Bemmbemm 2010.03.23. 19:44

Igaz történet

Mesélni szeretnék nektek egy igaz történetet. Nem az én agyam szüleménye, nem újságban olvastam, nem pletykaként jutott a fülembe. Itt történt/történik körülöttünk.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiatalember. Ennek a „derék” legénynek volt egy édesapja, aki hosszú éveken keresztül volt szülőfaluja tanácselnöke, majd polgármestere. A tanácselnök „jó” hagyományokhoz híven egész családját beültette a kicsiny falu előkelő bársonyszékeibe. Ez önmagában nem is lenne egyedülálló történet, bizony a kommunizmus így működött és a világ azóta sem változott sokat. A történet lényege nem itt kezdődik, csupán érzékeltetni szerettem volna főhősünk hátterét.

Na szóval ott tartottunk, hogy van ez a legény, akinek mai divatos kifejezéssel élve: „csak megszületni volt nehéz”. A család kezében mindig is komoly pénzek forogtak, átlag emberekhez képest kiskirályként élhettek, ennélfogva a gyerkőc élete is sínen volt. Nem szeretnék hosszú jellemábrázolást lefolytatni, mert nem tudnék valós tényeket közölni, bár ez nem is érdekes. A lényeg: a legény biza szerette a jófajta (most azt hiszed kedves Olvasó hogy borokat írok..pedig dehogy) drogokat és a gyors autókat. Száguldozott is ez a fiú serényen, betépve a sok narkótól, mígnem néhány évvel ezelőtt egy napon hatalmas balesetet okozott. Autója frontálisan ütközött egy szabályosan haladó járművel, ennek következtében az kigyulladt, vétlen sofőrje pedig elevenen bennégett.

Persze ha a kedves Olvasó csak a „boldogan éltek...” végezetű meséket szereti, akkor ne olvasson tovább.

A baleset után hosszú bírósági procedúra következett. A vétkes természetesen nem ült sokáig előzetesben, hála családjának. Mindössze annyi „hátrányba” került, hogy bevonták a jogosítványát.. Míg hosszú éveken át húzódott a tárgyalás, addig ő egy sofőr kíséretében beutazta a fél világot, de az emberek nem felejtették el, mit tett. Egy idő után fittyet hányt a tiltásra: vígan vezetett jogosítvány nélkül is. Meg is lett az eredménye: a per lezárása előtt több mint egy évvel ismételten balesetet okozott, bár akkor „csak” anyagi kár keletkezett. De legényünk nem volt rest, elfutott a helyszínről, majd egy cimborája felvállalta a büntetést (persze borítékolható, hogy nem ingyen). Természetesen mindenki számára köztudott volt, hogy ezt a balesetet is ő okozta, de a „rettenthetetlen igazságszolgáltatás” ismételten szégyenletesen járt el az ügyben és nem őt gyanúsították meg.

Nemrégiben beszélgettem a korábban balesetben elhunyt férfi gyermekével. Megdöbbentő részleteket mesélt. 4 év után lezárult a tárgyalás, a bűnöst felmentették. A család az utolsó tárgyaláson szólalhatott fel először a bíróság előtt. Beszámoltak róla, hogy többször is látták az alperest vezetni, holott köztudomású volt, hogy elvették vezetői engedélyét. A bíró erre feldühödött és védelmébe vette a baleset okozóját: „ A rendőrségnek kellett volna jelenteni a szabálysértést! Most már nem tehetnek semmit! Különben is a vádlott már megbánta, amit tett és a jogosítványát is visszakapta!”--gondolom a bírónő is kaphatott egy kis ösztönzést, de ez már csak spekuláció a részemről, nem is lényeges. 

Ennyit ér egy ember élete!

Pénz beszél, kutya ugat.”

Ezért sem szeretem, ha valaki a jogszabályokkal, a jogállamisággal és ezeknek a védelmével, betartásával csapkod. Nincs itt semmiféle igazságszolgáltatás. Budaházyt is lehet szeretni vagy utálni, de nevetséges, hogy egy ember mondvacsinált okokkal ülhet börtönben, míg emberölést elkövető emberek szabadon szaladgálhatnak és a pofánkba röhögtetnek.

Mai korcs világunkban a jog csak egy eszköz, amivel az amúgy is megtaposott embereket még jobban földbe lehet döngölni. Védelmezzük a demokráciát? Akkor a demokrácia védelmezzen minket is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr381863283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.23. 21:05:12

Aqr: ne írj még egyszer konkrét adatokat légyszíves! Nem az a lényege a posztnak, hogy valakit lejárassak! Te is tudod miről van szó, én is tudom! Másnak lényegtelenek a nevek, címek!

Aqr 2010.03.23. 23:46:15

Én nem tudom, miről van szó, ezért kérdeztem, csak hallottam, hogy ott volt valami hasonló baleset. De akkor ezek szerint igen. :)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.23. 23:48:24

@Aqr: Igen, de azért töröltem a kommentet, mert konkrétumot írtál.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2010.03.24. 11:41:17

Kell egy "clinteastwood", aki kiáll az útra, és amikor jön az autó, kilövi a kereket, és csatt! Majd ellovagol a napnyugtába.

Malícia 2010.03.24. 15:57:27

A független bíróság csak álom Magyarországon.
A törvény előtt pedig mindenki egyenlő, csak vannak akik egyenlőbbek.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.24. 16:25:24

A probléma ott kezdődik, hogy a becsületes, egyszerű embereket nem védi meg az állam.

Ekkor kezdődik az önbíráskodás, ami alapjában véve nem egy jó dolog, viszont még mindig igazságosabb, mint az ártatlanok meggyalázása "törvényesen". Egy dolgot biztosan kijelenthetek: ha az én családtagom lett volna az, aki meghalt a balesetben egy ilyen szarházi miatt és ártatlanul megúszta volna, nem maradna el a büntetés. Minimum egy nagyon kiadós verést kapna a mocsok és talán elérnék vele annyit, hogy több embert nem ölne meg meggondolatlanság miatt.

Abban biztos vagyok, hogy nem a rendőr lenne az első, akihez fordulnék akkor, ha mondjuk cigányok megtámadnának vagy kirabolnának. Engem ezért le lehet köpni, de érdemesebb elgondolkodni azon, hogy miért is jut el ide egy ember. Nagyon egyszerű, tudom, hogy az én jogaimat le se szarják, mert nincs pénzem drága ügyvédekre stb.

A Magyar Gárda ügyében is azon kellene a seggfejeknek gondolkodnia, hogy a becsületes embereket hogyan védik meg vidéken, nem a rohadt masírozós szöveget kellene nyomatni.

Malícia 2010.03.24. 18:55:27

Az önbíráskodás csak a BTK alapján tilos.
De az emberek természetes joga, hogy megvédjék életüket, személyes tulajdonukat. Én sem kímélném a cigányokat. Ha belenézek a szemükbe, már tudják hol a helyük. Mocskos élősködő a legtöbbjük. Akit felháborít ez a kijelentés, annak cigányokat kívánok a szomszédságába!

miről van itt nagybasz0 2010.03.26. 13:49:52

Szeptember 11.-től, illetve most már a holotörvény bevezetése óta fokozottan, elég csak rámutatni valakire (ország-város-király-nép-sziklák-szakmák-folyók), aki nem tetszik, és el lehet húzni a nótáját végérvényesen, bármilyen igaz vagy igaztalan váddal. Persze egy kis média rásegítés sem árt.
süti beállítások módosítása