Klasszikus példáját láthatjuk a választási ígéretek és a megvalósíthatóság közötti különbségeknek. Jelen esetben Orbán Viktor ez évre jelzett egyszeri, nagyobb arányú adócsökkentése látszik semmibe foszlani. Legalább is Kövér László nyilatkozata szerint ez nem valósul idén meg. Ez a hozzáértő vagy figyelmes emberek számára nem újdonság. Tisztán látszott eddig is, hogy jelen körülmények között Orbán kijelentése csak kampányfogás volt. Igen ám, de sok kevésbé hozzáértő szavazót megtévesztett ezzel. Most pedig jön a hidegzuhany. Az első csalódás, amit valószínüleg újabbak követnek majd. Mert egy politikai pártnak van választási, és van kormányzati arca is. Ezt már eddig is láttuk, meg lehetett volna tanulni. Az más kérdés, hogy mennyien távolodnak majd el a csalódottságuk okán a polgári párttól.

A hamis ígéreteken kívül van még egy említésre méltó dolog. A Fidesz továbbra is kölcsönöz a Jobbik programjából. A legújabb pletyka egy szigorúan titkos tervezet, egy Népbank nevű intézmény létrehozásáról. A Jobbik programjában szerepelt az MFB átalakításával létrejövő Magyar Bank terve. Ha a Fidesz más pártok programjait is megvalósítja, valóban létrejön Magyarországon az egyetértés.

Térjünk vissza az új bankkal kapcsolatos szóbeszédre.

Igaz az, hogy Fidesz segédlettel létrehozzák a Népbankot?

Ki és miből finanszírozná ezt?

Milyen lenne a tulajdonosi összetétele?

Milyen szükségszerűség kívánja meg az új pézintézet felállítását?

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr481939593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása