Idézet egy NOL-on megjelent mai cikkből:

Már a cím is nevetséges:

Kövér házelnök, Balog Zoltán romaintegrációs államtitkár lesz

A Fidesz a Jobbik okozta károk semlegesítésére készül

Jobbik okozta károk?! Milyen károk?! Úgy beszélnek a radikális pártról egyesek, mintha nem maffiózók irányították volna az elmúlt 8 évben az országot. Mintha ártatlan, jámbor cigányokat munkába menet vérengző magyarok vernének meg minden hajnalban kapákkal. Ezt a címet komolyan gondolta valaki? Akkor nagy problémák vannak valóban!

 

Általam vastagon kiemelve és megjelölve a lényeges részek:

Fideszesek között általános vélemény, hogy a „háromcsapásos” Btk.-szigorítás megfelelő, de korántsem elégséges lépés a jobbikos romaellenes, „cigánybűnözős” retorikával szemben.(*) Ezért is hangsúlyozta nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor azokat a tervezett kormányzati lépéseket, amelyek a rend megteremtésére irányulnak („kettő hét alatt fogunk rendet tenni az ország olyan pontjain, amelyek ma még reménytelennek tűnnek”, „már a kormány megalakulásának második napján nyílnak rendőrőrsök”)(**). Másik oldalról pedig a szociális biztonságot emelte ki: nem lesznek megszorítások, hiszen azok a szélsőséges hangokat erősíthetik (***). „Adjunk hálát a Jóistennek, hogy a demokrácia erői erősebbek voltak”, mint a szélsőségesek. „Minél jobb a kormány, minél kevesebb a korrupció, annál inkább erősödik a demokrácia, és csökken a szélsőségek ereje” (****), mondta hétfőn.

Orbán Viktor a kormányalakításnál is fontosnak tartja a romakérdést. A lapunkhoz eljutott hírek szerint a miniszterelnökség „hatóköréhez” kapcsolódna egy romaintegrációs államtitkárság (*****), melynek élére Balog Zoltán, a parlament emberi jogi és kisebbségi bizottságának az elnöke kerülhet. Emellett a Fidesz vezető politikusai már, úgymond, megüzenték a Jobbiknak: a törvény erejével lépnek fel mindenfajta rendbontás, jogszabálysértés esetén. (******)

Ízlelgessük kicsit az elhangzottakat:

(*): Romaellenes retorika? Egyeseknek még van bőr a képükön ilyennel előhozakodni?! Napi szinten fosztanak ki és ölnek meg ártatlan embereket a cigányok! Olyan embereket, akiket nem véd meg az állam. Egyetlen párt merte kimondani, hogy Magyarországon a cigányok nagy része bűnöző életmódot folytat és képtelen a társadalomba beilleszkedni! Ez a Jobbik volt. És most sem a probléma megoldásával foglalkoznak elsőként, hanem azokat fenyegetik, akik kimondták, hogy létezik ez a probléma.

(**): Viktortól idéznek... Viktor! Erre mondaná országos cimborátok, 1 millió MAGYART leanyázó Bayer Zsolt, hogy „hülyék vagytok, mint a segg”! Ő megkérdezte, hogy miből akar a Jobbik Csendőrséget felállítani. Ti most ugyanarról beszéltek, mint a Jobbik, csak pepitában. Rendőrség bővítését miből fogjátok finanszírozni? Ja, hogy meg lehet oldani? Akkor miért beszéltek hülyeséget a jobbikos politikusok? Mégis lehet rá pénzt keríteni? Két hét alatt? Tényleg szuperhősök lehettek. (Csak nehogy elővegye valaki a kriptonitot.)

(***): Na ezt majd meglátjuk! Előre röhögök rajtuk és sírok magunk miatt. Nagyon jól tudják ők is, hogy ez az év még keserves lesz, de arra sincs biztosíték, hogy a többi nem.

(****): Na ezzel egyetértek. Csak egy baj van, hogy ők is elismeritek a hatalmas problémákat ezzel. Nem az ún. „szélsőségesek” jelentik a problémát, mert ők is csak a meglévő problémákra keresik a választ. Mert ők is csak élni akarnak, becsülettel, tisztességgel családot eltartani, dolgozni!

Csak ezek a „szélsőségesek” rájöttek, hogy jópofáskodással és seggvakarással nem lehet megoldani a mai problémákat, olyannyira elburjánzottak.

(*****): „romaintegráció”-na ezt a szót kellene betiltani. Unalmas. Ti itt integrálgattok 20 éve. És mit értetek el? 1 millió cigány az országban, akiknek minimum a 90%-a ostoba, agresszív, bűnözésre hajlamos, primitív ember. Ennyi volt a ti integrációtok. És ez is fog folytatódni, mert nem vagytok képesek felfogni, hogy ezeket az embereket nem lehet integrálni. Más országoknak sem sikerült. Nem akarnak közénk beilleszkedni. Csüngeni akarnak rajtunk, mint egy alattomos vérszívó parazita. Eddig jutottak a fejlődésben. Akik normális életre képesek közülük, már rég beilleszkedtek a társadalomba a saját erejükből.

(******): És ismételten ott tartunk, ahonnan indultunk. A problémákat őszintén megfogalmazó embereket fenyegetik. Nem fenyegetőzni kell „drága” uraim, hanem eredményeket kell felmutatni. És a „szélsőségesek” is elhallgatnak, ha megelégedéssel nyugtázzák, hogy „igen ezek az emberek kivezetnek bennünket a kátyúból”!

Egyesek megint fordítva szeretnék megülni a lovat. Csak le ne dobja az a paripa őket a hátáról, mert fájni fog a földet érés! Az a probléma, hogy ellökik magunktól azt a majd 900 ezer embert, akik a Jobbikra szavaztak. Esetleg meg kellene próbálni megnyerni minket nem? Tisztességesen kellene majd kormányozni és talán maguktól lecsillapodnak az emberek. De a fenyegetőzéssel és az erőfitogtatással csak még nagyobb ellenszenvet fognak kiváltani belőlünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr921920555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avus · http://avus.blog.hu 2010.04.14. 14:02:13

Megfogadtam, hogy nem reagálok a Bp-fikázó szösszenetedre, de feldobtad a magas labdát:

"Esetleg meg kellene próbálni megnyerni minket nem?"

Mondjuk fröcsögés helyett, hogy a bp-iek ilyen meg olyan agymosottak, meg lehetne próbálni megérteni, miért is nem szavaztak ránk, és esetleg megpróbálni megnyerni őket.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.14. 14:21:05

@avus: Te nagyon unatkozhatsz, ha mindig minket olvasol.

Mondjuk nem fogok semmi jót mondani a "nagy " Budapestről, mert rühellem azt a várost. Nem élek ott, de évekig a belvárosba jártam iskolába. És őszintén mondom neked: hogy egyetlen egy számomra kedves embert sem sikerült megismernem ott (sajnos). Más mentalitásúak, szinte betegesnek nevezhető a nagy része (tisztelet a kivételnek).

Mivel vidéken nőttem fel, más a világlátásom. Egészségesebb. Ezért sem tudok a nagyvárosi létformával azonosulni. Felesleges ecsetelni, hogy miért más a két világ.

Nem akarom én, hogy a Jobbikra szavazzanak Budapesten. De nevetséges, hogy az SZDSZ (aki rendesen tönkretette a fővárost) utódpártja és a botrányosan pofátlan, maffiózó MSZP még mindig ilyen arányban kap szavazatokat.

Miért nem szavaznak a Jobbikra vagy a Fideszre nagyobb arányban? Mert agymosottak. Erre nincs más válasz. De mégis van: mazohisták!

Miért nem írtál hozzászólást arra a posztra? A lelkedbe gázoltam? Márpedig ha tetszik, ha nem: Budapest az ország rákfenéje. A legtöbb problémát a főváros miatt nem tudjuk véglegesen megoldani immáron 20 éve! Nem megsértődni kell, hanem megnézni a körülötted élőket. Ha minden budapesti magára vette, elnézést kérek. Természetesen nem az egész városról beszéltem cakompakk, hanem egy tetemes részéről, akiknek még mindig nem nyílt ki a csipás szemük.

És még annyit: mondhat a Jobbik akármit, a Gazdagréten élő kis 40 kilós füves ficsúr nem fogja megérteni, hogy milyen kínkeserves az élet Békésben, Szabolcsban vagy Borsodban. "Teccikérteni"?!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.04.14. 14:42:59

Úgy tűnik, a Fidesz a globáltőke érdekeit képviselve hadat üzen a Jobbiknak. Pintér lesz a belügyminiszter és Kövér a házelnök. keményen le fognak csapni a Gárdára és hasonlók. Komoly hiba, mert ezzel beprogramozzák, hogy a Jobbik ugrásra készen várja majd a kormány első hibáit és törvényszerű népszerűségvesztését. Bunyó lesz. Orbán felelőtlen országháborító.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.14. 14:46:09

@Arma Gedeon2: Igen, valószínűleg tényleg bunyó lesz. Aki nem fekszik le ennek a liberális mocsoknak, az meg lesz kergetve.

