Az új országgyűlésben betölthető tisztségek lehetséges elosztását találgatják sokan. Ezzel kapcsolatban jelent meg az fn.hu-n egy írás, amiben újabb, a magyar politikai életből kirekeszteni próbáló nyilatkozatot olvastam a Jobbikról.

"Lapunk a parlamenti politizálást közelről ismerő forrása szerint ha a Fidesz a szokásjognak megfelelően három bizottsági elnöki posztot ajánl a három ellenzéki pártnak, akkor is érdekes szituáció állhat elő, mert nehezen képzelhető el, hogy a rendszertagadó és EU-ellenes Jobbik politikusa akár valamelyik külkapcsolatokkal foglalkozó, akár a titkosszolgálatok munkáját felügyelő bizottság munkáját vezesse. Így az a valószínű, hogy a Jobbik delegáltja irányítja majd a költségvetési bizottságot, az MSZP és az LMP pedig a külügyi és a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztján osztozik."

Mivel a lap érthető okokból nem nevezi meg a forrását, az illetőt a nyilatkozat alapján nyugodtan besorolhatjuk valamelyik bukott párt holdudvaroncainak sorába. Az ugyanis kizárt, hogy a nemzeti politikát képviselő polgáriak köréhez tartozna. A "rendszertagadó" megállapítás egyértelműen liberális szóhasználat. Hiszen a liberálisok szerint rendszertagadó az, aki a nemzeti érdekeket hangsúlyozza, és kiáll ezen érdekek mellett. Az "EU-ellenes" kifejezés is balliberális szólam, eleget hangoztatták a kampány időszakában. Itt érhetjük tetten azt a valódi szélsőségekre jellemző ideológiát, ami a valóságot demagógiával torzítja el. Ebben az esetben is figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy a radikálisok három képviselővel vesznek részt az EU parlamentjének munkájában.

Az fn.hu forrásának Jobbikkal kapcsolatos megnyilatkozása valódi kirekesztés, határozottan szélsőséges eszmeiséggel átitatott megfogalmazás. Az ilyen, és ehhez hasonló kijelentések hátrányosan próbálnak megkülönböztetni embereket politikai hovatartozásuk szerint. Ezáltal antidemokratikusak. Egy demokratikus keretek között parlamentbe kerülő párt bejutásának folyamatos sérelmezése, magának a demokráciának a folytonos bírálata. Mivel Magyarország hivatalosan demokratikus berendezkedésű, ezáltal az ilyen magatartás nevezhető rendszertagadónak. Ez már több, mint a vélemény szabad kinyilvánítása.

Ezek ők. A hazug múlt kövületei, a nemzeti megosztottság zászlóvivői.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr271955880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bilderberg · http://kimaradt.info/ 2010.04.27. 13:08:47

Végre egy klassz blog!
Szebb jövőt!

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.27. 14:15:58

@bilderberg: Köszönjük! Igyekszünk.
Ha tetszenek a posztok, akkor tessék minél többet kommentelni!:)

Poszthoz:

Ezt magyarázom mindig: nem a radikális "szélsőjobb" a megosztó ebben az országban, hanem ez az elburjánzott szabadelvű, kretén szélső-liberális "tömeg" (ha lehet még annak nevezni).
Nem kell a Jobbikig elmenni. Egy évtizede ugatnak a szocik és a libsik, hogy a "zorbánpatás törpekirály szőlőbányász kolbásztöltő" megosztja az országot. Egy nagy sz@rt!
Az az eltorzult életfelfogású szégyenteljes réteg osztja meg, akiknek a sajtó 90%-a a kezükben van. És ha tetszik, ha nem: a nagyja zsidó vagy zsidó tulajdon.

Az volt a nevetséges, mikor a Mandineren is nemrég kielemezték, hogy mekkora hülyeség az, hogy a Jobbik azt mondja: a zsidók felvásárolják az országot. Jönnek a nyomorult kimutatásokkal, meg netről letöltött statisztikáikkal és azt hiszik megmondják ezzel a "frankót".
Tény és való, hogy a zsidók felülreprezentáltak a médiában és az üzleti-pénzügyi világban is. És nem minden zsidó izraeli. Közel sem.
A megosztás pedig a zsidó egyik legnagyobb fegyvere.

Aqr 2010.04.27. 16:16:15

Orbán tegnapi beszédében volt azt hiszem arról szó, hogy bejutott egyetlen EU ellenes párt, a Jobbik és hogy ez milyen rossz, meg demokráciaellenes meg mittudomén. Vicc az egész. Miféle demokráciáról beszéltek? Megmondaná valaki?

Félkupica_Fehér_Főnök 2010.04.27. 21:21:55

A szomorú tény az, hogy a radikális pártnak csak két képviselője van az eu parlamentben, a harmadikat nagy jóindulattal is csak neoradikálisnak nevezhetném.

:o)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.04.28. 12:14:48

A baj az, hogy az idézett cikk informátora ugyan lehet ballib, de a Fidesz hatalmi köreiben éppígy gondolkoznak:

www.hirszerzo.hu/cikk.nem_erdemelnek_kimeletet_-_folytatodik_a_fidesz-jobbik_haboru.148884.html

"Várhatóan nem válogat majd az eszközökben a Fidesz, ha a Jobbik meggyengítéséről lesz szó a parlamentben – mondta lapunknak a Fidesz egyik vezető politikusa. A Jobbik tagjaira APEH-vizsgálatok, média-össztűz, és egyéb megpróbáltatások várhatnak, amellett, hogy a politikájuk alól is megpróbálják kihúzni a talajt."

Egy másik cikk szerint a fideszben jót röhögtek azon, hogy Vona kéri a külügyi bizottság elnöki tisztségét.

Nemrég volt szó róla, hogy orbánnak olyankor van kétharmada, amikor talán világszerte felfüggesztik egy világgazdasági összeomlás következtében a parlamentáris intézményrendszert és katonai szükségállapotok következhetnek, ahol nincs megengedve az ellenzékiség, egy angol nyelvű blog e témában:

knowledgeisthekilleroffear.blogspot.com/2010/04/crisis-martial-law-and-black-market.html

Még verhetik a fejüket a falba fidesz-szavazók...
süti beállítások módosítása