Bemmbemm 2010.02.12. 19:08

Becsületből

A minap egy hosszú vita során érdekes kérdések merültek fel, amit itt szeretnék nagy vonalakban átértékelni. A vita alapját az1945.február 11.-én elesett Budapestről kitörő katonák mai társadalmi megítélése szolgáltatta. Felesleges lett volna a haláluk? Nem voltak hősök, csak megvezetett katonák? Az ország érdekeit figyelembe véve át kellett volna állniuk a győztes oldalra időben? Fel kell e adni minden elvünket, ha az ország érdeke úgy kívánja? Ezekre a kérdésekre próbálok meg választ találni a magam szerény módján, egyszerű civilként.

Sokan úgy tartják, hogy mi csak eszközök voltunk Hitler kezében. Ezt így ebben a formában felesleges hangoztatni, mert minden szövetség azért köttetik egy háborúban, hogy kihasználjuk a szövetséges állam bizonyos adottságait (élelmiszer utánpótlás, ipar, nyersanyag, üzemanyag, haderő stb.). Magyarország mindig is hagyományosan Németországhoz kötődött, tehát evidens volt, hogy az ő oldalukon vonuljunk hadba. A III. birodalom sokáig legyőzhetetlennek tűnt és valószínűsíthető, hogy meg is nyerte volna a háborút, ha a zsidó karvalytőke nem avatkozik közbe. De közbeavatkozott. A Szovjetunió megerősödött és pörölyként csapott le a vele szemben álló hatalmakra. Sztálin Vörös Hadserege napról-napra szorította egyre visszább az ellenséget. 1944-ben Magyarországot is utolérte a végzet, a Vörös Horda betette a lábát a határainkon. Horthy bár gyűlölte a bolsevikokat, de Romániához hasonlóan ő is fel akarta bontani az addigi szövetséget Németországgal és át akart állni a Szovjetek oldalára. Nem hagyták neki, ezért vesztesként léptünk ki a háborúból és minden visszafoglalt területet elvettek tőlünk nem is beszélve a jóvátételekről, amit fizetnünk kellett. Ekkor még nem tudta az ország, hogy milyen veszedelem vár rá, de már körvonalazódott előttük. A „DICSŐ” Vörös Hadsereg végigrabolta a falvakat, városokat, megerőszakolta az asszonyokat, leölte a parasztok jószágait, kifosztott mindent. 3 hónapig ostromolták Budapestet. A városban maroknyi katona küzdött ellenük. Mikor fel kellett volna adniuk a harcot, inkább a kitörést választották a tisztek. A városból kirohanó katonák zöme hősi halált halt.

Ezeknek a honvédoknak a nagy része nem ideológiákért küzdött, hanem a hazájáért. Nem adták fel, nem hódoltak be az ellenségnek, mint egyes csürhék, hanem esküjükhöz híven végrehajtották tisztjeik parancsait. Mert a katonának EZ a feladata! Balgaság becsmérelni őket, balgaság a halálukat feleslegesnek nevezni, mert MINDEN elveszett élet felesleges egy háborúban. Ők, ott, akkor igenis hősök voltak és nem gyáva, alávaló kutyák. Az pedig külön szégyene a nemzetünknek, hogy napjainkban szinte csak a szkinhedek emlékeznek meg róluk, de az állam és a civilek nagy része nem. Sőt! Az állami vezetők és tisztségviselők nagy része még a szovjet „felszabadítókat” ajnározza a mai napig és az ő sírjaikat koszorúzzák. Szégyen! Szégyen egy olyan ország, aki megveti saját halott katonáit!

Meg voltak vezetve a katonák? Bizonyos szempontból igen, mert Hitler élő falként használta őket, de sok szempontból nem, mert látták a saját szemükkel, hogy milyen csürhe özönli el az országot és készek voltak meghalni is, hiába tudták, hogy esélytelen a győzelem. Kíváncsi lennék, hogy ezt a mai nemzedék mekkora része merné felvállalni.

Ha azt vesszük alapul, hogy talán megtarthattuk volna a visszacsatolt területeket és nem kellett volna jóvátételt fizetnünk a háború után, akkor valóban előnyös lett volna átállnunk. De fel kell e adni minden elvünket és becsületünket a győzelem és az ezzel járó előnyök érdekében? Az én szilárd véleményem szerint nem. Vannak olyan örök értékeink, amiket SOHA, SEMMILYEN körülmények között NEM adhatunk fel. Ha eddig arra a következtetésre jutottak egyes olvasók, hogy én a nácikat védem, akkor sürgősen fejezzék be az olvasást és kérem húzzanak el erről a blogról. Mert nem védek senkit és semmit, csupán a legalapvetőbb emberi értékeket veszem figyelembe, amit nem törölhetnek el politikai indíttatásból vagy haszonlesésből. Az agyam azt mondja, hogy át kellett volna állnunk a saját érdekünkből, de a szívem azt, hogy SOHA, SEMMILYEN körülmények között (főleg nem a Szovjetekhez). Nem ott és nem akkor dőlt el nemzetünk sorsa. Sokkal korábban szabdalták szét barbár módon hazánkat. Nem azokon az embereken kell számon kérnünk, hogy miért csonka e nemzet, akik ott parancsnokoltak vagy elestek. A behódolás sem változtatott volna a tényen, hogy 40 évig a bolsevik söpredék markában fog sínylődni az ország. Azt pedig ne gondolja senki komolyan, hogy az elcsatolt részek egyes területeit nem lesz alkalmunk soha többé visszaszerezni.

Azoktól kérdezem, akik szerint mindennek és mindenkinek le kell feküdni a nemzet érdekében (ez már magában egy paradoxon, mert nem lehet a nemzet érdeke egy olyan tett, ami minden évezredes értéket sutba dob), hogy esetlegesen szövetségre lépnének e mondjuk Izraellel, azért cserébe, hogy elengedjék az ország államadósságának egy tetemes részét. A feladatunk „csupán” mondjuk annyi lenne, hogy segítsük kiűzni a palesztinokat az összes megmaradt országrészükből, ezzel tovább növelve a zsidó állam területét. Mert ugye adott lenne a fizetség, ami nem elhanyagolható a nemzet érdekét nézve. De megtehetnénk ezt? A nemzeti érdekeket minden elé helyezve félredobhatnánk minden emberi normát? Határozott állításom, hogy NEM!

Nem egy párt szavazójaként teszem ezeket a kijelentéseket és nem egy bizonyos oldalra betagozódott személyként, hanem EMBERKÉNT. A politikát és az erkölcsöt nem lehet teljes egészében elválasztani egymástól (bár ezt sajnos egyre inkább megteszik egyesek).

 

 

Két, számomra fontos, ember már nem lehet közöttünk, de olyan hagyatékot hagytak rám, amit nem sokan kaphatnak meg az életben: megmutatták és megtanították, mi a tisztesség és a becsület. És hogy ezek felett nem állhat semmi.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr581752980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.12. 22:20:06

"Vannak olyan örök értékeink, amiket SOHA, SEMMILYEN körülmények között NEM adhatunk fel"

Igen. Ez pedig a haza és a nemzet érdeke. Ami vesztes oldalon kitartás helyett győztes oldalra átállás lett volna. És akkor pár százezer (kis szerencsével millió) határon kívüli magyar határon belül maradt volna. Mint ahogy átállásuk zsoldjaként jártak jól a szlovákok, finnek, románok, olaszok... sőt a bolgárok is, akik egyenest BŐVÜLTEK a románok kárára, ők megtarthatták saját bécsi döntésük gyümölcsét 1945 után is. Nédda.

Sebaj, tarts előadást Erdélyben, Felvidéken, hogy a nagybötűs BECSÜLET fontosabb, mint hogy nálunk maradhattak volna honjaink, hogy kevesebb pusztítás érte volna hazánkat, ami így is-úgyis orosz gyarmattá vált volna, mert Jaltában így döntöttek a "nagyok".

Önkéntes Birkadíj Lovagkereszt fokozat.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.12. 22:34:08

@Herr SturmLiberator: na akkor ezt a gőgös hangnemet itt és most fejezd be! Nem vagyok hajlandó itt is felesleges és parttalan vitákba bonyolódni.
Azért kíváncsi lennék, hogy amit írtam az tényleg csak szerintem helyénvaló? Elképzelhető. De történelmi feltételezésekbe meg tényleg felesleges belemenni, mert ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy mi lett volna ha mégis megnyerjük valami csoda folytán a háborút. Ugyanakkora hülyeség mind a 2 feltételezés. Történelem. Pont. Nem változtathatunk rajta. DE NE UGASSUK MÁR LE AZOKAT A SZERENCSÉTLENEKET, AKIK ÉRTÜNK IS ÁLDOZTÁK AZ ÉLETÜKET!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.12. 22:37:11

Kieg:

"Honvédek!

Hőn szeretett hazánk szívében folyó pusztító harctól, a küzdő erőket számbavéve, immár döntő, az országra nézve kedvező fordulatot nem várok. Ezért elhatároztam, hogy fegyverszünetet kérek. Mint a fegyveres hatalom legfőbb hadura, felszólítalak benneteket, hogy honvédeskütökhöz híven, hűséggel és feltétlen engedelmességgel teljesítsétek elöljáró parancsnokaitok útján kiadott parancsaimat. További létünk attól függ, hogy a honvédség minden tagja a súlyos helyzetben kötelességtudó és végsőkig menő fegyelmezett magatartást tanúsítson."

Horthy Miklós

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.12. 22:37:49

@Herr SturmLiberator: És mi lett volna ha mi is megvédjük Trianon után a területeinket, mint a törökök??? Ennyi erővel ezen is vitázhatnánk és még jobban számon kérhető lenne, hogy akkor miért hagytuk magunkat!

Még egyszer kérlek SZÉPEN! Fejezd be ezt a lekezelő hangnemet és a történelmi, politikai okítást! Én a magam részéről nem vagyok rá kíváncsi. Gondolj amit akarsz rólam, nem érdekel, de ne tégy úgy, mintha a seggedből húztál volna ki!

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.12. 22:38:59

@Herr SturmLiberator: Soha nem jutott el még csak az altisztekig sem ez a parancs.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.12. 22:55:24

@Bemmbemm: fáj az igazság? Szokj hozzá. És ne maszatolj, pláne ne adj számba olyasmit, amit sose mondtam. Trianon TOTÁL más tészta, ott naná, hogy harcolni kellett volna. Ha ma ránk ront mondjuk Slota, akkor is. De a kitörés és előzménye egy rohadtul fölösleges véráldozat volt idegen (német) érdekekét. Horthy parancsát meg sugározta a rádió HÁROMSZOR is, bezzeg a sok HAZAÁRULÓ, PATKÁNY tábornokunk 2 igaz hazafi kivételével (Dálnoki, Kéri) elszabotálta.

Ezek neked antimagyarok, komcsik? És hiába görcsölsz, de bizony nem mese és nem távoli mi-lett-volna-ha, hogy igenis jobban jártunk volna az átállással. Ajánlok egy kis forráskutatást.

Ha meg csak annyit vágsz a mondókámból, hogy mocskolom a tragikusan (fölösleges) halált halt védőket, önmagad minősíted.

Bye, többet itt úgyse látsz, a nemzeti érzelem nem pótolja a nemzeti értelmet. Kívánok neked sikeres utat utóbbi irányába.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.12. 23:15:55

@Herr SturmLiberator: őszintén szólva nem fogsz hiányozni.
Direkt leírtam, hogy én is tisztában vagyok vele, hogy jobban jártunk volna az átállással, de ezek szerint te is csak azt látod meg, amit szeretnél. Semmit nem adtam a szádba, tanulj meg mondatot értelmezni. Egyenlőre (bár ki tudja meddig)még nem egyetemi tananyag.
Horthyék nem antimagyar komcsik, sosem írtam ilyet. Azok voltak antimagyar komcsik, akik csöpögő nyállal várták már évekkel az ország lerohanása előtt a Vörös Hadsereget és azonnal hozzájuk is csapódtak, mikor lehetőségük adódott rá. Akik elárulták a szaros ideológiájukért még a saját családjukat is sok esetben.

Nem annyit vágok a mondókádból, de feleslegesen beszélsz olyan hangnemben róluk, amit nem érdemelnek meg.

Az nemzeti érdekeket hangoztatva mi a véleményed a több százezer kitelepített svábról? Őket akkor is kitoloncolták volna a komcsik, ha átállunk. Őket is védték az utolsó leheletükig a honvédjeink.

A tudás pedig nem pótolja az intelligenciát. Mert a hangnemed továbbra is minősíthetetlen. Direkt nem személyeskedtem veled szemben, pedig nagyon tudok ám! Én még mindig tiszteletben tartom a véleményedet és próbálok veled normálisan beszélgetni, de te hosszú idő óta csak duzzogva csapkodsz.

Ha csak az utóbbi 20 évben becsülettel és a magyarsággal szembeni tisztelettel álltak volna hozzá a kérdésekhez a politikusok, akkor fényévekre lennénk minden általad felhozott környező országtól. Az erények nem jelentenek gyengeséget, de a hiányuk vagy a feladásuk igen!

Adjon az Isten!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.12. 23:31:08

@Bemmbemm: ha úgyis mindenképpen kitoloncolják a svábokat, akkor az ugyan miért érv az átállás ellen? Cinikusan szólva arról nem is beszélve, hogy tudtommal pölö a Jobbik álláspont szerint is a többség érdeke a szent... a kitoloncolt svábok meg köszönik, piszok jól jártak, Rákosi helyett Adenauer és Nyugat-Németország jutott nekik. Nem is özönlenek vissza.

Horthynak volt igaza, adja az Isten, hogy belásd.

Ui: na most már léptem, uccsó szó öröme nálad.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.12. 23:43:30

@Herr SturmLiberator: kérdezd meg egy kitelepített családtól, hogy mennyire bántak velük jól Németországban. És kérdezd meg tőlük, hogy mit vettek el itt tőlük. Arról beszéltem, hogy ha esélytelenek is voltak, de megpróbálták az utolsó leheletükig védeni többek közt ezt az etnikumot is. Ez az, amiért nem lehet azt mondani, hogy csak idegen érdekeket szolgáltak.

Főleg vidéken szép számmal találnál olyan öregeket, akik jól pofán vágnának téged a kijelentéseid hallatán.

De most már direkt ki is emeltem fentebb a posztban nagybetűvel, hogy mit gondolok az átállásról. Ne legyél már ennyire egydimenziós baszod.

Horthyt pedig a valaha élt egyik legnagyobb magyar politikusnak tartom, de ezt nálatok is leírtam már. És ha valóban átálltunk volna, akkor is így gondolnám és akkor is tiszteletben tartanám az akkori döntéseket. Csak arra próbálok rámutatni, hogy volt erkölcsi alapjuk, hogy nem hagyták magukat és nem minden szempontból volt a haza érdeke az átállás.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.12. 23:47:53

Konkrétan szívesen be is mutatlak egy közeli kollégámnak, aki elmagyarázza neked, hogy mennyire jártak "piszok jól" a svábok, mert nagyon is érintettek voltak a témában.

De a legegyszerűbb az lett volna ha ezt a bolsevik hordát és az egész koszos zsidóságot (elég erős a kapcsolat a kettő közt ugyebár) eltörölték volna a föld színéről időben. És akkor nem kellene vitáznunk, hogy mi a nemzeti érdek, mert lehet hogy mi szabnánk meg másoknak is.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.12. 23:48:59

De ebben a gondolatmenetben is ott van a HA...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.13. 00:00:39

@Herr SturmLiberator: "Bye, többet itt úgyse látsz, a nemzeti érzelem nem pótolja a nemzeti értelmet."

Khm, Sturm, itt most vendégségben vagyunk, nem otthon. Azért maradjunk már modorunknál! :P

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.13. 00:09:36

@mefisto: hali:). A te véleményedet még nem ismerjük ez ügyben. Jó kis vita alakult itt ki. Bár engem most már fáraszt.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.13. 01:05:43

@Bemmbemm: Eddig nem volt időm, meg csúnyán le is maradtam. Holnap végigrágom rajta magamat.