Nem akartam hinni minden rosszindulatú pletykának a Fideszről. De szinte biztos, hogy meglesz a 2/3-uk és ezzel együtt kimutatják majd a foguk fehérjét is.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.04.14. 15:40:10

Viszont Vona értelmetlenül adott ziccerlehetőséget a gárdaegyenruhás parlamentbe vonulása meígérésével. Miért pont Szegeditől tanul? így őt lehetett törvénysértőnek kinevezni előre, nem a cigányokat.

Aqr 2010.04.14. 17:32:19

Aggodalmaim a szavazás estéje óta csak nőttek. A teljesen nyilvánvaló választási csalások ellenére sem tesznek panaszt, és az aznap lobogtatott 100 db dokumentált csalásról sem esik szó.

"Morvai Krisztina a Die Welt című konzervatív lapnak azt mondta: Magyarországnak ki kell lépnie az EU-ból, ha a jövőre lejáró földmoratóriumot nem sikerül újratárgyalni. Arra a kérdésre, hogy a Magyarországon élő kisebbségek félnek a párttól, az államfőjelölt azt felelte, hogy a Jobbiknak vannak zsidó tagjai is.

Budapesten bőven élnek szegény zsidók, mert a holokauszt túlélőinek járó összegekkel teljesen korrupt szervezetek sáfárkodnak. Ez a helyzet a romák esetében is, képviseleti szerveik szintén csak a saját jólétükre gondolnak - tette hozzá."

A kétharmados Fidesz kormányzatba minimális beleszólásuk sem lesz. A cionista sajtó a helyzetet kihasználva ajvékolhat megint, és antiszemitizmusra hivatkozva tehet meg továbbra is bármit. Orbán már befeküdt a zsidóknak, szlovákokon kívül mindenki elismerően ír róla. A Jobbik kapcsán tényleg találó az, amit egyre többen mondogatnak. Sok hűhó semmiért.

Jól indult, de nem ért el mást, mint visszaültette a reménykedő radikális tömeget a kanapéba, és közben tovább megy minden. Újabb fél évet nyert ennek a rendszernek, mert ugye: nézzük meg, mit csinálnak. Majd a következő választásokra megjön az emberek esze.

EMBEREK! El van csalva az egész kurva választás, a nyugdíjasok agymosottak, a pestiek patkányok. Legalábbis jó része. Komolyan gondoljátok, hogy lesz 4 év múlva választás? Holnap lejár a kilakoltatási moratórium. A megemelkedett benzinár feljebb fogja nyomni az élelmiszert és a tömegközlekedést is. Meddig tűrtök még?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.14. 17:47:28

@Bemmbemm: Izé, Bemm! Most tényleg a NÉPSZABADSÁG alapján kezdjünk el bármiről is vitatkozni?!

Ezeknek akkor sem hiszek, ha a slozi ajtaján dörömbölnek, hogy hasmenésük van!

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.14. 17:48:30

@Aqr: "a pestiek patkányok."

Neked is szép estét!

Aqr 2010.04.14. 17:59:20

Akinek nem inge...

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.14. 18:47:15

@mefisto: Azért hozzátette, hogy a jó részük. Én nem fogalmaznék így természetesen. Haragszom Budapestre, de ez nem úgy értendő, hogy gyűlölök minden egyes lakost. Sajnos eddig nem sok jót köszönhettünk a lakosságának. Most nagy arányban szavaztak a Fideszre, de van egy sanda gyanúm, hogy hamar visszatérnek sokan a gyökereikhez.

@Aqr: Azért kollektíven ne nevezzünk patkánynak egy 2 milliós várost.

Az előző posztomban én is említettem Budapestet. Lehet, hogy valaki félreértette, de én az LMP-re és MSZP-re szavazó tömegek miatt neheztelek még mindig a fővárosra.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.14. 18:47:53

@mefisto: ezek szerint a gondolataimmal egyetértesz?

Malícia 2010.04.15. 08:03:16

Teljesen "tisztességes" szavazás volt az első fordulóban. Még az Izraelben élő kettős állampolgárságú szavazók is eljöttek 12 db különgéppel. Annyira megható, hogy ilyen távolságból is tenni akarnak faképnél hagyott szülőföldjükért. Persze érthető, hiszen fizetjük nekik rendszeresen a járandóságot. Budapesten így formálódott a választási eredmény.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.04.15. 13:59:18

@Malícia:
Ez a dolgozó nem informálná név nélkül mondjuk a Barikádot? Vagy a kurucot?

Malícia 2010.04.15. 15:06:15

@Arma Gedeon2: az információ közvetett, bár biztosra mondták. Sajnos nincs közvetlen kapcsolatom az illetővel.

