Ma olyasvalamivel szembesültem, amivel eddig nem találkoztam (vagy csak nem foglalkoztam vele komolyabban): „nekem támadtak” egy jobboldali portálon. Hogy miért? Mert jobbikosnak vallottam magam és ezt nem szégyelltem. Mit kellene ezen szégyellnem? Azt már megtanultam, hogy jobb, ha távol tartom magam a balliberális fórumoktól, blogoktól és úgy cakompakk mindentől, amihez köze van az ún. „magyar baloldalnak”. Ellenben folyamatosan látogatom szinte az összes komolyabb jobboldali hírportált, olvasok rengeteg blogot és próbálok bekapcsolódni a beszélgetésekbe. Néha kicsit „nagyobb pofával” írok (de valljuk be, ezzel nem vagyok egyedül), mint kellene, de a fideszes és a jobbikos fórumozók véleményét és személyét(!) megpróbálom tiszteletben tartani (akit esetleg alaptalanul megsértettem valaha, attól ezúton kérek bocsánatot).

Nem tudom megérteni, hogy mi értelme annak, hogy MI jobboldali szavazók egymásra fröcsögjünk! Nem tudom mi értelmét látják egyes jobbikos , radikális fórumozók, hogy egy kalap alá vegyenek szinte mindenkit, aki nem közénk való, és alaptalanul „zsidózzanak” minden egyes nekik ellentmondó embert. Ugyanakkor nem értem, hogy egyes fideszes szimpatizánsok mi alapján illetnek az „idióta szélsőséges”, „primitív” és ezekhez hasonló jelzőkkel minden egyes jobbikost.

A jelenlegi két legerősebb jobboldali párt szemben áll (talán látszólag, talán ténylegesen) egymással és folyamatosan rágalmazzák a másikat (hol alaptalanul, hol nem). Miért kell a szimpatizánsoknak is szemben állniuk egymással? Mi értelme van, hogy a másikat bántsuk, még ha csak szavakkal is? Nem a Jobbik a Fidesz és az ország ellensége. És bátran állíthatom, hogy ez fordítva is igaz. Vannak nem odaillő politikusok mindkét pártban. Ez tény. Ezen kár vitatkozni.

Jómagam igazi véresszájú fideszes aktivista voltam (ahogy ezt már többször leírtam). Elfordultam a párttól, mert elégedetlen voltam a hozzáállásukkal és csalódtam bennük nem is keveset. Most „jobbikos” vagyok, de már nem lépek be semmilyen pártba és nem kampányolok senkinek . Megtartok egy tisztes távolságot. Már nem bízom meg vakon senkiben. Soha többé.

Hogy mit várok a közeljövőtől? Próbálok racionálisan gondolkodni: a Fidesz megnyeri a választásokat és kormányzó szerephez jut. Efelől nincs kétség. Mögöttük egy erős és egységes Jobbik jut be a parlamentbe, akik biztos, hogy a Fidesz mellé állnak minden fontos kérdésben, kompromisszumok nélkül. Mert csak és kizárólag megalkuvásokat nem tűrően juthat ki a kátyúból az ország. Ne foglalkozzunk most egyik oldal állításaival sem, hogy ők bezzeg nem szövetkeznek a másikkal. De bizony, fognak (még ha hivatalosan nem is), mert belátják, hogy ez a helyes. Nem kell kormányzati szerepet kapnia a Jobbiknak. Elég lesz a képviselőik jelenléte és szavazata. Mert remélem és hiszem, hogy mindkét párt javarészt felelősen gondolkodó politikusokkal van tele.

Orbán Viktorban az évek folyamán sok szempontból csalódtam, de még mindig az egyik legtehetségesebb politikusnak tartom Magyarországon. Ő lesz a miniszterelnökünk, nincs mese. Néhány „véresszájú” fideszesnek pedig üzenem, hogy kár Vona Gáborral gúnyolódni ez ügyben, mert mindannyian tudjuk (legalábbis a nagy többség, akik nem elvakultak), hogy mik a realitások

Elfordultam a Fidesztől és sok embert ismerek, akik szintén így tettek. De nem fordultam ellenük, mert rengeteg értékes és értelmes ember van a soraikban, akik természetükből adódóan nem mernek vagy akarnak felvállalni szélsőségesebb hangnemet. Ezzel nincs is semmi probléma. Nem vagyunk egyformák és ez jó.

Aki ezt olvassa, kérem fogadja meg a tanácsom: ne háborúzzunk egymással, nem mi vagyunk a magunk ellenségei. Van egy feladat, amit végre kell hajtani: el kell zavarni ezt a koszos bolsevik-neoliberális-szocialista bagázst, akik romba döntötték nemzetünket. Valaki halkabban, valaki hangosabban törekszik erre. De mind egy oldalon állunk az alapvető kérdéseket tekintve. Mind (legalábbis többségében) felelősen gondolkodó, hazájukat szerető MAGYAR emberek vagyunk.