Más: nem tudnál kezdeni valamit Viktorral? Valahányszor megnyitom ezt az oldalt, elkezd nyilatkozni. XD (Hú, ez most úgy hangzott, mintha nem is fideszes, hanem jobbikos lennék! :P)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.13. 01:50:44

@mefisto: Ezt nem igazán értem:) Honnan nyitod meg? Mindig elindul a Viktoros interjú? Mert én még nem jártam soha így és mástól sem hallottam ilyen problémát.

"(Hú, ez most úgy hangzott, mintha nem is fideszes, hanem jobbikos lennék! :P)
"-na látod te is belátod lassan az igazságot:P

Berserker 2010.02.13. 12:22:01

"a nemzeti érzelem nem pótolja a nemzeti értelmet" - bírom az ilyen "énvagyokalegokosabbmindenkimásidióta" kijelentéseket. :)

Amúgy meg ez a "Mi lett volna ha..." szerintem felesleges. Valami megtörtént, lehet az ésszerű vagy sem, megtörtént. Szerintem nem illendő és nem szép leugatni az akkor meghalt embereket.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.13. 13:05:49

@Berserker: legalábbis nem illendő méltatlan környezetben beszélni róluk.

Aqr 2010.02.13. 14:04:25

Komolyan elhiszi valaki, hogy azért csatolták el ismét a visszaszerzett területeket, meg azért hagyták itt magukat és szedték szét az országot, mert nem álltunk át, mint Románia? A kártyák ki voltak osztva, Európa fel volt parcellázva hatalmi érdekek szerint, a kiskatona annyit választhatott, hogy hű marad-e valamihez, amiről nekünk fogalmunk sincs vagy sem. Melyik fiatal halna meg most a nemzetért? Azt sem tudja, mi az. Tegnap láttam egy srácot(?) a buszmegállóban, aki elővette a kis rózsaszín fésűjét és a tükörben beállította a haját, hogy menjen a szűk farmerjéhez. Lehet itt dumálni mindenféléről, de fogalmunk sincs, hogy milyen idők voltak akkor. A történelem minden résztvevője ember volt (többnyire :) ), igazán meg lehetne érteni mindkét oldal indíttatását, de átélni csak ők élték át. Hiába osztjuk itt az észt.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.13. 14:12:56

Az én véleményem is szilárdan az, hogy mindenképpen elvették volna a visszaszerzett területeketis. Ergo szemen köpjük magunkat és még le is hugyoznak.
Tegyük hozzá, hogy az orozok feltétele volt az átállási megállapodásban, hogy az 1937 előtti határokat állítsuk vissza.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.13. 20:36:33

"Sehonnai bitang ember,
Ki most, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete."

verena · http://konzervativok.blogspot.com/ 2010.03.01. 20:30:33

Az itt leírtakkal is tökéletesen egyet tudok érteni.

Megpróbálom majd többé-kevésbé rendszeresen olvasni a blogot :-) (Pont a fent említett vita oldaláról találtam ide.)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.01. 21:05:30

@verena: Örömmel hallom, hogy tetszenek az írásaim:). Várunk szeretettel!:)

Én meg megpróbálok többé-kevésbé rendszeresen olvasni.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.01. 21:07:26

@Bemmbemm: "Én meg megpróbálok többé-kevésbé rendszeresen olvasni. "

Mármint nem olvasni, hanem írni:). Elkalandoztam a komment közben:P.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.03. 15:08:50

@Herr SturmLiberator: „Ezért elhatároztam, hogy fegyverszünetet kérek.”

Ez Horthy részéről teljesen irreális volt. A „fegyverszünet” feltétele a Szovjetunió oldalán folytatott harchoz való csatlakozás volt. Egy sima fegyverszünetnek sem lett volna sok értelme egyébként, csak annyi, hogy Magyarországot és Európát hamarabb szállja meg a Vörös Hadsereg, és esetleg nem is Berlinnél találkoznak a „szövetségesek”, hanem jóval nyugatabbra.
süti beállítások módosítása