Okt. 23.
Nyílvánvalóan ez egy olyan ünnep, amiről érdemes megemlékezni. Nagy dolgot hajtottak végre akkor ifjaink, nem kis bátorság kellett ahhoz, hogy fegyvert ragadjanak és harcoljanak azért, amit akarnak. Most függetlenül attól, hogy egyesek szerint a szocializmust akarták megreformálni, mások szerint a demrokatikus jogállamért küzdöttek.

És itt tennék egy kitérőt egy érdekes gondolatra, amit felhoztak a Jobbik megemlékezésen is. Mégpedig: emlékezzünk meg arra, mit tettek. De leginkább, hogy miért, azaz mi-ért. Sokan mondják, hogy vissza kell nyúlni a tradíciók, ősi hagyományok tengerébe. Anno valamikor hallottam, vagy olvastam (sajnos azóta nem találom) egy frappáns gondolatot, ami valami ilyesmiről szólt.
Tiszteljük a tradíciókat, vegyük át a tradíciókat. De ne azt vegyük szentírásnak, amit egykor, több száz évvel ezelőtt megalkottak ősapáink, hanem ugyanazokkal az elvekkel törekedjünk élni, amikkel ősapáink azokat megalkották.

Talán elsőre kicsit zavaros, de tulajdonképpen ez a helyzet '56-tal is. Ahogy a megemlékezésen is elhangzott, 1956 még nem fejeződött be. 1989 meg úgy, ahogy van egy vicc. 2006 volt a gyújtópont, ez most a berobbanás, aztán meglátjuk, mi lesz a végtermék. Egyelőre a Jobbik tábor kivár. Úgymond, nézzük meg, mennyire rohadt a paradicsom. Én személy szerint azt látom, hogy velejéig, azaz mind szervezet, felekezet, politikai párt, politika közeli cég, multik, bíróság, jogrendszer, jogvédő szervezetek, rendőrség, állami cégek, bankok, önkormányzatok, iskolák. Tehát így most felsoroltam az ország életét meghatározó intézményeket, na hát ezeken a helyeken kéne rendet tenni. Remélem, _tényleg_ remélem, hogy lehetséges mindezeket demrokatikus úton úgymond észhez téríteni, vagy megtisztítani, leváltani az illetékes vezetőket.

De ha nem, és beválik Szegedi Csanád gondolatmenete, hogy itt a mélyszegénységben élő, kisemmizett (nem, nem romák), hanem magyarok valóban fegyvert ragadnak. Vagy szimplán úgymond megkerülve a demokratikus eszközök állságos kordonját "leváltják" jelenlegi vezetőinket szinte minden téren, én nem vagyok benne biztos, hogy az esetleges ellenfeleink, ellenségeink között nem lesznek nagy számban félrevezetett magyarok (is). És jelenleg ettől félek leginkább. Egyszerűen valahogy el kell érnie a Jobbiknak a maradék x millió magyart, és fel kell ébreszteni őket a mélyálomból. Remélem a parlamenti tevékenységével ezt megteszi.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr391471053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása