"Egy világméretű adósságválság felé haladunk, aminek nem is lehet más a vége, mint kijózanodás, és óriási zuhanás – véli Nouriel Roubini.

A bankválság alatt tett „jóslatairól” ismertté vált közgazdász hangsúlyozza, hogy a világon eg

y egész sor ország halad fenntarthatatlan úton, amely út félő, hogy egy 2008-09-es bankválságnál is súlyosabb összeomláshoz vezet majd."


Amikor ilyen cikkeket olvashatunk, érdemes elgondolkodnunk az esetleges boldog jövőn. Egy egyén vagy egy társadalom megpróbálhatja irányítani a sorsát, ám egy globális ellenerő felmorzsolhat minden próbálkozást. Néha az az érzésem, hogy a jelenkort meghatározó társadalmi berendezkedések előbb-utóbb darabokra hullanak. Ebben vélhetően érintett lenne Földünk legtöbb országa. A komoly válságok eddig rendszeresen változást hoztak a társadalmak életében, berendezkedésében.

Lehet, hogy történelmi változások küszöbén áll az emberiség jelentős része?

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr241962132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.04.30. 11:50:29

Nagyon eszkalálódik ez, már a britek bedőlését rebesgetik, miközben merkelt már a kis görögök megsegítéséért is buktatnák a német szavazók.
Az EU-nak hamar vége lehet. Szar lesz nekünk is, de várom az EU-buzi ballibek és fidesznyikek arckifejezését!
Addig is naponta reklámozzák a Jobbikot, a "szélsőségest", akik szerint önellátó nemzetgazdaság kell és önkénteseken alapuló rendfenntartás. Tudni fogja mindenki, ki mutatott már régebb óta helyes kivezető irányba.

Aqr 2010.04.30. 11:53:13

NEM SZABAD a Jobbikot jelenlegi állapotában a hatalom közelébe engedni, mikor elindul a konszolidációs folyamat.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.04.30. 15:09:08

@Aqr:

igaz lenne ez elméletileg, de a válság jön megállíthatatlanul. Apámnak a háború végén 12 évesen kellett a búzát aratnia, még ki se látszott belőle. Nem lehetett várni, hogy majd megnő (a gyerek), le kellett aratni, felnőtt nem volt...

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.05.06. 08:53:23

A ngyorsuló összeomlás két híre is fontos jelzés, mégse ütütte meg igazán a magyar sajtó ingerküszöbét eddig:

olajcsucs.blogspot.com/2010/05/minden-recseg-ropog.html

"Minden recseg-ropog???!!!"

Az egyik, hogy Merkel és koaljciós társai szorgalmazzák AZ EUROZÓNA TAGÁLLAMAI SZÁMÁRA A RENDEZETT ÁLLAMCSŐD ELJÁRÁSI SZABÁLYAI MEGALKOTÁSÁT, tehát minimum további fizetésképtelenségekre számítanak.
A másik, hogy a Wall Street emblematikus gonosztevője, a mindenkori USA kormányok pénzügyi káderállományának bázisa, a Goldman Sachs ellen kirakatperek indultak az USÁ-ban, "Mr. Global", az uzsoratőkeelit saját soraiból vet már oda a rohanó szánról egy nem is akáérkit az utánavágtató éhes farkasoknak.
Ez nem apróság, a magyar sajtó alszik.

Aqr 2010.05.06. 11:14:30

Magyar sajtó? :) Nem akarom megint felhozni, de ezekről a dolgokról kábé csak blogokon, az MNA oldalán és Posta Imre oldalán látok írásokat. Valahol náluk kezdődik a magyar sajtó.

Az már teljesen nyilvánvaló, hogy hetek, hónapok vannak hátra a rendszerből. Már a Bochkoréknál is érdeklődtek a hallgatók, hogy mi ez a sok vadászrepülő. Most meg a NATO új ötlete, hogy egész Európában kéne egy légvédelmi rendszer. Izrael kapkod, mindenképpen kell egy hátország, ahova az izraeli elitet kimenekítik a Közel-keleti háború alatt, mint menekülteket. Háborús előkészület van szerte a világon, annyi fegyver van már Mo-n is, hogy már nem tudják hova rakni lassan. Szóval a gond nem abban lesz, hogy a pénzügyrendszer és a politikai paletta bedől, hanem hogy konfliktusokat akarnak kirobbantani. Minden jel erre utal. És itt visszatérnék a 2012 blogra, ami habár eléggé hiteltelen és tényleg őrülteknek tűnnek, de kb ezt írta le.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.05.06. 12:00:02

