Lassan csokorba kellene szednünk az MDF, Dávid Ibolya és Herényi Károly minden ostobaságát és hülyeségét. Ez utóbbi „úriember”, Ibolyka kedvenc zsúrpubija, interjút adott a Klubrádiónak, ahol többek közt a következőket mondta:

 

Az, hogy a kommunizmus áldozatává vált valaki, az részben az ő döntése volt. Antikommunista volt, egyéb nézeteket vallott, tehát ő erről dönthetett. Ha akart, kommunista is lehetett”

 

Eleve szégyen, hogy ez a barom igennel szavazott a holokauszt-tagadás elleni törvényre, de nemmel a kommunizmus bűneire vonatkozó kérdésben, most meg még ez is!

 

Valóban ennyire egyszerű volt a kommunizmusban élni Karesz? Te ott ültél évekig a parlamentben, miközben ennyire balfasz és tudatlan vagy? A kommunisták a vallásosságuk miatt gyilkoltak le számtalan embert. Talán meg kellett volna tagadniuk önmagukat és ateista kutyává kellett volna válniuk? Fel kellett volna adniuk minden elvüket és koszos bolsevik egyenruhát kellett volna húzniuk? El kellett volna dobniuk mindazon elveiket és hagyományaikat, amik emberré tették őket? Nem beszélve azokról, akik „osztályidegenségük” miatt haltak meg. Senki sem kérdezte tőlük, hogy akarnak e kommunisták lenni vagy hogy egyáltalán ellenzik e a kommunizmust. Nem „faji” alapon üldöztek és öltek meg milliókat, „csupán” azért, mert a rendszer ellenségeinek lettek kikiáltva! Mikor a Vörös Horda átgázolt Európán és „kegyesen felszabadított” mindenkit a náci „elnyomás” alól, százezrek haltak meg ártatlanul, mert a primitív, ősemberre hajazó szovjet katonák minden ok nélkül lőttek agyon civileket, erőszakoltak meg több százezer nőt és gyereket. Nem is vagyok hajlandó tovább sorolni a számtalan gaztettet, ami miatt közel 100 millióan haltak meg a kommunista diktatúrákban. Egyszerűen egy gátlástalan, ostoba ember vagy. Szégyen, hogy konzervatívnak vallod magad. Ezek után azért kíváncsi vagyok, hány elmebeteg szavaz a korcs pártotokra. Ha egyáltalán eljuttok odáig...

 

Ez is elhangzott a beszélgetés során:

 

Elfogadom, hogy legyen egy külön törvény, ami a kommunizmus áldozatainak a védelmét szolgálja, akár ilyen szinten is. De ez két külön törvény legyen, mert eszébe ne jusson senkinek a két dolgot összekeverni!”

Ebben igazad van Karesz! Eszébe ne jusson valakinek a két dolgot összekeverni. Habár tudom, hogy te nem arra gondoltál a szánalmas hebegésed közben, amire most én. Míg a holokausztról a mai napig botrányos viták folynak a tényleges áldozatok száma miatt(6 millió áldozatról beszélnek jelenleg a legtöbben), addig a kommunizmus alatt mindenféle túlzás nélkül körülbelül 100 millióan haltak meg. Bár számok alapján nem szabad népirtásokat összevetni és szégyenletes, hogy bárkinek meg kellett halnia valamilyen ideológia miatt, de itt akkora ordító különbség van, hogy nem lehet elmenni mellette. Főként azért, mert manapság a csapból is a holokauszt folyik, de a kommunizmus bűnei felett szeretnek elsiklani a legtöbben, hovatovább még el is magyarázzák, hogy az nem ugyanolyan és ugyanakkora bűn. Ez pedig a legnagyobb szégyen. De miket beszélek én, tudjátok ezt ti, csak nem szabad kimondanotok, mert sokan közületek is sárosak. Ugye-ugye? A málészájú Mesterházy is Horn Gyula nemzedékét dicsőítette nemrég. Azokat az embereket, akik közül sokan kiszolgálták a diktatúrát olyan elvtelenül, ahogyan bizonyára te is megtetted volna (alapul véve a véleményed), hogy mentsd a koszos irhádat.

Nem az a szégyen ma Magyarországon, hogy egyesek (nem minden ok nélkül) bizony „zsidóznak”, hanem az, hogy olyan mocskos, alávaló gazemberek, mint te ott ülnek a parlamentben képviselőként és ilyen bicskanyitogató kijelentéseket tesznek. Azt már megmutattátok, hogy a népirtások megítélésénél is kettős mércét használtok, de fontos volt még egyet belerúgni a kommunizmus áldozatainak az emlékébe?

Nem állnak nagyon távol az igazságtól azok, akik kötelekről és az emberek lassan kordában tarthatatlan indulatairól beszélnek. Herényi! Te olajat öntöttél a tűzre. Mit tűzre, máglyára!

U.I.: Az én véleményem szerint egy népirtás "tagadását" vagy megkérdőjelezését sem lenne szabad büntetni. Ezek a törvények nem segítenek az áldozatokon, sőt az emléküket még jobban meggyalázzák. Méltóan meg kell emlékezni MINDEN áldozatról, nem szabad egyes népcsoportok legyilkolását kisebb vagy nagyobb gaztettnek beállítani.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr641793826

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Herényi: „Az áldozatok is felelősek” 2010.03.04. 23:06:39

Herényi Károly szerint részben az áldozatok tehetnek arról, hogy a kommunizmus áldozataivá váltak. A Klubrádióban arról is beszélt: akár kommunisták is lehettek volna helyette.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.28. 01:55:52

Most, hogy a nyilatkozat első hulláma lement, kiváncsi leszek a hosszú távú következményeire, elsősorban az MDF népszerűségére nézve. Lehet, hogy úgy gondolják, ez a neolib-ex-eszdéesz szavazóknak fekszik, de kétlem, hogy ezzel jelentősebb szavazótömeget vonzanának.

A jobboldali szavazóbázis pedig értelemszerűen elküldte őket a bús pinába.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.28. 12:41:56

@mefisto: az SZDSZ már a tavalyi EP választásokon (sőt előtte is általában) ugyanezt a retorikát követte. Tavaly 63 000-en szavaztak rájuk, mert már a saját szavazóiknak is gusztustalan volt, amit művelnek. Én állítom, hogy az MDF törzsszavazók 90 %-ának is gusztustalan és elfogadhatatlan ez a hangnem és irány. Azért annyiban becsülök sok MDF-est, hogy sorban feloszlatták a szervezeteiket és nem álltak ki teljes vállszélességgel Dávidék hülyesége és gusztustalansága mellett.

Ha elindulnak a választáson én 100 000 szavazatot saccolok nekik igen nagy jóindulattal. Az pedig kevés lesz.

Az MDF meghalt és lassan hivatalosan is eltemethetjük a többi elhullott párt mellé.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.28. 14:17:00

Na ez az, hogy olyan, hogy "MDF törzsszavazó" már nem létezik. Aki 2006-ban még Ibire szavazott, az már a Fideszt erősíti. Ezek exszocik meg esszadeszosok.

verena · http://konzervativok.blogspot.com/ 2010.03.01. 14:05:28

Múltkor engem is próbáltak kioktatni, hogy miért más "a kettő". Természetesen az ún. holokauszt "javára". Az érv a fajgyűlölet volt. Egyrészről nem hiszem, hogy pusztán attól mert valaki "rasszista", feltétlenül gyűlölködőnek is kelljen lennie. E szó mögé mindig a fajgyűlöletet szuggerálják, de attól függetlenül, hogy én minőségi (vagy egyéb) különbséget teszek némely fajok között, még nem válok gyűlölködővé. A fasizmus fogalmát is állandóan keverik a nemzetiszocializmuséval. Másrészről azt sem tudom belátni, hogy a kommunizmus elvakult gyűlölete _minden_ iránt, ami nem egyeztethető össze vele, miért lenne jobb valami. (Amúgy pedig osztálygyűlöletet vár el híveitől: a királyok, nemesek, papok, burzsoák, kulákok mind rendszeridegen elemek.)

