A változások korát éljük a magyar politikai életben. Újabb lemondás, újabb vesztes "rendszerváltó" párt. Az SZDSZ és MDF után az MSZP is eltűnni látszik a politikai palettáról. Legalább is a név remélhetőleg az enyészeté lesz. A politikusaival sajnos nincs ilyen szerencsénk.

A mai nap egyik legjelentősebb híre Lendvai Ildikó várható lemondása, és az MSZP név esetleges megszűnése. Ezek a folyományai a jobboldal nagyarányú győzelmének. Itt meg is ragadom az alkalmat, hogy mindenféle udvariaskodást mellőzzek. Ez nem csak a Fidesz-KDNP sikere. Ennek a sikernek az eléréséhez nagyban hozzájárult a Jobbik Magyarországért Mozgalom is. A két erő által alkotott jobboldal mérte a csapást a baloldalra. Ez még akkor is igaz, ha az egykor, a polgári párt eszközeként használt nemzeti radikálisok ma már versenytársai lettek a Fidesznek. A liberalizmus és a baloldal felett aratott győzelem nem sajátítható ki.  A polgári pártnak pedig nem kell tartania a Jobbiktól, amennyiben valóban az eddig hangoztatott nemzeti érdekeket fogják képviselni. Tehát egyszerűen önmaguk és a társadalom előtt is be kell ismerniük, hogy ez egy közös jobboldali győzelem.

Természetesen én is tudok számolni, látom az elért Fidesz mandátumokat. De még látom az utat, ami ide vezetett. Ami lehetővé tette, hogy az eddigi óvodás szintű egymásra mutogató politizálásból igazi változás lehetősége bontakozzon ki. Ezen az úton meneteltek a nemzeti radikálisok, és döntögették a tabukat. Kertelés nélkül, radikális módon nevezték nevén a problémákat. Felrázták a társadalmat, párbeszédre sarkallták a többi politikai erőt. Elindítottak egy folyamatot, amiben pártok és politikusok tűnnek el. Olyan pártok, amelyek a régóta vágyott nemzeti politika helyett nemzetidegen politikát folytattak. A becsapott, elárult szavazóik pedig megtagadták őket. De születtek nyertesek is. Az országgyűlésbe történő bejutásával győzelmet aratott a nemzeti radikalizmust képviselő Jobbik. A változásoknak köszönhetően pedig komoly győzelmet aratott a Fidesz. Igen. A változások, méghozzá a Jobbik elleni összefogásra mozgósítás szükségessége hozta a polgári párt nagyarányú győzelmét. 

Új korszakba lépünk. Azt még nem tudjuk, hogy milyen lesz számunkra, csak bizakodunk. Egy biztos, változások jönnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr501934210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.19. 18:06:08

"MSZP is eltűnni látszik a politikai palettáról. Legalább is a név remélhetőleg az enyészeté lesz. "

"A mai nap egyik legjelentősebb híre Lendvai Ildikó várható lemondása, és az MSZP név esetleges megszűnése. "

A névváltoztatásról én is akartam írni egy posztot. Sajnos most ellent kell mondjak neked Malícia. Ez nem győzelem. Kevés. 8 év ámokfutás után nagyon kevés!

Győzelem, hogy megváltozik az MSZP neve és hogy lemond Lendvai? Nem. Sőt, hatalmas probléma. Mutatja, hogy a szocik nem olyan hülyék, mint egy fakocka. Okosak. Pondrók, de okos pondrók.
4 év alatt olyan "új" szocialista "értékrenden" (sic!) alapuló pártot fognak létrehozni, néhány friss, fiatal arccal, hogy arrólkódulunk. Nem Fidesz-Jobbik párbaj lesz itt. Véletlenül sem. A bolsik ismét fel fognak támadni és kezdhetjük elölről, amit felépítettünk kínkeservesen. Mert a birka nemzet hallgatni fog rájuk. Közel 1 millió birka még most is hisz bennük. Szégyen, elkeserítő.

Azt kell hogy mondjam: ez a "demokratikus" bohóckodás semmire nem fog vezetni. Előbb utóbb a saját szarunkba fulladunk bele.

A Fidesz akkor sem tud majd látványos eredményeket elérni 4 év alatt, ha minden szempontból a lehető legnagyobb jó szándék vezérli. 4 év ehhez kevés, de bőven elég, hogy a tetszhalottak feléledjenek.

Malícia 2010.04.20. 08:01:48

Annyiban lehet sikerről beszélni, hogy az eddig sérthetetlennek hitt MSZP komolyabban megtépázódott.
A feltámadásuk sajnos valós lehetőség, mert az eddigi politikai elitük továbbra is meghatározó lesz a baloldalon. Ők sajnos nem fognak távozni a közéletből.
süti beállítások módosítása