Aqr 2010.04.15. 15:25:42

Posta Imre csapata már hetekkel ezelőtt informált mindenkit, hogy Bécsen keresztül (is) áramlanak az izraeliek az országba.

Kuruc csak azt teszi közzé, ami neki érdeke, a Jobbik közeli sajtóról nem is beszélve. Valamiért besimultak a demokráciába ezek a hangos médiumok.

Malícia 2010.04.15. 15:42:17

Ezek a választási túristák itt szavaznak, de hol adóznak?

avus · http://avus.blog.hu 2010.04.21. 02:10:20

@Bemmbemm:

"Te nagyon unatkozhatsz, ha mindig minket olvasol. "

Nyugi, elmúlik. Blogok nyílnak napról napra, és előbb-utóbb mind elveszíti az újdonság varázsát.

Én is vidéken kisvárosban éltem 19 évig, és megváltás volt onnan egyetemre jönni Bp-re. Jó, nyilván ez betudható a beteges világlátásomnak, de ez van.

Játsszunk nyílt lapokkal: magadtól is kitalálhattad, vagy ha mégse, magadra vess: én meleg vagyok. Ennek most csupán annyi jelentősége van, hogy próbáld már megsaccolni, kire szavaz egy meleg. Jobbikra? Ne röhögtess, előbb ugrok a Dunába. Sőt, ha hallottál már a protestszavazat fogalmáról, akkor talán belátod, hogy a Jobbik éppen ellekező hatást vált ki: a "le vagytok szarva mind" álláspontom helyett mégis elmegyek szavazni, a Jobbik _ellen_, mégpedig arra a pártra, amelyiket legkevésbé utálok.

De továbblépve, van még a Fidesz, ami össze van nőve a KDNP-vel, vagy egy Semjénjük, Ékes Ilonájuk, és nagyon sok a rovásukon, pl a BÉK 100%-os elutasítása. Mindemellett idén - aránylag - nagyon sok meleg szavazatot kaptak ennek ellenére is.

MSZP? Ők ugyan homofób retorikát nem folytattak, legalábbis az elmúlt 15 évben, de nekik más van a rovásukon, bőven.

Marad az LMP. Ők lennének az új SZDSZ? Kétségtelenül rossz pont lenne, de egy Kóka-összemosáson kívül, ami kb annyira erőtlen volt, mint a faszpumpás jobbikos, mást még nem sikerült szállítanotok. Ők lennének a zsidó tőke újabb gazdatestje? Ez már kevéssé zavarna. Tetszik vagy sem, ha választanom kell köztük és a keresztény fundamentalizmus között, akkor bocs, de az első. Jó volt röhögni Lengyelországon, amikor azt olvastam, hogy ombudsman vizsgálja Tinky Winky szexualitását a Teletubbies-ból, de itt ezt nem szeretném.

Ez van, te és én soha az életben nem fogunk közös nevezőre jutni abban, hogy itt mi és hogyan lenne jó. Te soha nem fogod elfogadni, hogy én mit miért csinálok, kire szavazok, engem meg nem érdekel, ha emiatt agymosottnak hiszel. Ide ugyanis nem azért járok, mert mértékadónak tartom a véleményedet, hanem csak mert szeretek másféle véleményt olvasni.

Aqr 2010.04.21. 13:13:04

De legalább felismered a betegségedet. Két dolog állhat(na) előtted: vagy megpróbálod megjavítani, ami elromlott, vagy félreállsz és nem kontárkodsz bele az egészségre törekedők törekvéseibe, de legalábbis nem próbálod ráerőltetni a világra beteges lelkedet, és azt normálisnak bemutatni.

Nem lenne semmi bajom a liberál-világnézettel, HA egy normális, idillikus világban élnénk, ahol az ha nem is üldözve, de visszaszorítva lenne és nem reklámozva.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.21. 14:46:25

@avus: Tudod, hogy hol váltál visszataszítóvá a szememben?

NEM, nem akkor mikor kiderült, hogy "meleg" vagy. Arra a második kommented után rájöttem. Nem volt nehéz, a stílusod, az értük való kiállásod stb elárultak téged. Hogy ez is volt e a szándékod nem tudom, de nem is érdekes.

