Ahogy már egy előző írásomban jeleztem, elfogyott a puskapor a Jobbikkal szemben. Sem a Fidesznél, sem az MSZP-nél nincs több muníció. Más pártocskák pedig nem is érdemelnek szót.

Aki ismeri a radikálisok okfejtéseit, már rég rájött arra, hogy mi valóban a realitás talaján állunk. Nem úgy, mint az új erővel szemben pufogtató állítólagos "tanult" újságírók. Csak az nem látja a valóságot, aki nem akarja. Az eddigi politikai elitnek sok veszteni valója van. Ezért ekkora a tét számukra. Gondoljuk csak alaposan végig!

A baloldalnak zsigerből kötelessége harcolni a "szélsőjobb" ellen. Az ő eddigi támadásaik ennek tudhatók be, nincs mögöttük politikai manipuláció. Ez történelmi szükségszerűség. Velük nem is érdemes tovább foglalkoznunk.

A Fidesz támadások valós indítékai sokkal elgondolkodtatóbbak. Sokan gondolják úgy, hogy Orbán sértett önérzete generálja a Fideszt a Jobbik elleni támadásokra. Ez naívitás. Egy állítólagosan "nagy formátumú" politikus nem léphet meg ilyen dilettáns lépéseket.

Másik elfogadott megközelítése a dolgoknak, hogy Orbánék a 2/3-os többségüket féltenék a radikálisoktól. Ez még lehetséges is lehetne, de a Fidesz nemzetinek hírdetett politikája nem állhat szemben a Jobbik valódi nemzeti politikájával. Tehát ez is zsákutca. Amennyiben a Fidesz politikusai nem hazudoznak.

Marad a harmadik verzió, a félelem. Már senki előtt nem ismeretlenek a pártok felett átívelő gazdasági összefonódások. Ezáltal sok politikus érintetté vált az elmúlt húsz év lenyúlásaiban. Természetesen ezalól a Fidesz prominensei sem kivételek, ezért meg kell akadályozniuk a Valódi elszámoltatást követelő Jobbik térnyerését. A radikálisokkal szembeni adatgyűjtések nem hoztak számukra átütő sikert. Utolsó esélyük a választóik összetartására a szokásos kozmetikázott felmérés. A Heti Válasz által harsogott legutóbbi Szonda Ipsos felmérés, már a Jobbik csökkenő népszerűségét vízionálja a polgári szavazóknak és a vezérnek. Természetesen mint eddig már többször, most is Orbán elvárásainak akar megfelelni a saját média. Tisztára sztálinista allűrök. A vezér ezt várja, hát ők ezt mondják. Én mindenesetre megvárnám a szavazatok összesítését a magasztos mennybemenetel előtt. Eddig is pofára esés volt a Fidesz számára a kozmetikázott felmérések vége. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr481898517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.07. 13:10:53

"Már senki előtt nem ismeretlenek a pártok felett átívelő gazdasági összefonódások. Ezáltal sok politikus érintetté vált az elmúlt húsz év lenyúlásaiban. Természetesen ezalól a Fidesz prominensei sem kivételek, ezért meg kell akadályozniuk a Valódi elszámoltatást követelő Jobbik térnyerését. "

Erre van valami konkrét bizonyíték is? Ne felejsd el, hogy Megyó alatt külön államtitkársága volt a kormányzati leszámolásnak, a titkosszolgálat pedig leplezetlenül nekik dolgozik. A Jobbik-vezérkar fideszellenes érzelmei önmagában azért nem elégséges arra, hogy kollektív ítéletet mondjunk a Fidesz politikusai felett.

Más kérdés, hogy mi is a garancia az érdemi elszámoltatásra a Jobbik-vezetés részéről? Elődke például eddig is elég kreatív volt az adóoptimalizálás ügyében.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.07. 13:12:56

"A Heti Válasz által harsogott legutóbbi Szonda Ipsos felmérés, már a Jobbik csökkenő népszerűségét vízionálja a polgári szavazóknak és a vezérnek. "

A szondának akkor sem hiszek, ha levegőt vesz. Óramű pontossággal minden választás előtt erősödő Fideszt, gyengülő riválisokat mér. Az elvtársak serényen ápolgatják a hagyományaikat.

Malícia 2010.04.07. 15:02:15

@mefisto: A gazdasági összefonódásokra jó példa az olyan vállalkozás, amiben én is dolgoztam egy ideig. Nem kitaláció, de nem nevezem meg a céget.
Mind a Fidesz, mind az MSZP egyik csoportosulása kapcsolódott hozzá a háttérben.
A "Fidesz prominensei" megjelölés nem az összes politikusra vonatkozik, hiszen jónéhányan akkoriban még az iskolapadot, vagy más párt parlamenti székét koptatták. Én egyszerűen csak azt nem tudom tovább nézni, hogy évekig tartotta nekünk a két nagy párt a színjátékot, és igazából egyik sem vethetett a másik szemére semmit.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.07. 15:37:51

@mefisto: "Más kérdés, hogy mi is a garancia az érdemi elszámoltatásra a Jobbik-vezetés részéről? Elődke például eddig is elég kreatív volt az adóoptimalizálás ügyében. "