"Az, hogy a kommunizmus áldozatává vált valaki, az részben az ő döntése volt. Antikommunista volt, egyéb nézeteket vallott, tehát ő erről dönthetett." Ez hülyeség. Már csak azért is, mert biztosan voltak olyanok, akik elviekben szívesen támogatták volna a kommunizmus, de egy olyan sötét gazembert, mint amilyen pl. Rákosi volt, már nem. Hiszen olyan emberellenes "törvényeket" hoztak és olyan betegesen irreális terveket dolgoztak ki, amiket valamennyire is egészséges embert képtelen elfogadni, és persze, hogy ellenáll.

Ráadásul Kádárt a szocialista nyugdíjasok többsége rendre mentegeti és visszasírja. Nem is annyira rosszindulatból, mint inkább mély, sötét tudatlanságból. Mindaz, amit fizikálisan követtek el a magyar nemzet ellen, semmi ahhoz a szellemi romboláshoz képest, amit a (sokszor még le is butított, de egyébként is primitív) marxizmus véghezvitt... (És az akkortájt írt könyvek mai napig mérgezik a közfelfogást.)

Ilyen alak miért nevezi magát konzervatívnak? Mégis milyen értékeket őriz, az anyagiakon kívül...?

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.01. 17:06:41

@verena: Üdv itt nálunk!:)

Egyetértek a véleményeddel. Azért azt is szeretik sokan elhallgatni, hogy Rákosi milyen származású volt. A rohadt szemét "nácifasisztakirekesztők" azért nem felejtik el, meg a régi öregek sem, akik nyögték a terheket akkoriban (a családomban nagyapám néhány testvére egyetlen politikai beszélgetés alkalmával sem felejti el elmondani ezredjére, hogy Rákosi zsidó volt. Mélyen megmaradt bennük, azt az embert igazán gyűlölték.).

Sajnos valamilyen szinten meg tudom érteni azokat, akik visszasírják Kádárt. Nem kellett ennyit idegeskedniük, ha nem is vihették sokra, de volt munkájuk és fedél a fejük fölött. Nagyon sok kárt okozott az a rendszer, de elég elszomorító, hogy azt a színvonalat is alulmúltuk 2010-re.

"Egyrészről nem hiszem, hogy pusztán attól mert valaki "rasszista", feltétlenül gyűlölködőnek is kelljen lennie. "- és ebben milyen igazad van! A legegyszerűbb minket beskatulyázni egy ostoba, demagóg baromsággal és onnantól kezdve bármikor mehet a köpködés. A buzis cikkem folytatásaként pont egy rasszokkal foglalkozó cikket szeretnék írni.

Akármit mondanak egyesek, én a kommunizmust ezerszer kártékonyabb eszmerendszernek tartom a nemzetszocializmusnál.

verena · http://konzervativok.blogspot.com/ 2010.03.01. 19:32:03

Kedves Bemmbemm,

az átlagember szempontjából én is megértem, hogy miért volt jobb Kádár alatt. Volt, aki azt hozta fel a rendszer mellett, hogy akkor pl. nem ömlött az a rengeteg "kulturális" mocsok mindenhonnan (~amerikanizmus). A mai kereskedelmi csatornák műsoraihoz képest relatíve tényleg magasabb színvonalat képviselt még egy kommunista szájíz szerint átalakított film is. (Elég sok történelmi filmet forgattak, Mikszáth, Móricz, Jókai, stb. feldolgozások. Még Jancsó filmjei is mennyivel jobbak voltak akkor.) Azok még képesek voltak gondolkodásra késztetni, de a maiak...? Szerintem inkább legyen valaki kommunista (elméletben, ne Szamuelly módjára), mint konzumidióta. Mivel ez utóbbit megszólítani is képtelenség, teljesen menthetetlen.

A kapitalizmusért én sem vagyok oda. :-)

Az az egészben a nevetséges, hogyha egy liberális ismerősömnek szépen kulturáltan kifejtem, hogy mi a különbség a gyűlölködés és a különbségtétel (diszkrimináció) között, nem igazán tud rá mit mondani. És pont ezért bosszant, ha némelyek úgyszólván ellenpropagandát csinálnak, primitív módon zsidóznak például. A baloldaliak meg kapnak az alkalmon, általánosítanak (bár máskülönben mindig az általánosítás ellen szólalnak fel), és ezt felhasználják arra, hogy ellenszenvet keltsenek mindenki ellen, aki pl. nem ért egyet egyes baloldali zsidók befolyásának növekedésével, vagy a cigányság és más kultúraalkotó nációk állítólagos faji egyenértékűségével.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.01. 21:15:53

@verena: "És pont ezért bosszant, ha némelyek úgyszólván ellenpropagandát csinálnak, primitív módon zsidóznak például."
Igen ez sok problémát okoz. Viszont sokaknak a mentségére szóljon, hogy a zsidók nagyon értenek a manipuláláshoz. Óvatosan kell velük vitázni, mert behúznak a csőbe és akármilyen jó szándékú vagy, te is beleesel a gondolkodás nélküli zsidózás hibájába (velem már megtörtént).

Én aláírom, hogy nem mindegyikük alávaló, gyűlölködő és rosszindulatú, de nehogy már egy réteg értelmesebb miatt ne mondjak véleményt a többiről.

Az a helyzet, hogy azt várják el sokan cigány és zsidó-ügyben, hogy a "normális" kisebbség miatt egyáltalán ne is beszéljünk a többi bűneiről.

verena · http://konzervativok.blogspot.com/ 2010.03.01. 21:38:49

Azért mondom, hogy mindenképp oda kell erre figyelni, nem szabad, hogy az embert elragadja az indulat :-) A jobboldaliság pont azért áll magasan a baloldaliság fölött, mert része az önnevelés, az önfegyelem fontosságának hangsúlyozása (már csak vallási alapon is). Jusson ilyenkor az ember eszébe, hogy ezzel senkinek sem használ, ellenben muníciót ad az ellenség kezébe, pontosan a manipuláláshoz. Persze én elsősorban azokra gondoltam, akik egyébre nem képesek, csak a "rohadtzsidózásra".

A cigányokról majd akkor a rassz-írásnál :-)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.01. 23:22:53

@verena: Mikor évekkel ezelőtt vezetni tanultam, az akkor kb 75 éves többdiplomás oktatóm mondott nekem valami ilyesmit (sajnos már nem emlékszem pontosan):

"Egy bizonyos határon túl annyi harag és düh halmozódik fel az emberben, hogy mikor azt kérik tőled, hogy érvekkel támaszd alá mi a rossz és miért, NEM tudsz nekik válaszolni!"

Evvel akkor is és mai is maximálisan egyetértek. Nem tudok elítélni minden fröcsögőt. Vannak köztük idióta, alaptalanul gyűlölködő emberek, de sok a megfáradt, elkeseredett is közöttük, akinek az ereje már csak ennyire futja. Egy kiabálásra a tömegből.

Nagyon nagy baj van a társadalommal. És a probléma forrása véletlenül sem a "büdöszsidózók" közt keresendő.

( Ha véletlenül többször írok le valamit, bocsánat! :) Annyi helyre írok hasonló témákban, hogy sokszor már magam sem tudom, hol miről van/volt szó.)
süti beállítások módosítása