@Aqr:
kicsit frissítettem a bejegyzést, ide is berakom, spekuláció, de muszáj e rémlátomásokat is végiggondolni:

Frissítés, május 6.:

ide is beteszem, amit egy korábbi bejegyzésnél március 15-én már betettem, mert érdekes, hogy a gyakori váddal ellentétben Orbán Viktor azért ezt-azt kimondott néha a kampány idején is a valós helyzetről, amiről persze sokkal többet tudhat. Emlékszünk, hogy az MNB-elnök offshore-ügyeiről is Merkeltől értesült annak idején (saját tippem, lásd a korábbi bejegyzést), a további államcsődökről szóló Merkel továbbra is nyilván ellátja néppárti kollégáját infókkal. A nép háta mögött az elit lázasan tárgyalhatja az elkerülhetetlen sötét jövőt:

belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/65595/1/belfold/Kepek_Orban_a_kis_nokias_dobozokrol__aprilis_11e_az_igazsag_pillanata_lesz

"Orbán Viktor rámutatott, a helyzet nem könnyű, hiszen az ország nagyon rossz állapotban van, beteg és gyenge a teste: "kómába esett a gazdaság, tántorog az állam, a kormányzás az utolsókat rúgja, elborzasztó állapotok az egészségügyben, a közbiztonság megadta magát". Ráadásul - folytatta - a civilizációnk jövője is bizonytalan, a nyugati gazdaság recseg-ropog, újabb válság előérzete nyomasztja a világot. "

Annál megdöbbentőbb és cinikusabb Pintér miniszteri jelölése részéről. Lehet, hogy arra számít, nemsokára talán neki kell tüntetők szemeit kilövetnie, csontjait töretnie, ehhez kell a megbízható "szakember", aki az ilyen hivatásos szadista közeg tagja, Gergényi barátja-kollégája???

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.05.07. 14:53:33

Fúj már a vihar előszele, már a leendő kormány veri a vészharangot:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=132811&is=1

""Hatalmas vihar jön a világban" és nem engedhetjük meg, hogy ennek kitegyük a magyarországi jelzáloghitellel rendelkező családokat a forintgyengülésen keresztül - hangsúlyozta a TV2 ma reggeli műsorában Matolcsy György."

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.05.07. 15:00:36

@Arma Gedeon2: Megmondom neked őszintén, hogy nagyon szeretnék már túl lenni az egészen. Ha vihar lesz (márpedig elkerülhetetlen), akkor most legyen ne egy évtized (vagy hosszabb idő) múlva. Most szeretnénk családot alapítani és nem szeretném a leendő gyermekeimet egy kaotikus világban nevelni.

Malícia 2010.05.07. 15:11:15

Ez a mélyülő, világméretű krízis főként az átlagembereknek kerül sokba. Az pedig félelmetes, hogy egy new yorki bróker állítólagos hanyag munkája miatt, a föld ellenkező részén is pánik jeleit mutatja a piac. Talán ez a függőségi láncolat sodor majd mindannyiunkat katasztrófába.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.05.07. 15:39:44

@Bemmbemm:
ajjaj...
Ez a káosz nemzedékeken át fog tartani...
Most lőgyakorlatra járj, meg önvédelemre, gyereknemzés úgy 5 év múlva esedékes, ha még élsz...
Én már vehetek Rambókést a fiaimnak, kb. ennyi legális, ha be nem tiltják azt is.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.05.07. 15:40:41

@Malícia:

nehogy elhidd, hogy egy melléütött betű miatt esik közel 10%-ot a tőzsde!
Ha érdekel, mi várható, ezt olvasd:

www.theoildrum.com/files/Tipping_Point_4_April.pdf

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.05.07. 16:25:39

@Arma Gedeon2: pedig elkerülhetetlen, hogy családot alapítsak:)! Jövő héten van az esküvőnk:).

A gyerek majd "rambókést" kap első szülinapjára a cumisüveg mellé:)).
süti beállítások módosítása