Van egy blog, amit néhány hete találtam, de messze az egyik legszimpatikusabb, amit valaha olvastam (oldalt megtaláljátok a felsorolásban). Hogy miért? Mert 4 szerzője közül 2 „fideszes”, 2 pedig „jobbikos” beállítottságú és hangnemű. Bizton állíthatom, hogy vannak köztük is nézeteltérések (egyikükkel jómagam is „vérre menő” vitát folytattam egy kérdésben:) ), de együtt szerkesztik a blogjukat és nem ellenségeskednek, nem gyűlölködnek alapvetően egyik oldallal szemben sem. Én azt mondom, hogy az ő hozzáállásuk is legyen követendő példa. Mert nem szeretem, ha az a tábor, akik közé én is sok-sok éven át tartoztam „leprimitívez”, csak mert a Jobbikkal szimpatizálok jelen pillanatban.

 

Én azt mondom, hogy nem egy a táborunk, de egy a zászlónk és egy a célunk!

 

 

Adjon az Isten: szebb jövőt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti-radikal.blog.hu/api/trackback/id/tr671767716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aqr 2010.02.18. 10:11:43

Szerintem a Fidesz most a kormányzástól fosik a leginkább. Így, hogy elkerüli a vitákat és csak hablázik össze-vissza, még a választásokig fenn tudja tartani a nemzetieskedés látszatát, de amikor a Jobbik nyíltan fellépve adja szavazásra a program egyes pontjait, akkor a Fidesznek színt kell vallania. Világossá válnak a határvonalak, kíváncsi vagyok, ezt hogyan fogja megoldani.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.18. 11:55:48

Csak azért "primitíveznek" meg néznek le engem, mert a Jobbikra szavazok? Ez az érv? És ők nevezik magukat felelősen gondolkodónak stb? Ne vicceljünk már!
Nem hiszem hogy én lennék a megvezetett.
Komolyan lassan tényleg csak a "magunkfajtákkal" lehet értelmesen beszélgetni? Ennek mi értelme van? Én nem akarok háborúskodást a "fideszesekkel". De egy-két kajmánt pofán tudnék vágni közöttük.
Aqr te is látod, hogy nálunk mit művelt az agyoniskolázott fideszes képviselő-testület és polgármester. Hitványak. Ezért mondom azt, hogy mindenhol vannak seggfejek, de a nálunk lévő idióták miatt nem nevezem az egész Fideszt és a teljes szavazótáborát sutyeráknak.

Erre szokták azt mondani, hogy NEM MENŐ!

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.18. 20:00:36

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: És ugyan mi a vicces benne? Kifejtenéd bővebben? Kíváncsi lennék rá.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.18. 23:30:19

Azért azt szeretem, hogy minden további nélkül neki tudnak ugrani az embernek, de itt és most egy sem mer nyekeregni.

Ezek szerint igazam van?!

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2010.02.19. 12:31:13

@Bemmbemm: De ne sértődj meg, kérlek.

Nos, azt talán nem kell elsütnöm, hogy "dehát a fidesz nem is jobboldali!".(1998-ban voltak a legjobboldalibbak, de azóta... a fidesz jobboldalisága olyan, mint a vidéki antiszemitizmus: nincs, de igény az lenne rá! ;))

"nem kampányolok senkinek. Megtartok egy tisztes távolságot." hát ha valaki az oldalra téved, akkor azt hiszi, hogy ez egy Jobbik-blog, mert erősen túlteng a jobbikos tartalom.

"egy erős és egységes Jobbik (...) a Fidesz mellé áll(nak) minden fontos kérdésben, kompromisszumok nélkül." Én kételkedem ebben a fene nagy erőben és az egységben. És nem fognak (remélhetőleg) megalkudni mindenben, talán használják a józan eszüket egyes fideszes javaslatnál.

"Orbán lesz a miniszterelnökünk, nincs mese." Ha kétharmadot kap (és miért ne kapna?), ő lesz a köztársasági elnök, (fél)elnöki köztársaságot vezet be, és miniszterelnöknek valami "orbán-hívőt" rak, a pártkatonák(kétharmad) meg megszavaznak mindent.

"el kell zavarni ezt a koszos bolsevik-neoliberális-szocialista bagázst, akik romba döntötték nemzetünket." akkor az ország kb. felét el kell zavarni, mert a választók és a "képviselők" jutattak ide minket. Vagy talán nekünk kellene elmennünk egy kis, távoli szigetre(új honfoglalás). Mit szólnál Dél-Amerikához?

