Mivel egyre kevesebb időm lesz a tél végeztével, viszont közeleg a választási kampány hajrája, a mai naptól kezdve szeretnék néha vendégposztokat megjelentetni blogunkon. Íme az első ilyen bejegyzés Winston Smith-től:

 

Még el sem kezdődött igazán a választási kampány, ez itt még csak az előszele. Még csak kóstolgatja egymást a három esélyes, az igazi adok-kapok nyilván majd csak valamikor nemzeti ünnepünk előtt-után kezdődik, de egy valami már most nyilvánvaló: a Fidesz mentalitása, hozzáállása, jottányit sem változott.
Az EU választás szocialisták szempontjából katasztrofális kudarca, a közvélemény kutatások agyonkozmetikázott, de így is bőven siralmas felmérési eredményei meghozták a Fidesz önbizalmát és hallhattuk Orbán Viktortól, nem is egyszer, az ELSZÁMOLTATÁS kifejezést.
Majdnem elhittem hogy komolyan gondolják.
Tényleg...
Nem rajtam múlott...
Aztán pár hónapja hallhattuk már a konszolidáltabb verziót: ez afféle "ne fossatok srácok,nem fog ez annyira fájni" üzenet volt a regnáló köztörvényeseknek, ami szó szerint így hangzott el:
"A Fidesz nem készül politikai bosszúhadjáratra."
Itt már felötlött bennem a sanda gyanú előszele, de az igazi „frankó” csak ezután jött.
A tegnap előtti hírek imigyen' szólottak:
"Nem lesz politikai elszámoltatás, csak a jogállamiság törvényeinek keretein belül.”

Ezt követően az MSZP összefogásra szólította fel a Fideszt az "ordas" szélsőjobboldali eszmék előretörése miatt.
Ha valakinek ez kínai lenne:
Egy-két eleve áldozatnak szánt balekból megcsinálják a bűnbakot, mint a BKV-s bérszámfejtő "Teca" és hasonszőrű társai. Röpködnek majd a százmilliók, a TV 2-n és az RTL Klubon komolykodó hangnemben besuvasztanak' majd néhány szavazós, sms-beküldős, szörnyülködős aktuálpolitikai rágógumi műsort két Máunika és Józsi Barát só közé. Ezen „elszüttyögnek” egy darabig, közben pedig az igazi „nagy halak” élik tovább sanyarú mindennapjaikat a szétrabolt milliárdokból.
ÍGY KELL EZT CSINÁLNI SRÁCOK!
EZ ÍGY POLITIKAILAG KORREKT!
SEMMI SEM VÁLTOZOTT!


Emlékszel?


"Hallgass a szívedre!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr441791213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.26. 00:54:53

Attól én is nagyon félek, hogy az elszámoltatás ismét csak kampánytéma és eszük ágában sem lesz véghezvinni. Lesz pár kirakatper, amin majd vigadhat a "jónép".

Aqr 2010.02.26. 17:18:51

Röhögnék, ha tényleg létrejönne egy nagykoalíció, de legalábbis visszalépnének több helyen az MSZP-sek. :)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.26. 23:08:20

@Aqr: ez még rossz viccnek is rossz. De semmin sem tudnék már csodálkozni.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.27. 01:20:11

Szerintem ezt nagyon félreértettétek. A "nem lesz politikai elszámoltatás" azt jelenti, hogy a komcsi bűnözők nem azért fognak ülni, mert komcsik, hanem azért, mert bűnözők. Politikai felelősségrevonásról azért is felesleges beszélni, mert a választási vereség a szociknak már maga a politikai felelősségrevonás.

A büntetőjog meg nem pozícióvesztéssel szankcionálja a bűnöket, hanem szabadságvesztéssel.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.27. 01:55:48

@mefisto: Szerintem a Jobbik sem azért akar egyeseket elszámoltatni, mert valamikor KISZ-titkárok voltak, hanem a milliárdok elsikkasztása miatt.

A politikai felelősségre vonás olyanra nem vonatkozhat, aki egy fillért nem b...ott el, jogilag nem követett el bűncselekményt, de súlyos károkat okozott a társadalomnak?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.28. 01:58:57

@Bemmbemm: Olyan baller, aki társadalmi károkat okozott, de nem lehet legalább egy kis sikkasztásért elmeszelni? Ez egy zéró méretű kategória! XD
süti beállítások módosítása