A Népszabadságonline oldalán olvasható Nagy József cikke, a Magyar Gárda által szervezett véradás és élelmiszersegély osztás elítélését sugallja a Fővárosi Bíróság feloszlató ítéletére hivatkozva.

"A gárda tehát, köszöni szépen, jól van, honlapja folyamatosan frissül, tagjai véradásokat szerveznek, élelmiszersegélyt osztanak, vezetői olykor föltűnnek a médiában, és ha jön majd a tavaszi ár, bizonyára ott lesznek a gátakon. Meg a nyilvános masírozásokon is, ha úgy adódik." - írja a cikk írója.

"2009. július 17-e óta tehát a gárda tevékenységében részt venni szabálysértés, nevében szervezkedni bűncselekmény." - utal a bírósági ítéletre, mintegy igazolva demokratikus felháborodását.

Persze folyamatos okfejtést olvashatunk a szokásos, liberális demagógiával prezentált fajgyűlöletről, köznyugalom megzavarásáról, stb. De kérdem én! A véradás szervezés vagy az élelmiszersegély osztása miért antidemokratikus megnyilvánulás? A tényszerű újságírás nem arról szólna, hogy a tényeket elferdítés nélkül tényként kezelik? Elég szomorú, hogy az elmúlt nyolc évben ragnáló kormány "demokratikusan" éhezésbe sodort ennyi magyar embert. Az pedig felháborító, hogy egy liberális újságíró megbélyegzi az éhezők segítségére siető embereket. Biztosan kellemetlenül érzi magát a bőrében, amiért a demagóg ömlegéseit meghazuttolva, és a Magyar Gárda vezetőinek nyilatkozatait igazolva nem megfélemlítő masírozásokról írhat, hanem a gárdisták segítségnyújtásairól.  Lejárató feladatáról megfeletkezve, még az esetleges árvízi védelemben vállalt szerepét is prognosztizálja a betiltott szervezet tagjainak. Persze nem kevés gúnnyal.

A Magyar Gárda létrejötte megosztotta a közvéleményt. A kezdeti időszakban a rendszeretők, a vidéki létforma kiszolgáltatottságát átélők, a liberalisták által képmutatóan megélhetési bűnözésnek nevesített életformát elutasítók tömege szimpatizált a szervezettel. Függetlenül politikai beállítottságától! Ez csak addig tarthatott, ameddig a baloldal és a neki elkötelezett média nem tett egyenlőségjelet a gárda és a fasizmus közzé. A vehemens támadás sok emberben kétségeket okozott. Az irányított közfelfogás alapján, elvárás lett a Magyar Gárdával történő szimpatizálás elutasítása. 

Mivel a radikális gondolkodás nem egyenlő a diktatórikus szemlélettel, nem vonható kétségbe az idézett újságíró másként gondolkodáshoz való joga. Az viszont teljes mértékben elítélendő, hogy az általa közzétett emberi segítségnyújtásról gúnyos, negatív felhanggal publikáljon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr21861569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.23. 09:24:55

Ehhez nem tudok sok mindent hozzáfűzni. Akik folyamatosan csak azzal tudnak előhozakodni, hogy a Magyar Gárda félelmet kelt a masírozásával, azok idióta, hulladék emberek.

Tessék utánanézni, miért jött létre a Magyar Gárda és akkor legyenek szívesek kapálózni! Büntetésképpen minden Gárdát köpködő embert egy hétre bezárnék egy cigány-negyedbe.

Ettől a jogállami hókuszpókusztól pedig kivagyok már. Hamarosan írok egy posztot, ami igaz történet lesz és remekül bemutatja, milyen "kiváló" a mi jogállamiságunk.
süti beállítások módosítása