Ez persze a negatívumok (viccesek) kiemelése. Írhatnék a pozitívumokról is ennyi mindent(már maga a cím is példamutató).

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.19. 13:35:08

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: Először is köszönöm, hogy megtiszteltél azzal, hogy normálisan és érthetően leírtad a véleményed. Meg is próbálok mindenre válaszolni.

1) Valóban nem jobboldali, ahogyan a Jobbikot sem lehet kategorikusan besorolni a szélsőjobba. Az egyszerű átlagszavazó ezeket a csoportosításokat érti meg, ezért írtam direkt így.

2)Ezen a mondaton gondolkodtam is, hogyan írjam le. Ez nem egy Jobbik blog. Ez egy olyan blog, ahol 3, 20-as éveiben járó fiatal leírja a véleményét. Nem mellékes, hogy mindannyian erősen radikális jobboldali szemlélettel bírunk. Jelenleg a Jobbik az egyetlen alternatíva a számunkra a mai pártok közül. Mivel a Jobbiknak erősen korlátozottak a lehetőségei, mi is megpróbáljuk itt a lehető legtöbbet szerepeltetni a véleményüket, videóikat.

A nem kampányolok alatt azt értettem, hogy nem lépek be a pártba, nem leszek aktivista, nem osztok szórólapot, nem biztosítok rendezvényt, nem plakátozom, nem kopogtatózom. Ezeket kivétel nélkül elég sokat csináltam a Fideszben. És bizonyos szempontból bánom is, mert úgy érzem, hogy minket aktivistákat rendesen cserbenhagytak a szavazókkal együtt.

Remélem ezek után érted, hogy hogyan értettem a "nem kampányolok" kijelentést.

3)Pontosan azért írtam, hogy a fontos kérdésekben. Ha úgy tetszik, a Jobbik lesz hivatott ellenőrizni a Fideszt (reményeim szerint), meggátolni őket olyan dolgokban, amik nem a magyar emberek érdekét szolgálják. Ugyanis nem alaptalan a vád, hogy a Fidesz erősen izraeli befolyásoltság alatt van és ez veszélyes (lásd pátyi ingatlanbotrány).

4)Orbán lesz a miniszterelnök ez szerintem nem kérdés. Pontosan ezért félek a 2/3-tól, amiket te is írtál. Ezért kell az, hogy csak a Jobbikkal együtt legyen meg a 2/3-uk. Ha megszerzi a Fidesz az áhított többséget, akkor csak az adott szavuk marad, hogy nem csinálnak disznóságot. Az adott szó nem elég. Vonáéktól sem lenne elég.

5) A választók közel ugyanolyan hibásak, mint a politikusok a jelenlegi helyzet miatt. Egyértelműen fennáll a felelőssége azoknak, akik még 2006-ban is az MSZP-re és az SZDSZ-re szavaztak szemellenzősen. De nagyon haragszom arra az egyébként igen nagy rétegre is, akik nem hajlandóak elmenni szavazni "úgyis szarszemét mindegyik" alapon.
A bagázs alatt a politikusokat értettem. A birka emberi tömeggel meg együtt kell élnünk. Ilyen a társadalmunk, nincs mese. Talán mi fiatalok már bölcsebben fogunk dönteni a jövőben.

Végezetül annyit: a cikk egy kicsit lehet, hogy túlságosan polkorrekt lett. Ez is volt a szándék. Meg kell értenie mindenkinek, hogy a Jobbik szavazók és a Fidesz szavazók többsége hasonló értékekkel és ideológiával bír. Ezért írtam, hogy nem mi vagyunk a saját magunk ellenségei.
És hányadék, gusztustalan embernek tartanám magam, ha tegnap még "fideszesként" barátnak neveztem bizonyos embereket, de ma "jobbikosként" ellenségnek tartanám őket. Ebbe a hibába sokan beleesnek.
Viszont fordítva is elvárom, hogy akik tegnap még a vállamat veregették, azok ma ne primitívezzenek le a pártszimpátiám miatt.

Remélem kielégítő a válaszom.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2010.02.19. 15:32:21

@Bemmbemm: Ma már az is kampánynak minősülhet, ha egy videót bemutatsz, "reklámozol", főleg így választások előtt. :) Ettől függetlenül értem, hogy értetted azt a mondatot.

