Az MDF feltámadt hamvaiból, és emberesen neki is ugrott a Fidesznek. Dávid Ibolyáék lerántották a leplet Orbánék valódi szándékáról.

"Az MDF az elmúlt napokban értette meg, mire vonatkozik a legnagyobb ellenzéki párt "Csak a Fidesz!" szlogenje: nem akarnak magukon kívül mást látni - fogalmazott Dávid Ibolya pártelnök keddi sajtótájékoztatóján." - adta hírűl a Hír24.

Ez egy igazán szemfüles észrevétel volt. Mosolyoghatunk is rajta egyet, de mi a Nemzeti Radikálon nem poénokat vadászunk. Ezért vizsgáljuk meg alaposabban ezt a választási jelmondatot. Valóban kétértelmű a jelentése. Egyrészt a szavazók felé közvetíti, hogy csak a Fideszre voksoljanak. Ez sima ügy. Azonban tényleg van egy másik üzenete is. Olyan "Hegylakós", "csak egy maradhat" kicsengésű ez a kampánymondat. A Fidesz eddigi ténykedése végig erre utalt, főként az elmúlt nyolc évben. Ezt az egyeduralmi törekvést igazolják a jobboldali pártok és erők felmorzsolásai, vagy beolvasztásai is. Az MDF ezt a saját bőrén megtapasztalta, tehát részükről jogos a visszatámadás. Most ezt a törekvést éli meg a Jobbik is, megfűszerezve azzal, hogy Orbánék piszkosul megsértődtek a radikális szárny leválásán. Ugye már nem is tűnik poénosnak Dávid Ibolya kijelentése ebből a szemszögből a jelmondatról?

Ha alaposan megvizsgálunk egy dolgot, akkor mindíg a mélyére látunk az álcázott felszín alatt.

Természetesen felvetődhet az állításaimmal kapcsolatban, hogy kifordítom egy egyszerű mondat jelentését. Én viszont azt mondom, hogy lépésről lépésre haladva, végig nyomon lehet követni a Fidesz ilyen irányú hatalmi törekvéseit.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr71880626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.30. 14:13:20

"Orbánék piszkosul megsértődtek a radikális szárny leválásán"

Bizony ám! Nagy pofán vágás volt ez nekik tavaly. De nem kell őket sajnálni,ők maguk tehetnek az egészről.

Az biztos, hogy furcsa a Fidesz. Mintha 20 éve azon munkálkodnának a háttérben egyesek, hogy egyetlen "jobboldali" pártként ők maradjanak fenn és hosszú évekig csak ők irányíthassák az országot.

Malícia 2010.03.30. 15:12:46

@Bemmbemm: Ha teljesen tárgyilagosan nézem a történéseket, én is ilyen törekvéseket vettem észre a Fideszen.
süti beállítások módosítása