1) A Fidesz sok mindent ígért már az évek során, általában a szájkarate fázisig eljutottak, tovább nem. Ezt a választóik zöme elnézte nekik. Egy kis része (pl MI) nem.
2) A Jobbikban megmondom, hogy miért lehet bízni. Ha ugyanazt a politikát fogják képviselni, mint a Fidesz, akkor 4 év múlva kapnak egy koszorút a választóiktól a következő felirattal: NYUGODJON BÉKÉBEN, ÉLT 2003-2014-IG. És ezt halálosan komolyan mondom. Ez a tábor már most is sokkal kevésbé elnéző az általuk preferált politikusokkal szemben, mint a többi gittegylet. Ha a Jobbik most csak a száját tépi és később semmit nem mutat fel, akkor nekik annyi! Nincs több türelmi idő! Kinyíltak a magyar szemek.
3) Értem én hogy sokak szemét szúrja Novák Előd és Dúró Dóra, de ettől egy egész pártot le kell írni? Már korábban is mondtam, hogy simlisek mindig, mindenhol lesznek. Csak nem mindegy, hogy a párt 5%-a vagy pedig a 90%-a bűnöző.
4) Én a mi városunkról elég sok mindent tudnék nyilatkozni. Például egy köztudottan szekus múlttal bíró mocskos román (aki magát erdélyi magyarnak hazudja, de kikérem magamnak, hogy honfitársamnak nevezze magát) az egyik legfőbb támogatója bizonyos fideszes csoportoknak. Ugyanis nálunk a Fideszen belül is 2 tábor van, akik szó szerint gyűlölik egymást és a szenvedésük miatt nem jut a település sem egyről a kettőre. Mocskos, gusztustalan gazemberekkel van tele a Fidesz is, amit én magam sem hittem el 5-6 éve.

És Mefisto, azt remélem te sem gondolod komolyan, hogy pont mi fogunk hivatalos adatokkal szolgálni arról, hogy melyik párt politikusai a bűnözők. Ezt nálunk ezerszer magasabb szinten lévők sem tudják bizonyítani. Egy biztos: a saját környezetünket látva SEMMI különbség nincs az eddigi pártok politikusai közt.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.07. 15:50:04

A gittegyletet a pártokra értettem, nem a szavazótáborukra. Rosszul fogalmaztam.

Malícia 2010.04.07. 16:17:45

Az elmúlt húsz év parlamenti pártjainak gazdasági összefonódásaira és visszaéléseire az igazi bizonyíték, a Jobbik Magyarországért Mozgalom megerősödése.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.08. 01:15:46

@Malícia: A gazdasági összefonódás nem egyenlő a gazdasági visszaéléssel. Ezeket a kapcsolatokat én sem nézem jó szemmel, de tudomásul veszem. Az egyetlen mentő körülmény, hogy a gazdasági életben képtelenség hermetikus határvonalakat húzni.

Mindettől függetlenül mélyen lenézem azokat a fideszeseket, akik bokáig tapicskolnak a szoci kapcsolatrendszerben.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.08. 01:22:03

@Bemmbemm: Én sem nézek el nekik mindent. Tudod rólam, hogy nyíltan vállalom a fideszes szimpátiámat, de az én lojalitásom sem tart örökké és nem is feltétel nélküli. Eddig minden szavazatomat megkapták, de ha nem teljesítik azokat az össztársadalmi igényeket, amelyeket megfogalmaztunk, ez lesz az utolsó fideszes szavazatom.

Konkrétumokat pedig nem tőletek várunk, hanem a Jobbik elitjétől. Emlőke például most bepróbálkozott a Pokorninál, de szerintem csúnyán le fog pattanni róla. Itt jegyzem meg, hogy gyomorforgató látni, ahogy Novák meg a köcsög.info - ami között természetesen (!) semmilyen kapcsolat nincs - rendszeresen cseszteti azt a Pokorni Zoltánt, aki a Fővárosi Közgyűlés kommancs többségével meg egy neobolsevik Közig Hivatallal szemben megvédte a hegyvidéki turult.

Nem mellesleg Novák és Novákné tényleg iszonyatosan irritáló, és vérciki, ahogy ő vádolja Pokornit álláshalmozással, amikor ketten együtt annyi tisztséget birtokolnak, hogy egy teljes jobbikos alapszervezet együttvéve.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.08. 01:24:45

Kieg.: Egyes mutálódott fideszes alapszervezetek zokszó nélkül érdemesek az atombomba-felszántás-só kombóra, ez sajnos számomra is egyértelmű.

Viktor néha detonálja a leggennyebb csoportokat, de ezen a téren még pörgetni kéne a body-countot.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.08. 01:30:08

Kieg 2.: Tudom, hogy nem fair veletek szemben a Novák miatt a Jobbik ellen tanusított ellenérzés, de nézd a dolgot a másik irányból. A Fidesz 90%-a tőleg balra áll. Sokkal kisebb az ideológiai távolság köztem és közted, mint köztem és a Fidesz szabadelvű balszéle között. Ha a Jobbik belőletek, meg hozzátok hasonló emberekből állna, nem kizárt, hogy már beadtam volna a tagfelvételimet. De Novák vállalhatatlan. Érzésre Zuschlag 2.
süti beállítások módosítása