A "nemszavazás" is érdekes dolog. Például a kutya nem törődik azzal, hogy minden 3.(!) ember rendre nem megy el szavazni. És nemszavazni elég határozott véleményt sugall.
Tegyük fel van két jelölt: egy hazug és egy gyilkos. Melyikre szavaznál? A többség nyilván a kisebbik rosszra. De ha senki sem megy szavazni, akkor egyik sem nyer. Az emberek megmutatják, hogy ők mást akarnak. Ha nem lenne a Jobbik (vagy ha mégis), akkor erre kellene törekednie annak, aki tényleges változást akar(rendszerváltás, alkotmányozó nemzetgyűlés). A törvény annyi segítséget ad, hogy a szavazók 50%-a (második fordulóban 25%-a) érvényesíti a szavazást, tehát e számok alá kell menni. Lehetetlen lenne? Nem hiszem. Ha eddig 2.5 millió szavazó maradt otthon, akkor nehogy már ne találjunk még 2 milliót, akinek Öszöd óta nem rendült meg a bizalma a politikában. Leltárt kellene készíteni az elkúrástól kezdve a rendőrség leszereplésén át a mostani bkv-botrányokig! És ez csak egy ciklus...
Én is a határvonalon állok: vagy otthon pihenek a költészet napján, vagy megőrzöm a demokratikus kereteket azzal, hogy a Jobbikot segítem a "mérleg nyelvéhez". A választás komoly, felelős döntés, sokat kell(ene) gondolkozni róla.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2010.02.19. 15:45:46

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: Előzőhöz, most találtam:

"Lehetőségeink a következők:

1. A nemszavazás (bojkott, otthonmaradás).
Jelenleg nem célravezető, s csak nagy tömegek egyetértése, támogatása esetén lenne érdemes bevetni.
2. Érvénytelen szavazat leadása (bojkott, elszabotálás).
Jelenleg még kevésbé lenne célravezető.
3. Szavazás az MSZP-re.
Kész öngyilkosság lenne újra e kártékony, ellenséges idegen, talmudista helytartókra szavazni.
4. Szavazás az SzDSz-re.
Ld. 3-as pont.
5. Szavazás az MDF-re, a Világbankos Bokrossal az élen és SzDSz-es összefonódással a háttérben.
Ld. 3-as pont.
6. Szavazás a Lehet Más a Politiká-ra.
Kósermagyar, liberális, zöld, stb. értelmiségiek kísérlete az eleve ROSSZ megreformálására.
Kár lenne kísérletezni.
7. Szavazás a kommunista (Thürmer féle)Munkáspártra.
Viccnek is rossz.
8. Szavazás a FIDESZ-re.
Nemzeti mázzal burkolt kósermagyar műellenzék, némi talmudista beütéssel.
Másodvonalbeli helytartók, gyakran mutyiznak az ország rovására az MSZP-vel. A tagság jóhiszemű, naív.
Csak vészhelyzet és végszükség esetén szabad rájuk szavazni.
9. Szavazás a Jobbikra.
Származásilag korrekt, kósermagyar felsővezetés, gyanús kapcsolatok, nem kielégítő, de (átmenetileg)elfogadható programmal, lelkes, szimpatikus tagsággal. Kizárásos alapon csak rájuk érdemes szavazni, minthogy NINCS MÉG JOBB.
UTÓIRAT (10-ES PONT): AHOL MÉGIS ADÓDIK LEKÁDEREZHETŐEN JOBB FÜGGETLEN JELÖLT, MINT A JOBBIK JELÖLTJE, AKKOR A FÜGGETLEN CIVIL JELÖLTRE ÉRDEMES SZAVAZNI!"

Mondanom se kell, hogy az oldal végül moderálta. No comment.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.19. 16:30:50

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: Természetesen én nem fogok kimoderálni ilyesmit:).

Akkor maradjunk annyiban, hogy a nem kampányolok mondat egy kis csúsztatás. Azt hiszem talán ennyit megengedhetek magamnak:). De úgy látom a nagyjával te is egyetértesz.

Nem hinném, hogy az általad levezetett okok miatt nem mennek el szavazni. Legalábbis a 90 %-nak szerintem eszébe sem jutna ilyen magyarázat. Egyszerűen lusta, érdektelen emberek nagyrészt.

Én is teljesen ezen az állásponton vagyok: a Jobbik jelenleg a "legjobb" párt, amire voksolni lehet. 4 éve még a Fideszt tartottam annak, Jobbik még sehol nem volt, nem tudta elérni az embereket.

Nem merném biztosan azt állítani, hogy egy nagyobb hatalom áll a jobbik mellett. Annyi az egész, hogy az értelmesebben gondolkodó emberek egy része rájött, hogy a Fidesztől nem várhat sokat az elmúlt 8 év után. Azt pedig továbbra is röhejesnek tartom, hogy hirtelen több százezer MSZP szavazóból jobbikos lett.

Sűrűbben térj vissza:). Jók az észrevételeid.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2010.02.19. 20:35:00

@Bemmbemm: a kampányolós mondatod nem csúsztatás, csak nem pontos. Ennyi. :)
És ha lesz erőm, akkor véleményezni fogok a jövőben is.
süti beállítások módosítása