Akkor haragudtam meg rád, mikor a számba akartál adni olyan dolgokat, hogy én "lebuziztalak, leokádtalak" téged. Pedig nem történt ilyen, te is tudtad. Te náciztál le engem, én ezt kikértem magamnak. Mikor nem volt más lehetőség a visszavágásra, akkor iszkolni kezdtél, mint egy kivert kutya és azt a fegyvert akartad kihasználni ellenem, hogy "homofób vagyok". Nem vagyok, de kifejezettem rühellem a fajtádat. NEM, nem azt, hogy meleg vagy, hanem azt, hogy ezt ki is akarod használni az érvényesülésre, még ha itt csak írásban is akarsz valamiről meggyőzni. Erről szólt a buzis posztom is. Fegyverként használod a nemi identitásodat és ez az, ami rohadtul visszataszító. Meg sem kellett volna pedzened, hogy "meleg" vagy. Nem érdekelt, nem érdekel most sem.

Leszarom, hogy mit gondolsz rólam. Nem kell minket olvasni, akkor sem ha mértékadónak tartasz minket, akkor sem ha egy rakás szarnak. Én megpróbáltam normálisan beszélgetni veled. Más a világképünk, de ettől még lehet köztünk kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd.

Nem veszed észre önmagad? Éppen azt hányod fel nekem, ami te magad vagy. Betegesen fröcsögsz ellenem, mikor okot sem adtam rá. Első pillanattól kezdve sértegetsz. Én egy percig, egy mondat erejéig sem tettem ezt veled szemben.

Olvasd vissza kettőnk eddigi szóváltásait. Meg fogsz lepődni magadon.

Szavazz a Jobbik ellen, kit érdekel? Majd rájössz, hogy bizonyos szempontból magad ellen is szavaztál. Te komolyan azt hiszed, hogy a Jobbik itt azonnal táborokba zárná a cigányokat, kiűzné fegyverrel a zsidókat és üldözné a buzikat? Elég elvarázsolt világban élsz, ha hasonló dolgok fordultak meg a fejedben.
Normális, becsületes országot akarunk, semmi mást. Nem akarunk gyűlölködni, nem akarunk haragban élni. CSAK ÉLNI AKARUNK! Persze könnyebb a hozzánk hasonló embereket fasisztázni, nácizni, homofóbozni, mint meghallgatni.

Olvass sok blogot. Valamit megfigyelhetsz nagyon könnyen: nem a bevallottan a Jobbikra szavazó emberek fröcsögnek a legtöbbet, közel sem. Én magam is meglepődtem, hogy mennyi gyűlölködés folyik az emberek közt. Nem állítom, hogy a jobbikosok nem fröcsögnek, de semmivel sem nagyobb arányban, mint bárki más.

Röhögtél a Lengyeleken? Jó lenne úgy élni, mint ők, de a beteges liberális 20 évünk után ez nekünk csak álom marad még néhány évtizedig.

avus · http://avus.blog.hu 2010.04.21. 16:47:04

@Bemmbemm: Sehol, megismétlem, sehol sem náciztalak téged, csupán általánosságban, egy komment erejéig, T/3-ban náciztam egyet, hogy lássam, mennyire ízlik. Te ugyanúgy sose buziztál engem, te is csak T/3-ban beszélsz a buzikról. Egyikünk kutya, másikunk meg eb.

"Leszarom, hogy mit gondolsz rólam. Nem kell minket olvasni, akkor sem ha mértékadónak tartasz minket, akkor sem ha egy rakás szarnak."

Ezen is megsértődtél? Ez nem volt sértés bakker. Ha valakit nem tartok a saját értékrendem szerint mértékadónak, az nem azt jelenti, hogy a szememben egy rakás szar lenne. Hanem azt, hogy sok mindenben nem értek vele egyet.

Ez az egyetlen mondat is jól jelzi, hogy mekkora kommunikációs zavar van közöttünk. Ha ezt képes voltál így értelmezni, akkor ennyi komment után nem csodálom, hogy én csak fröcsögök és sértegetlek, miközben te tisztelettel beszélsz velem.

"és üldözné a buzikat"

Ejj, még itt is buzizol, és még te beszélsz... Na mindegy, ezt természetesen nem hiszem, de azt igen, hogy első lépésben eltörölnék a bejegyzett élettársi kapcsolatot, utána pedig bőven meríthetnének ötleteket a - szerencsére 2007-ben felbomlott - lengyel PiS/LPR kormánykoalíciótól, hogyan is lehet vegzálni a melegközösséget, mert az a mi szavazóink többségének örömet okoz. (Figyelem, sokadszori félreértés elkerülése végett: nem _rólad_ beszélek ismét, hanem a közösségről, ahová tartozol.)

Mondjuk ez az "azonnal" szó az elején érdekes. Ezek szerint az üldözés nem azonnal lenne, csak később? :)

Még egy dolog. Tényleg nem emlékszem rá, de azért volt már rá példa máshol: ha valahol tényleg sértegettelek, akkor
azért bocsánatot kérek.
süti beállítások módosítása