem több, nem is állítottam sehol, hogy fontos!

Morvai Krisztinát ugyan úgy tisztelem, mint eddig. Egy cseppet sem lett kisebb a szememben.

Malícia 2010.03.27. 16:37:30

Senki sem gondolhatja komolyan, hogy a Nemzeti Radikál megtámadna egy radikális politikust. Az viszont hihető, hogy mi is egy lejáratási kampányban találhatjuk magunkat.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.27. 22:45:57

@Bemmbemm: "Azért örülök, hogy néhány "vérjobbikosnak" az jött le, hogy én támadom Morvai Krisztinát és szerintem ez a történet egy nagyon fontos ügy."

A neofitákkal mindig vigyázni kell. Lehet, hogy egy éve még kommancs volt, de ez nem gátolja meg, hogy ma már kétségbe vonja az értékrendedet.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.27. 22:46:41

@Bemmbemm: "én nem vártam, de az igény jogos nem?:)"

Egy normális országban az lenne. :)

St3v3 2010.03.28. 03:46:03

Figy nem hinném hogy Morvai pár ezer forintos bírság miatt a mentelmi jogára hivatkozott volna. Morvai szerintem nem olyan hülye hogy pont ő hivatkozzon a mentelmi jogára amikor 1. ő az első számú "közellensége" a médiának (és tisztában van azzal hogy egyből lejáratnák őt sőt látod még így is le akarják járatni) 2. meg pont ő az egyik aki eltörölné a mentelmi jogot... Én inkább neki hiszek mint pár füves antimagyar index-es szerkesztőnek!

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.28. 10:31:56

@St3v3: Én sem hiszem, de a cikk nem is igazán erről szólt, csak mindenki leragadt az első pár sornál.
süti beállítások módosítása